1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V Problem z instalacją

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez radus450, Grudzień 17, 2013.

  1. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Jestem zmuszony założyć kolejny temat bo już nie mam siły z instalacja GTA V od 3 dni czytam na tym forum rożne rzeczy , kombinuje jak sie da ale i tak do niczego nie doszedłem . Czy ktoś może mi napisać krok po kroku(wy testowałem już wszystkie instrukcje z forum ) jak mam zrobić to grę żeby mi działała mam Xbox Slim 4gb/HDD WD 640GB .Setki prób dały tylko m.i takie rezultaty :
    -Odpala sie mi 2 Dvd i jest prośba logowania na LIVA
    -W ogóle się mi nie odpala tylko prosi o ponowę pobranie gry
    -gdy gry mam wczytywanie menu pojawia mi się pojawia mi sie błąd ,,Fatal Crash" i zamyka grę
    -gdy chcę odpalić grę dostaję informacje o brakujących plikach .
    Wymieniłbym jeszcze 100 innych ale nie będę się rozpisywał . Gdzie ja robię błąd ? . System mam założony z tej strony http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    a masz odpowiedni dashboard (kernel) do tej gry???i pewnie masz źle wrzuconą piervszą płytę DVD1 czyli tekstury. w jakim formacie masz tą grę ???
     
  4. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam pojęcia bo po prostu parę dni temu rozpocząłem karierę z pirackim X360 . z system zrobiłem zgodnie z instrukcją z forum ,która podałem wyżej
    ______________________________________________________________________________________________________

    Próbowałem rożnych sposobów jak mówiłem . 2 robiłem God a 1 Xbox Image Browser (czyli chyba xex mogę sie mylić ) robiłem też dwie w XIB, próbowałem też odpalić tlyko z 1 Dvd robionej przez XIB i dodatkowo przez Horizon . jakie tylko znalazłem poradniki na forum robiłem tak jak pisali (i też sam próbowałem kombinować )
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    podaj gdzie wrzuciłeś tekstuty DVD1??? i w jakim formacie masz tą grę bo problem pewnie jest po stronie tekstur
     
  6. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    formaty i programy masz u góry . A tekstury wrzucałem na :1 .HDD1/gry/Gta V 2. Hdd1/Conatte/0000000000000000/ - i tu próbowałem kombinować z tymi folderami jak się np tekstury bez foldera tekstury z domyślnym folderem tekstury w folderze o nazwie GTA V wszystkie kombinacje chyba wykonałem

    PS: NFS Rivals po prostu zgrałem tekstury do Hdd1:/Conatte/0000000000000000 a reszte na HDD1:/GRY Xbox360/NFS i Działa . A tutaj jakieś epickie problemy
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    interesuje mnie pierwsza płyta DVD1 w jakim masz formacie XEX czy GOD bo tego nie napisałeś a to jest ważne, tekstury wrzucasz do HDD1/CONTENT/16 zer/ i tu folder z teksturami zaczynający się od 5454..... , tylko że pierwsza płyta DVD 1 musi być w formacie XEX

    EDIT: jak wywala ci błąd o Profilu sieciowym (LIVE) to musisz pogrzebać w dashlaunchie i wyłączyć FAKELIKE
     
  8. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak mam do Xex. i mam dokładnie tam wrzucone
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    a odblokowywałeś to programem XM360 na konsoli? , a drugą płytę DVD 2 w jakim formacie masz?
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD1 do XEX i content skopiuj na dysk twardy konsoli.
    Ścieżka do tekstur:
    Następnie odpalasz program XM360 i wybierasz Scan All, później Show DLC, Unlock DLC i Exit To Dash.
    DVD2 do GOD i wrzuć do katalogu z grami.
    Następnie Scan FSD i odpalasz sobie GTA z biblioteki gier.
     
  11. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki Pixel_PL zaraz się z tym pobawię tym sposobem co powiedziałeś i zobaczymy
    a z 1DvD wyciągam tylko Content tak ? a reszte plików poprostu mam zignorować czy wrzucić ich też do ścieżki gdzie zapisuje gry ?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tylko content, reszta cię nie interesuje.
     
  13. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki działa tylko nie mam okładki w bibliotece . a np Batmana co tez jest na 2 Dvd to w taki sam sposób musze robić tak ?
    czyli mój błąd leżał w tym że łączyłem źle pliki
    Ps:!Pixel_PL podaj adres to ci flaszeczkę wyślę za tą kolejną pomoc która od ciebie uzyskałem :D
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Batman: Arkham Origins.
    DVD1 - Singleplayer
    DVD2 - Multiplayer + dodatkowe języki [GER, ESP, FRA, ITA]

    W przypadku RGH wrzuć tylko DVD1, drugi dysk ci nie będzie potrzebny.
     
  15. radus450

    radus450 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum