1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V Nie można odczytać dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marufin, Kwiecień 17, 2014.

  1. marufin

    marufin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Wczoraj przerobiłem sobie moją konsolę pod Lt 3.0, pożyczyłem od kolegi kilka gier, tylko że ona ma Lt 2.0 i mówił że nowsze gry nie będą mi działały, trzeba je inaczej nagrać - ok myślę, ale zobaczę jak starze tytuły.
    gta 4, hawx2, tdu i parę innych działają.
    Dzisiaj specjalnie dla mnie nagrał gta v na 2 płytach verbatim 8,5 gb i na obu płytach wyskakuję błąd - nie można odczytać dysku, przetrzyj dysk chusteczką.
    Kolega powiedział mi że mam zbyt nowego dasha i to gta v trzeba wypalić specjalną nagrywarką - ihasem
    Szukałem na forach czy to może być prawda i jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałem.
    Moje pytanie brzmi: dlaczego tak się dzieję, i czy będzie działo się tak ze wszystkimi gram, a może znajomy źle wypalił płytę tylko nie chce się przyznać?
    Mój dash: 2.0.16747.0
    Konsola: Jasper 2009r.
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Złe wypalił pod lt 3.0 się inaczej niż pod lt 2.0 nagrywa. Do gta 5 ihas nie jest wymagany.
     
  4. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, mam ten sam problem. Posiadam GTA V. Wgrałem do gry topologię LT 2.0 za pomocą Xbox Backup Creator. Nagrałem za pomocą IHAS w 100% wraz z 100% weryfikacją i niestety posiadam ten sam błąd. Nie wyświetla obrazka gry, a włączając grę wywala ten błąd co u kolegi. Co może być nie tak?

    Pozdrawiam
     
  5. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    masz cichą aktualke, nie pograsz w gta v :p
     
  6. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    a inne gry działają... Nie przepuszczałem obrazu przez ABGX może to jest przyczyną nie działania?
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Jesteś pewien, że działają Ci gry xgd3?

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Np. Battlefield 3 i wiedźmin 2 działają, a z tego co wiem to one mają XGD3. Ktoś ma jakiś pomysł?

    EDIT:

    Czekam z niecierpliwością na rozwiązanie tego problemu. Przeszukując różne strony internetowe nie raz napotkałem się na taki temat, lecz nigdzie nie było podanej konkretnej odpowiedzi.

    Edytuj swoje posty - nast. razem polecą pkt. - #Jabar
     
  9. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Czy dodając post po kilku dniach też mam edytować poprzedni? Jeśli tak to proszę o informacje. Wracając do tematu. Dzisiaj pobiorę inną wersję gry i nagram płytkę zwykła nagrywarką i zobacze czy ją odczyta.
     
  10. XDFSQ

    XDFSQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2014
    Posty:
    80
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Praust
  11. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ją nie mam cichej bo u mnie jest napisane że nie można odczytać dysku a inne gry xgd3 działają... Ma ktoś pomysł, jak rozwiązać ten problem? Niestety ale laptopowa nagrywarka nie dała rady nagrać płytki. Wywala błąd z I/O...
     
  12. XDFSQ

    XDFSQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2014
    Posty:
    80
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Praust
    To wtedy wina będzie leżeć po stronie nagrywarki albo jeszcze spróbuj nagrać clone
     
  13. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    No wiem że wtedy wina nagrywarki, ale pierwsze nagrałem IHASEM bez żadnego błędu i też nie działa. Może wezmę konsolę ze sobą gdzie mam kompa z ihasem i będę nagrywał i sprawdzał od razu :p
     
  14. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam ponownie,
    mam kolejny problem. Posiadam gry nagrane w LT2.0 i działają mi one bez problemu, te z XGD2 i XGD3. GTA V nagrane pod LT2.0 po włożeniu do napędu nie pokazuje nawet obrazka gry, a po próbie włączenia wywala nie można odczytać dysku. Teraz nagrałem na LT3.0 i po włożeniu do napędu pojawia się obrazek, lecz przy próbie uruchomienia pojawia się "nie można odczytać dysku" lub "dysk nie jest obsługiwany". Podobnie jest z grą CoD Ghost. Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi?

    PS. Osoba od której kupiłem twierdzi że wgrane jest LT3.0 ale dziwne bo gry LT2.0 działają. Ponadto załóżmy że jest LT2.0 i cicha aktualizacja, czy LT3.0 załatwiło by sprawę z tym problemem. Czy mógłbym bez problemu zagrać w te gry? Gry nagrywane IHASEM ze 100% weryfikacją, bez żadnych błędów.
     
  15. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    up :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum