1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gta V oryginał nie chce się uruchomić na xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kris86, Listopad 12, 2014.

  1. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Witam
    Mam taki nieprzyjemny problem. Po włożeniu płyty instalacyjnej napęd rozpędza się, ekran przechodzi w białe tło, nagle napęd staje i nic. jest tylko napis "uruchom grę" i tak można w kółko. Próbowałem wielu sposobów(bez dysku, czyściłem laser, podkręcałem go, zmieniałem laser z innego liteona niestety nie wiem czy jest dobry.) brak mi już pomysłów. Laser czyta filmy dvd, płyty cd i niektóre dvd+r. czy to oznaka padniętego lasera? Co robić bo wydałem już trochę na ta konsole a tu ciągle kwiatki. Niestety nie mam innych gier żeby sprawdzić. Napęd to liteon 16d2s konsola jasper nie przerobiona
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    napęd zmieniałeś ? piszesz że nie przerobiona więc jak zmieniłeś napęd trzeba zgrać klucz z poprzedniego i wrzucić do tego..
    jeśli nie ma klucza, wszystko oprócz gier da się odpalić ale nie gry..
    ewentualnie spróbuj zaktualizować dash przez pendraka
     
    1 osoba to lubi.
  4. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Nie sam laser zmieniałem bo myślałem że ten 2 coś da. Wnioskuję z plomby na napędzie że jest to nie przerobiony napęd, ponieważ poprzedni użytkownik jest mi nieznany:( Czyli jest opcja że ktoś tu włożył napęd z innej konsoli?
     
  5. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    plomba na napędzie? hmm a nie na napędzie i obudowie konsoli ? tak jak by napęd przyklejony do konsoli ? jak tak była.. to możliwe że nie było kombinowane.. ale jak konsola była otwierana to mógł być napęd jakoś przerabiany.. bo można go odchylić aby podpiąć kabel sata żeby nie ****ć plomby..
    spróbuj kolego zaktualizować dasha.. nie dużo roboty a może zadziała
     
  6. mikokuba1

    mikokuba1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2014
    Posty:
    141
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Co do gry masz 2 płyty.
    1.Instalowales już grę?
    2.Którą płytę wkladasz?
     
  7. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    nie wierzę żeby nie potrafił włożyć płyt w kolejności skoro potrafi wymienić laser -.-
     
  8. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Konsola była otwierana. Jedynie na napędzie była plomba. patrzyłem czy były ścieżki cięte,to nic nie było widać. Ale widać ktoś zmienił napęd, gry przestały działać i się pozbył kłopotu. Lub laser sam już nie wiem co robić. Tak czytam o wyciągnięciu klucza z plyty, ale to tylko z rga, a ja nie chce przerabiać konsoli:( Dasha nie mogę uaktualnić bo jak odepnę dysk to po uruchomieniu ładnie chce aktualizować, lecz nagle wyskakuje żeby podłączyć dysk, a z dyskiem w ogóle nie chce startować z penka ehhh
     
  9. mikokuba1

    mikokuba1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2014
    Posty:
    141
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Uwierz mi czasem to ze umie wymienić laser to nie znaczy ze może wie jaka płytę włożył.Widziałem wiele rzeczy ktoś dobrze rzeczy na ten temat mówił a zadalem mu proste pytanie, eee a co to? Oczywiście pytanie na ten temat co było podstawą do dyskusji.


    @edit
    Odpalales wcześnie jakieś inne gry czy to pierwsza odpalona na konsoli?
     
  10. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Nie widziałem Twojej odpowiedzi mikokuba1
    wkładałem 1 płytę instalacyjną, później nawet żeby sprawdzić czy coś w ogole rusza 2 płytę, ale zupełnie nic sie nie dzieje. Napęd startuje, ekran zmienia się na szary i nagle napęd zatrzymuje się i wraca na ekran główny.
    Niestety konsole mam od niedawna i to pierwsza gra jaką uruchamiałem.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Brak klucza w napędzie. Musisz wykonać chwilowe rgh w celu odzyskania dvdkey.
     
    1 osoba to lubi.
  12. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    A jednak. Czyli szukam kogoś kto mi to ogarnie :( A da się teraz na tym etapie sprawdzić stan lasera? Raczej nie do końca skoro nie czyta gier?
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    kolego a czytasz posty? jezeli NIE masz klucza w napedzie to NIE bedzie czytac gier i to nie ma nic wspolnego ze stanem lasera
     
  14. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Rozumiem, ale jak mam przywracać dvd key, nagle okaże się że laser nie jest idealny to nie łatwiej od razu wymienić laser i dopiero przywrócić key-a. A nie wiem w jakim stanie jest laser, Więc zapytałem czy jest to jakoś możliwe na tym etapie, czy dopiero po przywróceniu dvd key-a.
     
  15. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    klego.. wejdź na olx, za dobrą dyskusją kupisz liteona za 40zł z wysyłką, zgłoś się do DEXTER 'a napisz mu pw, i spytaj za ile ci wyciągnie klucz z konsoli, oczywiście jak wiesz jak sprawdzić model płyty głównej..

    https://imageshack.com/f/htidentifypowerjtagv13p

    nie baw się w wymiany laserów, rzadko komu laser pada tym bardziej rzadko kto wymienia sam laser, bo laser jest w cenie napędu..
     
  16. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Dzięki wszystkim za pomoc. Winą okazał się klucz napędu który był piernik wie od czego:) po wgraniu prawidłowego klucza (przy okazji lt3.0) wszystko śmiga jak ta lala :)
     
  17. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    skąd miałeś klucz ? :)
     
  18. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Wyciągnięty z płyty głównej
     
  19. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    sam wyciągnąłeś ?
     
  20. kris86

    kris86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WG
    Nie nie:biggrin: wolałem oddać do kogoś co mi to ogarnie szybko i bezproblemowo :distracted:
     
  21. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    chyba że tak :) Więc powodzenia w podbojach Los Santos :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum