1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA 4 wiesza się

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Krecik1218, Styczeń 2, 2009.

  1. Krecik1218

    Krecik1218 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem na allegro używane GTA 4. Dziś dostałem je. Mam Xboxa arcade bez dysku. I gdy gram to już 2 razy podczas jazdy gra mi się zawiesiła, i raz chyba też mi się zawiesiła gdy chciałem uruchomić menu tam gdzie jest mapa i opcje. Gdy tak się dzieje, gdy wcisnę ten środkowy przycisk na padzie co wywołuje te menu Xboxa to tego menu nie widać ale słychać ten dźwięk jak się uruchamia. I w tym czasie żadne przyciski nie pomagają muszę restartować konsole. Patrzałem na płytę to nie posiada żadnych rys, tylko chyba 2 malutkie ślady jakby ktoś palcem dotknął czy coś takiego. Grałem razem jakąś godzinę i już 3 zwiechy miałem o których wspomniałem. Wogóle z grą nie dostałem intrukcji, tylko mapę,płyte,pudełko i xbox live gold. A ten użytkownik z allegro miał z 600 komentarzy. A z innymi grami niemiałem takich problemów. Konsole mam 2 tyg. Czego to wina i czy da się to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pauleta150150

    pauleta150150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce (EPKT)
    Według mnie może być to winna zasilacza i konsola się przegrzewa... ale nie jestem pewien
     
  4. Krecik1218

    Krecik1218 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie no 2 tyg ma i do tego Jasper to raczej nie. Przed chwilą znowu włączyłem konsole pograłem z 40 minut i żadnego przycięcia! Nawet na multiplayerze grałem gdzie też mi się wcześniej nie chciał wczytać. Jescze później zobacze może to tylko tak za 1 razem się zdarzyło
     
  5. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Miałem identyczny problem z GTA IV. Na początku zawieszało się tylko GTA, po jakimś czasie inne gierki. Wysłałem konsolę do serwisu i okazało się że była to wina napędu(Lite-On). Nowy napęd - brak jakichkolwiek problemów z grami
     
  6. Krecik1218

    Krecik1218 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale w nowej konsoli by się odrazu napęd psuł?
    Znowu mi się raz na single przycieło i teraz mi się 2 razy textury na multi nie wgrywały i znowu się zawiesił
     
  7. Zlocisz1234

    Zlocisz1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi na single raz sie zawiesilo jak wracalem do domu taksowka i jak szybko pykalem back , back , back na internecie (w gta)
     
  8. MiSzCzU

    MiSzCzU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też tak mam, zamierzam oddać konsolę do serwisu.
    GTA zaczęło wieszać mi się jakiś tydzień temu, mniej-więcej po 20 minutach grania.
    W Xbox Live zawiesza mi się najczęściej przy wczytywaniu.
    Dodam że konsole mam 3 miesiące i na razie inne gry mi się nie zacinają.
     
  9. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam ten sam problem, tez mam kupioną na allegro kilka dni temu mi przyszła, pogram 15-20 minut i gra się zawiesza, czasami dłużej. Przeniosłem konsole w inne miejsce, trochę pomogło ale dalej gra ścina. W poniedziałek xboxa wysyłam na gwarancje, bo w ferie chcę normalnie pograć.
     
  10. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powinniśmy się cieszyć że nie mamy tego co gracze na pc;).
     
  11. Krecik1218

    Krecik1218 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz znowu grałem na singleplayer i zero ścinek. Niemam pojęcia jak to jest, raz zacina się po pare razy a raz wcale.
    A jeśli mam konsole z Belgii to mogę ją spkojnie wysyłać na gwarancje? I jescze ktoś na tym forum pisał że jak zobaczą że z Polski logowano się do XBL to mogą się doczepić do tego.
     
  12. mr19inches

    mr19inches Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam tak samo, ale u mnie to trochę inaczej wyglądało. Kupiłem X360 miesiąc temu i zaraz dokupiłem sobie oryginalne GTA IV. Na początku wszystko ok grałem jakieś 2 tygodnie bez najmniejszego problemu. Zawieszki się zaczęły po podłączeniu konsoli do neta. Zainstalował mi się najnowszy daschboard i jakaś aktualizacja do GTA i od tego momentu jest totalna padaka. Pogram trochę za chwile juz widzę że tekstury sie nie doczytały a płyta sie tylko kręci ale nie czyta przejadę kawałek i zawieszka totalna i tylko restart konsoli wchodzi w grę. Gdybym wiedział to chyba bym nie podłączał się do neta bo i tak nie gram w sieci ani nie mam dysku bo mam wersje Arcade. Szlag mnie juz trafia i nie wiem co robić...
     
  13. Twori

    Twori Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Identyko sprawa, kupiona konsola Arcade + GTA przed Świętami, grałem przez ten wolny czas. Teraz coś k**** niedawno przyszło mi do głowy, i zainstalowałem ten nowy dash. I od tego czasu gra tnie się niesamowicie, także tekstury często są niedoczytane co, już obiawia zbliżającą się zawiechę. Ogólnie gra zawiesza się w różnych miejscach co wcześniej nie miało miejsca. Nie wiem co już mam robić, strasznie mnie to denerwuję, że tak łagodnie się określę.

    Nie wiem czy mogę, podać ale innym forum o xboxie chyba także mają podobny problem, po zaktualizowaniu tego nowego jakże "superowego" dash'u zacinki nie są rzadkością, jakby ktoś miał jakiś pomysł jak na to zaradzić albo no sam nie wiem. Bo podobno cholera nie da się wrócić do starego dash'a, a i tak nie mam dysku nie wiem po co ja to aktualizowałem.

    http://xboxm.pl/index.php?showtopic=10269&pid=92563&st=0&#entry92563
     
  14. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A nie da się zainstalować starego dasha?
     
  15. Twori

    Twori Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie podobno nie:( Ale może ktoś bardziej kompetentny by się na ten temat wypowiedział?

    Wiem, że może to głupie ale tak jak radzili na innym forum, spróbowałem grać bez karty pamięci (bo być może na niej zapisało się coś ze starego dash'a, czy save po prostu był zapisany na starym) ale niestety nic to nie dało - mogłem się spodziewać.

    Jak się zdenerwuję to zadzwonie do tych Microsoft'ciarzy i nich mi dają nową konsole z dash'em jaki jest od nowości, a ja im wyślę razem z tym ich cudownym nowym oprogramowaniem.
     
  16. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie da się go usunąć czy wgrać starszego!
    Na dysku/memorce instalują się jedynie avatary, dash instaluje się w pamięci konsoli (Falcon-16mb, Jasper-256mb).
     
  17. mr19inches

    mr19inches Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Twori a instalowałeś tylko dasha czy aktualizację do GTAIV też? Nie wiem właśnie czy to nie jest wina tej aktualizacji. Teraz też pluje sobie w brodę po kiego ***** mnie skusiło żeby to gówno instalować, ale dla mnie to jest totalny idiotyzm bo aktualizacje, łatki itp mają za zadanie poprawienie jakości gry a tu jest zupełnie na odwrót. ******* mnie to strasznie zwłaszcza że kupuje oryginalną gre po to żeby móc normalnie i komfortowo grać. Problem z teksturami w jakimś stopniu tez występował przed wgraniem dascha, ale działo się tak tylko w czasie szybkiej jazdy samochodem i było to widoczne tylko przez sekundę po czym wszystko się normalnie dogrywało. Teraz jak już z ulicy i budynków robią sie nieoteksturowane bryły to juz wiem że jeszcze zrobie pare metrów i będzie zawieszka.
     
  18. satan

    satan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moze przeczyście cache powinno pomóć.
     
  19. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy da się wyczyścić cache w konsoli bez dysku? Jak?
     
  20. satan

    satan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Faktycznie wy macie Arcade ;P mój błąd.
     
  21. Krecik1218

    Krecik1218 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hah! Ja wczoraj przeczyściłem cache na pamięci konsoli i co? Wczoraj późno pograłem razna multi. Dziś 3 razy ogólnie włączałem GTA4 i ogółem z 2-3 h grałem bez żadnych ścinek itp. Tylko RAZ nie doczytała się tekstura jednego kawałka autostrady gdy miałm 6 gwiazdek i pędziłem bardzo szybko tą autostradą ale po 1 sekundzie się wgrała. Nawet wydaje mi się że teraz czytnik tak płyty nie męczy jak przedtem. Nie słychać tak często tych intensywnych doczytywań. Przeczyście cache to może wam też pomoże. Dzięki temu już z 5 % gry przeszedłem bez problemów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum