1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA IV problem techniczny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez variot, Wrzesień 25, 2010.

  1. variot

    variot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Witam, swiezo zakupiłem xboxa i miedzy innymi gta4. Problem polega na tym, iż wrzucając DVD z gra ona sama mi zaczyna sie wczytywac pomijając menu główne (wlacza sie filmik jak sie laduje i nie da sie go zadnym przyciskiem pominac) wczytuje ostatni zapis gry. Niejednokrotnie po ponownym wlaczeniu gry (np na drugi dzien) savy sa wczesniejsze - mimo iz wlaczone jest automatyczne zapisywanie. Co zrobic by wlaczalo sie glowne menu na poczatku gry ? Brat tez chcialbym zagrac ale nie chce zeby to robil na moich savach...

    Kolejnym pytaniem jest to: czy mozliwa jest rozgrywka multiplayer, jezeli tak to jak "w to wejsc" ? Przed chwila po raz pierwszy w zyciu utworzylem konto live i mam miesiac premium. Musze przyznac ze nigdy wczesniej nie mialem stycznosci z konsolami - prosze o słownictwo zrozumiałe dla laika:)

    PS. Tak na marginesie chciałbym przy okazji zapytac o xbox live. Tj. czy zeby grac online musze miec wykupione konto gold ? Czym rozni sie takie konto od tych microsoft points ? itp podstawy. Mam zarejestrowane live na UK to dobrze ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawszę tak jest i nic z tym nie zrobisz.
    Multiplayer włączasz w telefonie komórkowym.
    Żeby grać musisz mieć konto gold.
    Microsoft points - tymi punktami kupuję się dodatki do gier i różne inne pierdoły...
     
  4. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli nie chcesz żeby brat grał na twoim zapisie gry, niech założy sobie osobny profil i na nim gra, innego sposobu chyba nie ma.
     
  5. variot

    variot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    To widze ze rewelacji nie ma.

    Aha i czy jest mozliwosc przerzucenia save'ow z innego uzytkownika na to gold bo nie chce mi sie szczerze mowiac grac od nowa w gta a chcialbym nabijac juz jakies pkt na live.
     
  6. Siera

    Siera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrob swoje konto goldem i tyle.
     
  7. variot

    variot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Sęk w tym, że nazwa użytkownika już była zajęta a konto już utworzyłem...
     
  8. Siera

    Siera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tag gracza podczas rejestrowania konta w Xbl mozna zmienic.
    Moj nick czyli Siera tez byl zajety a profil offline sie tak nazywal.
    Wiec zmienilem....
     
  9. variot

    variot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    A instrukcja krok po kroku jest możliwa do uzyskania ? :) nie ogarniam jeszcze tego menu :)
     
  10. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Jeśli chodzi o GTA IV to najlepiej używaj tylko jednego slotu na save i nadpisuj wcześniejszy. Wyłącz również w opcjach automatyczne zapisywanie i sam save'uj w domu Niko w wybranych momentach. Wtedy zawsze gra będzie ładowała się w odpowiednim miejscu fabuły. Ewentualnie nie odłączaj od sieci / zasilania X360 , przez co nie zresetuje Ci się obecna data w konsoli i GTA IV będzie ładowało najnowszy save zgodnie z jego datą utworzenia.
     
  11. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    NIe wiem czy dobrze z rozumiałem ale chodzi ci oto ze jak włożysz gre do napędu to zeby nie wchodziła ci automatycznie gra tylko zeby dalej było menu xboxa ?? Jeżeli tak to w ustawieniach masz taką opcje nie pamiętam jak sie nazywa ale jak zobacze to napisze .
     
  12. variot

    variot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Niestety źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o główne menu w grze nie w konsoli. Do tego doszedłem sam o czym piszesz :)

    Potrzebuje jeszcze podpowiedzi (krok po kroku) jak wrzucić savy z konta offline na to nowo utworzone na live ? Juz sporo gry przeszedłem i szczerze mówiąc nie chce mi się grać od nowa ;)
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Nie można przenieść savy z konta na konto :) Albo zarejestruj te konto offline na którym masz savy do GTA IV na Xbox Live alko graj od nowa na koncie XBL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum