1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V - Nierozpoznany dysk

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez spotlight, Wrzesień 17, 2013.

  1. spotlight

    spotlight Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cześć,
    Mój problem tkwi z odpaleniem GTA V. Po pierwszym włożeniu płyty nr 1 tj. Install, nie mogło jej wczytać. Wyskakiwał komunikat "Nierozpoznany Dysk". Po kilku restartach konsoli w końcu załapało. Zainstalowałem pierwszą płytę, włożyłem drugą i chciałem już zagrać. Niestety tutaj podczas "Ładowania trybu fabularnego" wyskakuje ten sam błąd.

    Raz udało się dojść aż do intra gry, lecz błąd i tak wyskoczył.
    Dodam jeszcze, że mam ORYGINALNE GTA V, konsola nigdy nie była przerabiana, płyty z grą nie są uszkodzone, ani porysowane. Inne gry działają normalnie. Mam XBOXA 360 elite z dyskiem 120GB.

    Czytałem trochę o tym na necie, ale nie znalazłem żadnej konkretnej solucji. Resetowałem konsolę kilka razy, czyściłem cache, odinstalowałem gre i zainstalowałem ją ponownie (pomimo kilkunastu restartów potrzebnych, aby zobaczyło płytę). Konsola od kilku dobrych lat nie jest już na gwarancji. Rozkręciłem ją, przeczyściłem w środku. Czyściłem też laser.

    Liczę na jakieś porady :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. spotlight

    spotlight Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po czyszczeniu xboxa nie zakładałem obudowy i podłączyłem xboxa. Był wtedy bez dysku i wciąż to samo. Po usunięciu cache automatycznie resetowałem xboxa :)
    A co do akutalizacji dasha, chodzi o te aktualizacje, które mi się instalowały po włożeniu dysku do napędu? Jeśli tak, to zostały zainstalowane, a przed i po instalacji wciąż wyskakiwał ten błąd.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Wgraj tą z linku co podałem
     
  6. spotlight

    spotlight Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam zainstalowaną dokładnie taką samą wersję dasha, a błąd wciąż wyskakuje.

    @edit
    Zrobiłem to trochę inaczej. Najpierw włożyłem płytę nr 2 "Play" po czym wyskoczyła mi informacja, że muszę zainstalować dysk 1. Po włożeniu dysku 1 zaczęła się instalacja.
    Po skończeniu ponownej instalacji dam znać co i jak.

    Instalacja zakończona, gra działa normalnie. Póki co :p
    Nie robiłem kompletnie nic oprócz tego "edita" który dałem wyżej.
     
  7. czolg1311

    czolg1311 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pittsburgh, North Dakota, United States
    Mi też nie czyta płyty mam LT 3.0 i oryginalne gta 5 na plytach ( nie czyta ich do tego stopnia że nie uruchamia się nawet instalowanie ). Proszę o pomoc.
     
  8. stereo0

    stereo0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam identyczny problem jak koledzy wyżej. Nie czyta mi GTA V. Wyskakuję komunikat o nierozpoznawanej płycie i czyszczeniu szmatką. Już łącznie się z tym 2 godziny męczę. Wyczyściłem cache, wkładałem płytę bez dysku. Restartowałem milion razy konsolę i gówno. Już nie mam sił do tego. Jestem zły bo na grę czekałem bardzo długo i jak na razie na marne. Inne płyty jako tako mi czyta. GTA IV bez zająknięcia odpala, nfs:ps też, fifa 09 odmówiła posłuszeństwa i pojawia się czarny ekran po logu fify. Innych gier nie uruchamiałem, ale po włożeniu płyty pojawiały się małe kwadraciki z grą. Xbox z 2009 roku jak dobrze pamiętam, a nie chcę mi się do niego teraz nurkować. Ani płyta 1 ani 2 nie działa. Ten sam błąd. Nawet nie wiem gdzie na tym *********m podkarpaciu są jakieś serwisy konsol. Wiem o hobbicie w rzeszowie, ale ja chcę już grać i nie wiem czy mi od ręki to zrobią. Na allegro też brak nowych napędów z naszego regionu. Jakiś czas temu wywalało mi na randomowych płytkach ten sam komunikat. W***** kolejne 150zł na nowy napęd i nie będzie działało to się zdenerwuję.
    Jak w xboxie użyć płytki czyszczącej? Powietrzem nie będę przedmuchiwał kurzu z miejsca na miejsce.
    Gra oryginalna
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kupując napęd to na pewno nic ci działać nie będzie... Nie możesz od tak sobie zmienić napędu. W twoim wypadku tylko serwis

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum