1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V na dysku zewnętrznym

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stw997, Grudzień 8, 2013.

  1. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam GTA V na dysku zewnętrznym.

    Mam to zapisane tak: Z DVD1 wyciągnięty Content i wgrany do DVD2
    Czyli wygląda to tak, że w DVD2 mam wszystko to co było i tylko content z DVD1 (Content/0000000000000000/Coś tam/4 pliki)

    Wchodzę w DVD2, odpalam Default.XEX i gra się odpala, pokazuje logo Rockstar Game itd, później są różnie obrazki z GTA i na nich yhh.. gra się wiesza, ale tylko gra, Xbox nie.

    Poradzicie coś? Nie mam dysku wewnętrznego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak ci nie zadziała.
    DVD1 do XEX i z folderu content wrzuć folder "545408A7" do Content \ 0000000000000000 na dysk zew, a następnie odblokuj content w XM360 (Bynajmniej ja musiałem)
    DVD2 do GOD i wrzuć na dysk zew do katalogu z grami.
    I powinno hulać.
     
  4. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam taki problem, że mam te pliki wypakowane i nie mam iso.
    Jak mam wtedy przerobić .God?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Potrzebne ci 2 programy:
    CreateIsoGood - tym programem robisz ISO z XEX. Skoro masz już content wyciągnięty to wytnij go z tego DVD2 i wrzuć tymczasowo np. na pulpit.
    Następnie to DVD2 przerób na ISO.

    Mała instrukcja:
    Później jak będziesz miał już ISO to potrzebny ci będzie Iso2God (przerabianie do GOD)
    Po przeróbce zrób tak jak napisałem w poprzednim poście.

    Instrukcja przerabiania do GOD:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    Punkt 5.3.
     
  6. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    [​IMG]

    Tak wygląda mój dvd1, co mam zapisać w iso? Default.xex?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z DVD2 zrób ISO, z DVD1 folder 545408A7, który jest w content wgraj na dysk do Content \ 16 zer.
     
  8. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zrobiłem jak pisałeś, ale Iso2God nie czyta Default.xex z iso

    Gra się odpala, ale przy ładowaniu wyskakuje, że gra jest wersją sieciową i mam się zalogować do konta sieciowego.
    Loguję się na swój profil i nic, co mam zrobić?

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...#TigraTeam
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    W DashLaunch włączyć opcje fakelive
     
  10. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Hmm, pytanie jak.. poszukam :)
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zgraj na kompa plik launch.ini (na dysku twardym konsoli powinien być), otwórz np. przez Notatnik i dopisz:
    Potem wrzuć na konsolę ten nowy plik i już.
     
  12. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To już zrobiłem i obraz leci wkóło na prezentacji obrazów i na napisie "Oczekiwanie na chmure", ładuje się i nic się nie dzieje.

    Doczytałem, że content z DVD1 trzeba wrzucić do USBMU0/Content/0000000000000000/545408A7/00000007/i pliki
    Problem w tym, że FSD nie chce ich tam wrzucić i "Akcja nie ukończona". Mam FSD 3.0 Rev775
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W XEXMENU spróbuj skopiować.
     
  14. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W XEXmenu nie wyświetla mi USBMU0 ani USBMU0 crashes czy coś tam

    Dodam, że miejsce o które prosi xbox to 20gb, więc powinno tam wejść.
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przesyła, mam nadzieje, że w końcu będzie działać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum