1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

gta v ,dwie plyty a dysk 20 gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez animuss, Wrzesień 15, 2013.

  1. animuss

    animuss Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witajcie.jestem tu nowy i mam pytanie za milion punktow.
    jak wiemy gta v potrzebuje zainstalowania pierwszej plyty na dysk a druga to opcjanalnie zeby gra dzialala plynniej.
    Teraz pytanie do tych co sie znaja czy instalowali gta v na dysku 20 gb. starczylo wam miejsca na dwie plyty?
    Bo jak wiemy prawdziwa pojemnosc dysku wynosi mniej niz 20 gb .
    prosze o opinie tych co zainstalowali albo cos wiedza na ten temat
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. animuss

    animuss Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to pewnie nie zainstaluje drugiej plytki ;/ ale w sumie bf 3 dwie plyty zainstalowalem
     
  5. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na pierwszej płycie jest gra na drugiej audio, gra lepiej dział jak druga płyta jest doczytywana z napędu.
     
  6. animuss

    animuss Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przeciez lepiej jest jak gra jest zainstalowana na dysku a nie z napedu;/
     
  7. razemponad96

    razemponad96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Łódź
    Przecież Ci wytłumaczył że gre zainstalujesz a audio będzie odczytywane z płyty :)
     
  8. animuss

    animuss Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to niezrozumialem dobrze.czy dwie plyty zainstaluje?
     
  9. razemponad96

    razemponad96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Łódź
    .... umiesz czytać ze zrozumieniem ? dysk 20 gb , posiada 13,7 GB (WOLNEGO) miejsca na dysku, sam jestem takiego posiadaczem, Pierwsza płyta GTA V to gra a Druga to audio, mając do dyspozycji 13,7 GB zainstalujesz gre o wadze 16 GB+ ? chodzisz do szkoły? matematyka te sprawy?, zainstalujesz płyte z grą a audio będzie się ładnie w międzyczasie dogrywać z ciągłej pracy napędu, rozumiesz?
     
  10. animuss

    animuss Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bez takich mi tutaj ok? bo sobie tego nie zycze . jak juz jestes taki dokladny to gra nie ma calych 8 gb ani na jednej ani na drugiej plycie.
    Ma po 7 z czyms . bf zainsstalowalem normalnie dwie plyty . a gadanie ze gra bedzie lepiej dzialac jak sie doczytuje to bzdura bo wlasnie wtedy tekstury sie nie doczytuja itp.
    widzialem zreszta filmiki.
    dlatego sie pytam tutaj
     
  11. razemponad96

    razemponad96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Łódź
    Bez jakich Ci tutaj? A co to jest koncert życzeń czy forum na którym każdy się denerwuje jak ktoś zadaje X razy to samo pytanie? Powiedziałem Ci gdzieś że gra będzie lepiej działać ? Co Ci się nie będzie doczytywać przepraszam ? Konsola daje sobie rade i doczytuje wszystko na bieżąco, to nie Pentium II tylko Xbox i wszystko się ładuje (Jak nie miałeś dysku twardego i grałeś z płyty to coś ci się nie doczytywało?) , i czego filmiki widziałeś ? Gry która jeszcze nie wyszła ? Czy została już spiracona przez błaznów którzy niszczą czyjś wkład ? Zapytałeś odpowiedziałem Ci zainstalujesz jedną płytę i co ma ci się nie doczytywać jak to będzie muzyka? bo gra będzie zainstalowana a druga płyta nie ? Czyli jednak nie czytasz ze zrozumieniem.
     
  12. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    po zainstalowaniu obu płyt gta ma 15,5GB ;>
     
  13. razemponad96

    razemponad96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Łódź
    No nawet jeśli to i tak na 20 GB dysk nie wejdzie :)
     
  14. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no ja tam mam 120GB także się nie przejmuję ale daje info

    DVD1- 7,8GB; w 4 partach 3x 2GB i 1,7GB (wymagane)
    DVD2- 7,8GB (opcjonalnie)
     
  15. Skyfall1995

    Skyfall1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2013
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam pytanie też do was bo mam slima 4gb i do tego dokupuje sobie pendriva 16gb bo słyszałem ze Gta 5 cd 1 trzeba zainstalować a drugą to już kto ma potrzebe. Dokładnie słyszałem ze jak się nie zainstaluje cd 1 to nie bedzie chodziła gra czy to prawda???

    Z góry dzięki za odpowiedź :)

    -=SETH=- // Tak to prawda.
     
  16. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak, bez instalacji dvd1 gra nie db działać
     
  17. Skyfall1995

    Skyfall1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2013
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Spoko dzięki za odpowiedź. :bee:
     
  18. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak masz rację ale GTA to nie jakaś tam gierka tylko 2 płytowy kolos z ogromnym światem i jakoś konsola to wszystko musi przemielić. Dyski w konsolach są wolne, 5400obr i z 4MB cache to mało, jak by to był dysk 7200obr z 8/16MB to problem by prawdopodobnie znikną, choć to jeszcze zależy czy kontroler by ogarniał natłok danych. Konsola w grze w danej chwili musi obliczyć ogromną ilość danych a to nie PC że ma sporo pamięci RAM i plik stronicowania w którym buforuje już wgrane elementy przez co musi cały czas to wszystko generować na nowo i w tym jest problem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum