1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA IV przycinki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xolorian, Wrzesień 26, 2010.

  1. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!

    Kupiłem sobie ostatnio GTA IV, na Xboxa gra chodzi płynnie lecz są takie momenty w których są lekkie przycinki(gra nie działa płynnie) naprawde są małe ale chciałybym się dowiedzieć czy to wina konsoli czy moze telewizora. Mam bardzo stary Telewizor(Kineskop) 32 cale z 5 lat ma?

    Zainstalowałem sobie nawet ja lecz dalej są te małe przycinki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mattq

    mattq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wieliczka
    zainstaluj na dysk jezeli masz i nie powinno byc problemu
     
  4. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To chyba wina gry, bo mi się też czasami przycina, szczególnie jak jest duża akcja.
     
  5. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zainstalowałem troszke mniejsze.

    Czyli to nie wina TV?

    Mi też czasami jak jest duża akcja?

    Jaki masz TV Canis?
     
  6. Mafia 2

    Mafia 2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Miasto zła
    zmien telewizor zainstaluj gre na dysk
     
  7. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co ma telewizor do przycinek ? Przecież za generowanie grafiki odpowiada układ w Xboxie. Telewizor jest tylko do wyświetlania, nic więcej. A przycinki to wina gry. Niestety, ale GTA jest słabo zoptymalizowane... Szczególnie na piecu.
     
  8. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Drobne przycinki , może raczej zwolnienia bo zacinek żadnych nie mam , to norma podczas dużej zadymy , wybuchów , ludzi , pojazdów. Może pomóc Ci wyczyszczenie pamięci cache konsoli. Mi to czasami pomaga i gra chodzi płynnie.
     
  9. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok spróboje wyczyścić tą pamięć?

    Jak dokładnie to się robi?
     
  10. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Ja mam również lekkie przycinki od czasu do czasu, ale jak mówili wyżej jest to fabryczna wada/wina gry, silnika graficznego który został źle zoptymalizowany pod X'a. Nie przejmuj się tym, bo nie tylko Ty tak masz.
     
  11. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mialem lekkie lagi w red faction 3 ale właśnie podczas wielkiej rozruby, najlepeij zainstalować na dysku
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    GTA jest źle zoptymalizowane - przycinki będą :).
     
  13. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Wchodzisz w ustawienia > pamięć > naciskasz Y > wyczyść pamięć podręczną konsoli
     
  14. Gears6542

    Gears6542 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Gta 4 już tak ma i tego nie zmienisz. Miałem ten sam problem jeszcze na ps3 :)
     
  15. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Okej. A mam pytanie czy Red Dead Redemption jest dobrze zoptymalizowane pod X'a?

    To samo studio przecież robiło tą grę.
     
  16. Krav53

    Krav53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    239
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skarżysko
    OMG.. przecież ta gra była robiona pod konsole, tak samo GTA IV ...mam obydwie i żadnych przycinek nie mam. Musisz mieć jakaś wadliwa wersje ..
     
  17. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Ja gram na oryginale z płyty i nie mam żadnych zastrzeżeń. Poprostu wspaniale zoptymalizowane , jedynie w cutscenkach zdarzają się spadki klatek. Nie ma również dotyczywania tekstur znanego z GTA IV.
     
  18. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    RDR jest płynne, troche bugów graficznych jest ale nie za często. Co nei zmienia faktu że ta gra to gówno.
     
  19. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Niezła ocena gry;) Może powinieneś napisać , że DLA CIEBIE TA GRA TO GÓWNO , bo tak to jeszcze ktoś weźmie to za ocenę gry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum