1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V - Problem z teksturami

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez xtomashx, Wrzesień 14, 2013.

  1. xtomashx

    xtomashx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak zdążyłem zauważyć parę osób tak jak ja ma tutaj problem z teksturami. Kiedy sobie powoli zwiedzam miasto jest ok. Czasami się coś tam doczyta. To nie przeszkadza. Jednak wczoraj podczas misji z jachtem podczas pościgu droga mi znikała. Nie było nic widać. Ktoś stwierdził że to wina dysku jednak nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. Wcześniej grałem w NFS MW 2012 gdzie też jest spore miasto i niczego takiego nie miałem.

    Wie ktoś co można z takim faktem zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Po pierwsze: porównanie miasta z NFS do GTA - bezcenne

    Po drugie - to musi być kwestia hardware'owa gdyż osobiście przy jakiejkolwiej prędkości i dowolnym pojazdem nie mam żadnych spadków, przycięć, znikających tekstur itp.

    Po trzecie - to piracka wersja - nie można mieć do nikogo pretensji że może nie działać prawidłowo - chyba że zapłaci się za oryginał i to on nie będzie się sprawował odpowiednio.

    pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  4. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Po prostu wina konsol i Rockstara, u mnie też się chamsko doczytują przed nosem, nic nie zrobisz, taki już urok.
    Być może jakiś patch to poprawi, ale do tego czasu chyba skończymy już w to grać ;]
     
  5. xtomashx

    xtomashx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tym porównaniem chodziło mi o fakt poruszania się z dużą prędkością po mieście, a nie o samą wielkość.

    Hardware ? Tylko czemu w żadnej innej grze nie mam problemu ? Może przerobienie do xex coś da.
     
  6. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    ja mam do xex DVD 2 zrobione i mam problem też... nic to nie da, po prostu lata xboxa minęły...
     
  7. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ja mam obie dvd zainstalowane na hdd i działa jest ok nie ma spadkow fps
     
  8. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Teraz pytanie który dysk jest szybszy, ten od MS czy ten mój na usb ;]
     
  9. MasterBarti

    MasterBarti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zacznijmy od tego, że maksymalna prędkość USB 2.0 ~30 MB/s, natomiasy gdy dysk jest podłączony do portu sata (np wewnętrzny w konsoli) może spokojnie osiągnąć większą prędkość. Przy 2,5" dyskach z xboxa myślę że realne będzie 60-70MB/s. A to już dużo więcej.
     
  10. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Więc mówisz jak przerobię na GOD i dam na HDD od M$ to będzie lepiej ?
     
  11. evilblizz

    evilblizz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Morzyczyn
    czy ktos wie co sie zajduje na tej płycie ktora sie instaluje na początku gry ? bo jak ja mialem zainstalowane dwie naraz to wystopil problem z teksturami, wywalilem (play disc) i wszystko wrocilo do normy...wiec Ci co mają RGH/JTAG mogą miec problem...moze instalacja pierwszej płyty na usb drugiej na hdd moze cos Wam da, nie wiem....
     
  12. MasterBarti

    MasterBarti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Powinno być lepiej. Widziałem u kumpla grę odpaloną z dysku (wewnętrznego), akurat grał misję pościgu za jachtem i żadnego doczytywania nie było. Jeździł też dość szybko po mieście i czasem tylko jakieś znaki się doczytały.
    A tak się zastanawiam jak było by lepiej, bo teoretycznie odczytywanie z jednego dysku powinno być wolniejsze niż z 2.
    Wszystko na dysku wewnętrznym, czy może któraś konkretna płyta przez usb a druga z wewnętrznego ? Ktoś by musiał po testować :D
     
  13. evilblizz

    evilblizz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Morzyczyn
    ja akurat nie mam pen 16gb zeby pzretestowac ;/
     
  14. xtomashx

    xtomashx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja gram z dysku wew więc nie powinno być problemów. Skopiuje na zew i zobaczę. Chociaż pewnie tekstury są w content więc z tym nic nie zrobię :/
     
  15. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Więc DVD 2 zrobiłem do GOD i dalem na HDD od MS, nic to nie zmieniło... po prostu xbox nie wyrabia już ;] być może jakis patch wyjdzie ale wątpie...
     
  16. create86

    create86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    GOD + wew. dysk i czasami znaki i wyrastają przed samochodem, takie uroki szybkiej jazdy ;)
     
    1 osoba to lubi.
  17. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Mam to samo gra skopiowana na dysk posiadam RGH i przy szybkie jezdzie w miescie tekstury sie doczytuja przed nosem. We wtorek przyjdzie mi preorder na ps3 i zobaczę czy tak samo bedzie na ps3..
     
  18. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    Samo wchodzenie do menu już jest denerwujące gdy trzeba czekać kilka sekund, a wszystko na dysk konsoli wrzucone. Oryginalne wersje maja tak samo?
     
  19. meszok

    meszok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Obie płyty mam zainstalowane na oryginalny dysk M$ 250gb konsola slim i nie ma żadnego problemu z doczytywaniem tekstur. Czasami jak szybko sie jedzie jakiś kosz, ławki i drobne obiekty doczyta ale to praktycznie niezauważalne.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  20. maxx

    maxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja gram z pendrive 32GB na fat i żadnego doczytywania nie zauważyłem, gra chodzi idealnie, a problem znam doskonale bo w GTA IV i EFLC grałem z pirackich płyt i co dwie przecznice musiałem robić przystanek na doczytanie tekstur, więc czy problem hardwareowy? Nie wiem, według mnie po prostu trzeba nagrać na szybszy nośnik i będzie śmigać.
     
  21. jefafa

    jefafa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam ten sam problem na JTAGu.
    O ile w prologu bylo ok tak juz przy pierwszym, filmiku pokazujacym Los Santos postaci chodzily w powietrzu bo konsola nie zdazla wczytac podloza.
    Podobnie przy szybkiej jezdzie. I tu nie chodzi o typowy pop up. Czasami wjezdzam w ulice i tekstury sie doczytja dopiero po 5 sekundach.
     
Wczytywanie...

Poleć forum