1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA IV chodzi strasznie.

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez reDz, Styczeń 8, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam konsolę slim 250 GB od ponad dwóch tygodni. Wczoraj kupiłem sobie w empiku GTA IV, zainstalowałem na dysku, odpaliłem - moje wrażenie ? gra fatalnie chodzi. Kiedy jadę szybko przez miasto fpsy spadają jak cholera, prawie jak pokaz slajdów ( może trochę przesadzam ). Czy to normalne, że ta gra tak do **** chodzi ? Aha, konsolę mam podłączoną pod jakiś stary telewizor taki kineskopowy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    W GTA są Spadki FPS, i to Dosyć często, ale Da się Grać. Spróbuj Wyczyścić Cache Dysku Twardego. Czasem pomaga (mi pomogło) Pamiętaj że czyszczenie pamięci Cache wiąże się z usunięciem wszelkich patchy do gier, oraz emulatora pierwszego Xboxa, ale poprawia to wydajność samej Konsoli w grach. Wchodzis w opcję, Dajesz tam gdzie jest Dysk i jak zaznaczysz dysk to wciskasz na nim Y i Dajesz "wyczyść pamięć podręczną dysku" To Tyle.
     
  4. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Warto zrobić coś takiego ? i czy nic się przy tym nie stanie ? :D
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No nic się nie stanie
     
  6. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Warto i Nic się nie stanie. tak jak napisałem. usuną ci się tylko patche do gier jeżeli jakieś instalowałeś, oraz emulator pierwszego Xboxa. Później możesz to wszystko wgrać do X'a spowrotem.
     
  7. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Żadnych patchy nie instalowałem, nie wiedziałem, że coś takiego do konsoli można w ogóle zainstalować, oprócz tych aktualizacji, co się robią same w xbox live. A można jakiś patch zainstalować jak na PC, poprawiający optymalizację gry ?
     
  8. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Te aktualizację, co się robią same w xbox live (tak naprawdę to musisz zatwierdzić więc nie robią się same ;>) to są właśnie te Patche które się usuną. Można instalować patche offline jak podepnie się dysk do kompa. Nie wiem czy można wgrywać patche inne niż wydane przez producentów Gier.
     
  9. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wina moze byc plyty napedy albo jakiegos brudu tam a nie GTA bo ja mam gta i nigdy zadnych spadkow fps ani doczytywania tekstus nie mialem wiec to sprawa indywidualna :]
     
  10. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko jakim cudem, jak konsola ma dwa tygodnie, płytka jeden dzień. W bodajże 3 - 4 innych grach nie ma problemu, tylko w GTA.
     
  11. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    "wina moze byc plyty napedy albo jakiegos brudu tam a nie GTA bo ja mam gta i nigdy zadnych spadkow fps ani doczytywania tekstus nie mialem wiec to sprawa indywidualna :]"

    Przecież gość napisał że ma zainstalowaną gre na dysku. Jesteś Jedyną osobą na świecie która nie ma spadków fps w Gta 4. Spoko.
     
  12. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No, to jak to normalne, chyba nie ma co dłużej się na tym rozwodzić, tylko zastanawia mnie to, że w filmikach na YouTube gra chodzi płynnie.
     
  13. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no nic nie poradzisz a inne gry chodza normalnie ?
     
  14. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    To tylko takie złudzenie. GTA 4 na Xboxie może mieć maksymalną płynność 30 fps i często spada nawet czasami do 10 klatek na sekundę (wybuchy, dużo gwiazdek, radiowozów itd.) a filmiki na Youtube to około 24 klatki na sekundę. Według mnie i tak Na X'e ta gra Działa płynniej niż na kompach (chodzi mi o możliwości kompów niedługo po dniu premiery GTA, teraz może i jest jakiś komp za 10 tysi, który podoła tej grze z Super FPS'em) spróbuj wyczyścić tą pamięć cache i porównaj płynność gry. Tym bardziej że skoro piszesz że tam jakieś gry same się aktualizowały przez Xbox Live, to znaczy że pamięć cache jest zawalona i warto to sprawdzić. Później możesz spowrotem podłączyć się do xbox live i pobrać aktualizcję które się usuną.
     
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Po prostu pograj chwile może muszą ci się dograć tekstury był kiedyś taki temat czyszczenie pamięci podręcznej też podobno pomaga ale z tego co wiem to dobrze by było jak byś chwile pograł czasami zostawił dłużej na pauzie tak pisali i podobno kolesiowi pomogło ja mam tak z TDU ale rzadko w niego gram bo mam na kompa ( i niestety ale lepiej wygląda jakość tekstur na kompie ) więc nic nie czyszczę bo tylko na jednej grze tak się robi a na GTA IV wszystko ładnie czasami tak się może zdarzyć że masz spadki pograj dłużej i zobaczysz ( przy okazji możesz wyczyścić tą pamięć )
     
  16. filipoos

    filipoos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    JA tak samo mialem i sie okazalo ze plyta byla porysowana za bardzo.
     
  17. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra została zakupiona wczoraj ...
     
  18. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    To, że FPS'y spadają to ma raczej każdy posiadasz nie tylko X360 (słyszałem od znajomego, że grając w PS3 ma większe spadki FPS'ów niż na Xbox'ie) - ale to w sytuacjach takich jak opisał je =ESTE= czyli m.in. wybuchy, duży tzw. WANTED LEVEL itp.
    Może konsola zakurzona w środku? Może przez to tak płynnie nie chodzi... Czy problem powtarza się w innych grach?
     
  19. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, tylko w GTA IV.
     
  20. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Ech, wyczyściłeś już tą pamięć? Masz wgranych dużo patchy na dysku i dlatego może się zamulać. Mówię ci Sprawdź ten sposób z czyszczeniem pamięci. Ja czyszczę pamięć podręczną dysku zawsze przed Sesją w GTA 4, bo u mnie na X'e naprawdę widać Różnicę.
     
  21. reDz

    reDz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze nie wyczyściłem, ale to zrobię i napiszę, czy to coś dało.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum