1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA IV muli na ELITE...

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez PonczeQ, Styczeń 31, 2009.

  1. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Siemka. Dzisiaj dostałem konsolkę z New Experience PL i iXtreme 1.5, oczywiście Falcon i wersja konsoli ELITE. Mam problem z GTA IV. Gra mi się bardzo muli, mimo wgrania jej na dysk - myśłałem, że będzie mi płynnie działało - tekstury się nie dorysowują, ale bardzo muli, czasem nawet na oko spada do 15 klatek/s - co jest?? Na pewno nie wina napędu bo gram z dysku a konsolka nowa... Czekam na szybką pomoc...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam to samo tylko że na ARCADE jak jest akcja policja itp to nie jest już płynnie co widać gołym okiem napęd szaleje puka, stuka czyli działa z płytą to słychać a gdy już akcja ucichnie wszystko jest ok. Podejrzewam że to wina kopii gry kiedyś miałem oryginalną ale gralem jeszcze na BenQ i starym sofcie konsoli i wszystko śmigało. A może wina NXE?
     
  4. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Pomoże ktoś więcej...?? Bo kupiłem tę konsolę właśnie pod GTA 4, a tu taka farsa - oczywiscie zgrana gra na dysku jest... Płyta kręci tylko przy odpaleniu...
     
  5. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    No prosze o pomoc bo mnie juz szlak trafia...
     
  6. jack119

    jack119 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2008
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Muli ci się przy większych akcjach czy cały czas ?
    Ja grałem u kumpla na oryginalnej i wydaję mi się, że gra po prostu tak ma.
    Musisz się przyzwyczaić...
     
  7. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    ta gra tak ma :p gralem na premce mojej z plyty -1 dzien to mi kosze drzewa doczytywało... zgralem na dysk i to ssamo ;p
     
  8. kuhar

    kuhar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spróbuj wyjść na jakąś ruchliwą ulicę stanąć na niej i nacisnąć start - tzn wejdź do menu gry i zostaw tak na 15 - 20 min... w tym czasie powinny doczytać się na dysk twardy pliki gry pewne... mi pomogło :)
     
  9. tomekS

    tomekS Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nie mam pojęcia dlaczego u ludzi są takie problemy z tym GTA4.Ja mam Xbox 360 Arcade bez HDD z iXtreme 1,5 i oczywiście z napędem LiteOn i nie mam takich problemów, brak jakiegokolwiek doczytywania tekstur czy spadająca liczba fps pomimo tego iz gram na kopii nagranej z prędkością 2,4x na Verbatimce 8x :DD
     
  10. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A widziałeś jak się gra na oryginalnej grze? Ja miałem org wersje gry i teraz mam tylko kopie i muszę powiedzieć że na org bez porównania się lepiej grało gra była dynamiczniejsza, a dzisiaj widziałem jak GTA prezentuje się na Geforce GTX260 i tylu fpsów to chyba xbox360 nie zdoła osiągnąć gra na PC była tak płynna że nie można porównać kopii z PC-ta do kopii z X-a.
     
  11. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm a usuń grę z dysku i graj z płyty... nie wiem czy pomoże ale próbuj
    U mnie tylko kilka razy odczułem spadek fps w GTA. A jak inne gry Ci działają?
     
  12. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja sprawdzałem na chwilę GRIDA, PURE obie działały bez problemu i z wielką płynnością a na dłużej grałem w Assains Creed to tam śmiga wszystko ładnie tylko czasami obraz staje a mogę ormalnie obracać kamęrą i oglądać postać jak się zwiesiła i po ok 10sek gra się dalej ale to wina płyty bo jest zajechana wiele wyraźnych rys. Jedynie GTA odczuwam spadek płynności przy większej akcji ale nie mówie tu o byle pościgu tylko takiej wielkiej akcji z wieloma jednostkami na ogonie wieloma stłuczkami i helikopterem nad głową:)
     
  13. Fede

    Fede Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    U mnie na arcade na kopii GTA IV wszystko dziala jak nalezy tylko czasami sie zdarzy ze nie doczyta tekstury ale zadnego spadku fps nie widze nawet przy duzysz strzelankach wiec to nie gra tak ma tylko cos z jego kopia jest nie tak.Moze nagraj jeszcze raz moze pomoze,moze nie :p
     
  14. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    No nie wiem Panowie... U mnie nie ma różnicy czy gram z dysku czy z płyty - bo sprawdzałem. Nie mam problemu z doczytywaniem tekstur, ale z makabryczną liczbą FPS - nawet 30 nie zauważam... No czasami jak żadne auto nie jedzie... Inne gry śmigają ładnie, tyle że PES 2009 i Fifa 09 muli na REPLAY'ach - mam wgrane polskie NXE i iXtreme 1.5... Co jest?? Skąd ludzie na youtube.pl biorą te gameplay'e z ponad 40 FPS ??
     
  15. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Czy wina kopii to nie wiem mam tylko jedną nie chce marnować płyty na ponowne nagranie tej gry wiem że inne działaja normalnie to niech sobie GTA muli czasami gram w nie sporadycznie.
     
  16. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Ale mi chodzi na maxa źle... Prawie tak samo źle jak na PC... A na gameplay'ach z XboX 360 wszystko płynniutko...
     
  17. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
  18. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    U mnie jest NXE a z tego co wyczytałem w innym temacie jest to problem dla GTA. Na starym dashboardzie chodzi normalnie.
     
  19. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Ja mam nowy daszbord, orginałke gta 4 i wszystko śmiga :) Bez przycięć. z tym gta 4 to widzę różnie, jednym chodzi drugim nie ;/
     
  20. Macin113

    Macin113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nieprzerobionego Premium, GTA zgrane na dysk. Raz mi sie zdarzylo, ze gra sie przycinala, strasznie sie wkurzylem bo nie szlo tak grac, ale na szczescie na nastepny dzien bylo juz wszystko ok i nadal tak jest :).
    Mam nadzieje ze u ciebie tez tak bedzie.
     
  21. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy dysk coś pomaga? Czy to też taka loteria?
     
Wczytywanie...

Poleć forum