1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V i RGH z dyskiem wewnętznym. Jak ogarnąć?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arbekaite, Październik 2, 2014.

  1. arbekaite

    arbekaite Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    z temacie RGH jestem zielony dlatego piszę w odpowiednim dziale.
    Moja konsola FAT ma wewnętrzny dysk twardy o pojemności 60GB.
    Pobrane mam również pliki gtavdisc1.iso oraz gravdisc2.iso.
    Czy do poprawnego działania GTA V potrzebuję dodatkowego dysku zewnętrznego lub pendrive?

    Struktura katalogów wygląda u mnie tak :

    Root
    - Game: (z folderami data, media, plugins, skins...)
    - Hdd1: (z folderami cache, freestyle i plikami launch.ini oraz name.txt)
    - OnBoardMU: (folder content oraz pliki ExtendedSystem i URLCache)

    Jak muszę przerobić poszczególne płyty i gdzie wrzucić aby wszystko grało jak należy?
    Pozdrawiam
    i proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Poczytaj przyklejone tematy. Xbox nie odpala obrazów iso. Dodatkowo gta v na dvd ma tekstury ktore musza wyladowac bez zmiany sciezki na hdd content
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1241
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD1 - rozpakować i pliki z folderu content programem horizon na pendrive, jego pod konsole i przenieść na dysk.
    DVD2 - do GOD i na pendrive, jego po konsole i na dysk.
    Grasz.
     
  5. arbekaite

    arbekaite Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy posiadanie DVD1 i DVD2 na jednym dysku wewnętrznym może spowodować jakieś problemy z teksturami, z płynnością gry?
     
  6. DAXO

    DAXO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Sopot
    Nie, ja mam zrobione dokładnie tak jak opisał krzys1190 i wszystko śmiga :)
     
  7. arbekaite

    arbekaite Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie dokładnie muszę wrzucić DVD1 a gdzie DVD2 na dysku?
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1241
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    horizon ci sam wrzuci. To jest wygodne tym programie bo nie musisz się znać :)

    Co do tekstur to jak grałem na oryginale to miałem ciągle problemy z doczytywaniem dlatego DVD1 było na dysku a DVD2 na szybkim pendrive, o dziwo teraz jak mam RGH to obydwie płyty na dysku są i nie mam żadnego doczytywania.
     
  9. arbekaite

    arbekaite Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzieś tutaj na forum znalazłem wypowiedź :
    Jednak na swoim HDD1: nie mam folderów content. Mogę go sobie sam utworzyć?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1241
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To zależy od tego jak masz ustawione ścieżki.
     
  11. arbekaite

    arbekaite Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam zielonego pojęcia. ;/
    To moja pierwsza konsola, pierwsze RGH, pierwsza gra.
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1241
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Też mam taką konsole od kilku dni, prawie wszystko znajdziesz na tym forum a resztę na youtube. W poście #3 dostałeś odpowiedz, wystarczy że się do tego zastosujesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum