1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gta V - Problem z nagraniem na płytę

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez kondziu33, Wrzesień 18, 2013.

  1. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Próbuję nagrać na płytę Verbatim DVD+R DL 8.5 GB nagrywarką LiteOn iHas 124b grę Grand Theft Auto V lecz na początku wyskakuje mi błąd widoczny na zdjęciu.
    Dodam że nigdy nie miałem takich problemów i nie dawno wypalałem Splinter Cell: Blacklist i również nie miałem z nim żadnych problemów. Proszę o pomoc.

    ABGX 360
    1 :http://img208.imageshack.us/img208/5622/nn7r.png
    2 :
    http://img11.imageshack.us/img11/8154/6zlp.png
    3:
    http://img822.imageshack.us/img822/5954/vtaj.png
    4:
    http://img854.imageshack.us/img854/189/jpov.png

    ImgBurn Error :
    http://img20.imageshack.us/img20/986/ouo7.png

    ImgBurn Log :

    Kod:
    I 16:05:32 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 16:05:32 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 16:05:32 Total Physical Memory: 4*193*396 KB  -  Available: 2*463*548 KB
    I 16:05:32 Initialising SPTI...
    I 16:05:32 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 16:05:32 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (H:) (Virtual)
    I 16:05:33 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (ATA)
    I 16:05:34 -> Drive 3 - Info: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 TN02-01 (F:) (ATA)
    I 16:05:34 Found 2 DVDąRW/RAMs and 1 BD-ROM!
    I 16:11:01 Operation Started!
    I 16:11:01 Source File: D:\Download\2# uTorrent\Grand.Theft.Auto.V.XboX360.RF iND\DVD1\gtavdisc1.dvd
    I 16:11:01 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 16:11:01 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 16:11:01 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 16:11:01 Source File Volume Set Identifier: b75b0000MS UDFBridge
    I 16:11:01 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 16:11:01 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 16:11:01 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 16:11:01 Destination Device: [0:0:0] ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (ATA)
    I 16:11:01 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 16:11:01 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 16:11:01 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 16:11:01 Write Mode: DVD
    I 16:11:01 Write Type: DAO
    I 16:11:01 Write Speed: 2,4x
    I 16:11:01 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 16:11:01 Link Size: Auto
    I 16:11:01 Lock Volume: Yes
    I 16:11:01 Test Mode: No
    I 16:11:01 OPC: Yes
    I 16:11:01 BURN-Proof: Enabled
    I 16:11:01 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 16:11:01 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 16:11:02 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 16:11:34 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 16:11:34 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 16:11:35 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 16:11:36 Filling Buffer... (80 MB)
    I 16:11:38 Writing LeadIn...
    I 16:11:40 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 16:11:40 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 16:11:40 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    W 16:11:40 Failed to Write Sectors 1376 - 1407 - Reason: Logical Unit Communication Time-Out
    W 16:11:40 Retrying (1 of 20)...
    W 16:11:41 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:42 Potential Bogus Driver Error Detected!
    W 16:11:42 Retrying (2 of 20)...
    I 16:11:42 Writing Sectors...
    W 16:11:48 Failed to Write Sectors 12512 - 12543 - Reason: Logical Unit Communication Time-Out
    W 16:11:49 Retrying (1 of 20)...
    W 16:11:52 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:52 Potential Bogus Driver Error Detected!
    W 16:11:52 Retrying (2 of 20)...
    I 16:11:52 Writing Sectors...
    W 16:11:55 Failed to Write Sectors 17280 - 17311 - Reason: Logical Unit Communication Time-Out
    W 16:11:55 Retrying (1 of 20)...
    W 16:11:56 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:56 Retrying (2 of 20)...
    W 16:11:56 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:56 Retrying (3 of 20)...
    W 16:11:56 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:56 Retrying (4 of 20)...
    W 16:11:56 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:56 Retrying (5 of 20)...
    W 16:11:56 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:56 Retrying (6 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (7 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (8 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (9 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (10 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (11 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (12 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (13 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (14 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (15 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (16 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (17 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (18 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (19 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 16:11:57 Retrying (20 of 20)...
    W 16:11:57 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    bufor na 512mb
     
  4. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bufor się zmienia w Tools --> Settings --> Build --> Page 2 --> Read Buffer Size i tym suwakiem ? zgadza się ?
    btw ja mam wersję RF GTA V, czy to może być tego wina, czy tylko bufora ?
    Może należy nabyć wersję Complex ?
     
  5. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ja mam wersje quack i bez problemu poszlo opcje buforu masz w 2 zakladkach I/O page 2 i zakladka build page 2
     
  7. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbowałem wersji z większym buforem, niestety znowu błąd. Jutro bądź w piątek zakupię nowe płyty to spróbuję CloneCD i Truncate oraz ImgBurn z innymi ustawieniami.
    Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje ?

    Błąd : http://img9.imageshack.us/img9/2994/ri3b.png

    Log z ImgBurn :
    Kod:
    I 21:47:55 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 21:47:55 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 21:47:55 Total Physical Memory: 4*193*396 KB  -  Available: 1*887*708 KB
    I 21:47:55 Initialising SPTI...
    I 21:47:55 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 21:47:55 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (H:) (Virtual)
    I 21:48:05 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (ATA)
    I 21:48:06 -> Drive 3 - Info: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 TN02-01 (F:) (ATA)
    I 21:48:06 Found 2 DVDąRW/RAMs and 1 BD-ROM!
    I 21:51:29 Operation Started!
    I 21:51:29 Source File: D:\Download\2# uTorrent\Grand.Theft.Auto.V.XboX360.RF iND\DVD1\gtavdisc1.dvd
    I 21:51:30 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 21:51:30 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 21:51:30 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 21:51:30 Source File Volume Set Identifier: b75b0000MS UDFBridge
    I 21:51:30 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 21:51:30 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 21:51:30 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 21:51:30 Destination Device: [0:0:0] ATAPI iHAS124   B AL0S (E:) (ATA)
    I 21:51:30 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 21:51:30 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 21:51:30 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 21:51:30 Write Mode: DVD
    I 21:51:30 Write Type: DAO
    I 21:51:30 Write Speed: 2,4x
    I 21:51:30 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 21:51:30 Link Size: Auto
    I 21:51:30 Lock Volume: Yes
    I 21:51:30 Test Mode: No
    I 21:51:30 OPC: Yes
    I 21:51:30 BURN-Proof: Enabled
    I 21:51:30 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 21:51:30 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 21:51:30 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 21:52:03 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 21:52:03 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 21:52:03 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 21:52:04 Filling Buffer... (512 MB)
    I 21:52:11 Writing LeadIn...
    I 21:52:13 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 21:52:13 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 21:52:13 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    W 21:52:14 Failed to Write Sectors 1216 - 1247 - Reason: Logical Unit Communication Time-Out
    W 21:52:14 Retrying (1 of 20)...
    W 21:52:15 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:15 Potential Bogus Driver Error Detected!
    W 21:52:15 Retrying (2 of 20)...
    I 21:52:15 Writing Sectors...
    W 21:52:16 Failed to Write Sectors 2144 - 2175 - Reason: Logical Unit Communication Time-Out
    W 21:52:16 Retrying (1 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (2 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (3 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (4 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (5 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (6 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (7 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (8 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (9 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (10 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (11 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:16 Retrying (12 of 20)...
    W 21:52:16 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (13 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (14 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (15 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (16 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (17 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (18 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (19 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 21:52:17 Retrying (20 of 20)...
    W 21:52:17 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
     
  8. okss

    okss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    witam, je też mam problem z nagraniem mam najnowszy daschboard 16537, wersję gta quack, nagrywam jak zwykle, tzn. puszczam obraz przez agbx360 potem dogrywam topologie pod LT2.0 i nagrywam, mam ihas 224, zawsze było ok. ale tym razem nic z tego, zmarnowałem 4 płyty próbowałem nagrywać 4x i 2,4x i nic nie rusza :(

    dodam że nagrywanie przechodzi bez problemu. to ix krzyczy "wyczyść szmatką"
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    opcja truncate przeciez masz ihasa , jak jest podpiety ten sprzet do laptopa?
     
  10. okss

    okss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nie, stacjonarny PC

    a pozatym mam wgrany ltmax
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no to moze nie sa z singapuru te verbyja na platynie pale i wszystko oki gtav tez smiga
     
  12. monsterkolo

    monsterkolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam czy może ktoś napisać jak zmienić topologie gry? Gra puszczona przez Xbox-Backup-Creator po wlożeniu płyty do konsoli wyskakuje komunikat o aktualizacji i na tym koniec przygody :( proszę o pomoc
     
  13. mathes0015

    mathes0015 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dobra
    Mając lt +2.0 nie mając dysku w konsoli, nagrywając grę normalnie na 2 płytki normalnie zagram? Jestem w temacie całkiem zielony, Potrzebuje do tego tylko Imgburna tak jak pisali , szukałem poradnika, jak nagrać krok po kroku, lecz co do gta 5 jeszcze nikt chyba ów takiego nie zmontował wybaczcie, nie siedzę w tym na co dzień.
     
  14. okss

    okss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    udało się w końcu nagrało się pod LT2.0 !!! i działa, a co zrobiłem:
    ponownie w EEPROM_Utility ustawiłem:
    - Smart Burn - ON
    - Force Hyper Tuning - OFF
    - Over Speed Writing - OFF
    - Online Hyper Tuning - OFF
    - booktype DVD+R DL
    nagrywałem na ingburn 2.5.8
    nagrywałem 4x z OPC on (verbatim)
    zwiększyłem bufor do 512

    w taki sam sposób nagrałem diablo 3 co prawda nagrało się i działa , ale nie da się instalować na hdd, nie wiem od czego to zależy.
     
  15. okss

    okss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    potrzebujesz tak:
    najlepiej nagrywarkę ihas z wgranym ltmax, lub sam program nie pamiętam jak się nazywa jest gdzieś na forum
    odpowiednie ustawienia pod media id płyty
    ingburn
    podmieniasz topologie pod lt2.0
    i nagrywasz
     
  16. mathes0015

    mathes0015 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dobra
    Mając zwykłą nagrywarkę w laptopie HP, jest możliwe, że pójdzie ? Możesz rozwinąć co rozumiesz, przez media płyty i topologie dla lt +2.0 proszę ?
     
  17. okss

    okss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    wypróbuj program http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/
    media id to oznaczenie płty np. Verbatim ma MKM-003-00, pokazuje np. w ingburn, a topologie zmieniasz tak http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
     
    1 osoba to lubi.
  18. Damianoo95

    Damianoo95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole
    Witam mam problem z nagraniem GTA V. Podczas wypalania na 49 % wyskakuje mi error Retry Failed - Reason: L-EC Uncorrectable Error. Sprawdzałem płyte przez agbx360 była ok. Wyskoczyła tylko żółta informacja o SS i bodajże DMI. Płyta verbatim. Nagrywarka Lite-on. Nagrywam BurnIMG i BurnMAXem. z góry dzieki o pomoc :)
     
  19. Nazir

    Nazir Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    75
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zla predkosc, zle ustawienia, kombinowanie z imgburn zawsze sie zle konczy :)
     
  20. mathes0015

    mathes0015 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dobra
    Jeśli xbox backup creator nie chce mi czytać plików iso ( przy zmianie topologii ) ponieważ mam wgrane lt2.0 mogę pominąć w ogóle ten proces, gra powinna dalej chodzić ? mianowicie wyskakuje mi błąd o treści " access is denied " plik topologii wkleiłem koło obrazu płyty.
     
  21. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli wyskakuje Ci tak komunikat to we właściwościach odznacz opcje "tylko do odczytu" wtedy w xbox backup creator powinno być wszystko w porzadku

    Wyslano z Nokia Lumia 710 za pomocą tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum