1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA 5 - Problem z xbox live

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez Artoox253, Czerwiec 20, 2014.

  1. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Witam, przejdę odrazu do sedna, otóż często podczas gry w GTA 5 odłącza mnie od xbox live, poprostu gram sobie i wyskakuje mi napis, że odłącza mnie od xbox live. W singlu mogę to jeszcze jakoś przeboleć, ale w multi gdzie trochę się to wszystko ładuje jest to wręcz nie do zniesienia gdzie co 5min odłącza od xbox live i nie da się zrobić żadnej akcji bo ciągle wywala. Dodam, że gdy gram przez neta np. w bf 3 albo fifa 14 to występuje to sporadycznie, bardzo bardzo rzadko. Gram na wersji cyfrowej.

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    przyczyn może byc kilka
    -zbyt wony internet by utrzymać połączenie z xbox live minimum do bezproblemowego grania to 5mb\s (źródło xbox.com)
    -masz zablokowany NAT (musisz ręcznie otworzyć porty w swoim modemie ) poradnik jak to zrobić jest na xbox.com albo gdzieś na forum pamiętam była o tym mowa
     
  4. Anarkad

    Anarkad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @up Kolego Ja mam 1mb/s (czasami trochę więcej) i gram bezproblemowo (bez żadnych rozłączeń itp, itd...) Więc ja sam mówię że 1Mb/s wystarczy :D

    Sent from my Lumia 510 using Tapatalk
     
  5. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Ja mam 4mb internet więc nie wiem

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  6. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Nat mam otwarty kiedyś już się z tym bawiłem, dodam, że kupiłem wersję cyfrową GTA przez allegro, jeśli ma to jakieś znaczenie

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  7. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Może sprz3t nawala? Router albocoś? Mnie też ostatnio czasem wywali ale wiem że to router bo żeby zadziałało połączenie miszę go odpiąć z prądu.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    JAki dostawca? UPC?

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  9. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Router wymienialem jakieś 2 miechy temu, ale czasem rzeczywiście muszę go zresetowac bo nie chce mi połączyć, ale raczej rzadko, dostawca internetu galileo

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  10. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    A jaka firma routera?

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  11. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Tp-Link

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  12. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Pytam gdyż w UPC że sławnym Technicolor 7200 też jest ten problem. Okazuje ze Soft jest dziurawy.

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  13. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Ech, nie wiem już co może być problemem.

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  14. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Rzadko to dwa razy w ciągu roku. Jak ty masz go dwa miechy i już kilka razy ci się zawiesił to coś jest nie tak.
     
  15. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Ale to nie tak gdy np korzystam z komputera codziennie to jeszcze nigdy nie musiałem nic resetowac, ale na xboxie parę razy się zdarzyło, że musiałem zresetowac router, może coś z portami nie tak chociaż nat mam otwarty

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  16. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    up. sorry ze sie powtórzę lecz ja bym tu stawiał na zbyt wolny internet sam kiedyś grałem na necie 1mb\s i tez mnie po kilka razy rozłączało, ok grać można owszem lecz mogą występować takie problemy, u mnie problem znikł gdy zakupiłem szybszy internet
     
  17. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Może to prawda, będę miał LTE zaniedlugo to może to rozwiąże problem, ale jeśli chodzi o prędkość neta, to dlaczego w singlu też mnie wywala ?

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  18. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam po wifi 50 Mbit i też mnie rozlacza. Po kablu ~ 240 MBIT i też to samo.

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  19. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Hmm więc prędkość neta chyba raczej odpada.

    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
  20. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Spróbuj w ustawieniach sieci w Xboxie zmienic dns na stale
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    Ponoć ludziom pomagało....
     
  21. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Zaraz to obczaje

    #Edit: Wpisalem w tej 1 linijce czyli chyba podstawowy adres 8.8.8.8, a w tej drugiej co jest zapasowe, czy tam dodatkowe 8.8.4.4, na początku było ok, jednak później znów zacząło wywalac, zdaje mi się, ze jednak rzadziej.
    Pościk poleciał z mojego LG L5
     
Wczytywanie...

Poleć forum