1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V - problem z włączeniem

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez Łukasz Gajek, Grudzień 8, 2013.

  1. Łukasz Gajek

    Łukasz Gajek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem , otóż gdy włączam płytę nr.1 wyskakuje mi tylko ekran startowy i przy 3 gwiazdkach na ekranie ładowania GTA się resetuje i zaczyna się wczytywać od nowa . GTA jest na wersję LT 2.0 nagrywanie zarówno na Ihasie jak i na zwykłej nagrywarce ze skróceniem obrazu . Przy instalacji gra zatrzymuje się na ok.46% . Pomocy!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Trzeba wgrac textury na dysk...

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Łukasz Gajek

    Łukasz Gajek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tekstury z płyty 2 wgrane bez problemu. Jeśli można nazwać postępem to 4 gwiazdki ładują się i reset :\
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. Łukasz Gajek

    Łukasz Gajek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapytam się tylko czy nagrywać ze skracaniem czy cały obraz???
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. Kacper888

    Kacper888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brak opcji zainstaluj w pierwszej płycie gta v

    Witam. Nagrałem pierwszą płytę gta v z pomocą poradnika typowo do tej gry. Konsola widzi gta lecz niestety nie ma opcji zainstaluj.( opcja uruchom grę jest normalnie). Płytę verbatim nagrywałem ihasem 124 b. Obraz gry przepuściłem przez abgx360 i zmieniłem topologię z 3.0 na 2.0 za pomocą xbc. Abgx nie wykazał błędów. Czy próbować nagrywać dalej? Z góry dzięki za pomoc.
     
  9. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ma instaluj bo masz ta płytę uruchomić i wtedy ruszy instalacja. A poza tym pierwsza płytę najlepiej nie nagrywać bo a tylko wyciągnąć content i wrzucić na pena. Chociaż płyty sie nie marnuje wtedy

    Wysłane z telefonu L710
     
  10. zwidek16

    zwidek16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Miałem ten sam problem i mi pomogło ściągnięcie wersji COMPLEX a miałem wersje QUACK i nagrałem dvd 2 ihasem na verbatimie według tego poradnika http://xboxforum.pl/gta-v-261/poprawne-wypalenie-gta-v-na-lt3-0-a-176153/ a plik contentu zostawiłem z wersji QUACK i wsyztsko działa bez problemu i nawet dvd2 się skopiowała na dysk. Może ci to pomoże jakoś. :)
     
  11. Kacper888

    Kacper888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybkie odpowiedzi.
    Nie mam pendrive dlatego obraz gry nagrałem normalnie na płytę.
    Mam wersję complex i niestety po uruchomieniu gry pojawia się komunikat płyta jest nieobsługiwana.
    Pobrałem inną wersję z topologią pod 2.0 więc będę próbował ponownie.
    Jeszcze jedno, według poradnika opcja opc ma być odznaczona. Czy możliwe, że przez zaznaczenie opc płyta nagrała się nieprawidłowo? Pytam ponieważ już nie jestem przekonany czy miałem ta opcję odznaczoną.
     
  12. Kacper888

    Kacper888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem załamany. Gta V z innego źródła nagrałem bez problemu lecz płyta i tak jest nieobsługiwana tak jakby nie zgadzało się lt. Wyczyściłem pamięć podręczną konsoli i ekran zrobił się na sekundę czarny. Od teraz niezależnie czy płyta jest w konsoli czy też nie ekran robi się co chwila cały czarny (mruga i przestaje). Dioda w konsoli świeci się normalnie na zielono. Co może być przyczyną? Pierwszy raz czyściłem pamięć podręczną, czy to możliwe że od tego ekran zaczął mrugać na czarno? Proszę o pomoc.
     
  13. rafciux

    rafciux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam RGH, Wersja Dash: 2.2 Rev725, Wersja jądra: 2.0.14699.0 oraz wersje GTA V TTrls, sam GOD, zgrywam do Contents/0000000000000000/ i odpalam pod tym oryginalnym dashem MS i przez chwile pojawia się jakieś okienko a potem zaraz komunikat:
    I teraz pytanie, czy to na pewno jest wina zbyt niskiego dasha czy też może wersji gry, bo bez problemu działa mi AC:Black Flag, COD:Ghosts i Batman: Arkham Origins, wszystkie te gry miały premierę później niż GTA, więc czy aktualizacja dasha jest konieczna żeby pograć?
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    O matko.. zaniedbałeś konsolkę i to nieźle :D
    Zacznijmy więc od:
    1 - Zaktualizowaniu dashboarda do najnowszej wersji
    2 - Zaktualizowaniu FSD, DL
    Poradniki:
    1. http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-w-rgh-jtag-v-2-1-a-147268/
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/
    2. http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ (Instalacja FSD, DL - Punkt 2.)

    Następnie wgraj GTA V w następujący sposób.
    DVD1 - Przerób do XEX i folder content wrzuć na dysk konsoli. (Później w XM360 odblokuj content)
    DVD2 - Przerób do GOD i wrzuć do katalogu z grami.
     
  15. No Ogar

    No Ogar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niektóre nowe gry z tego co wiem wymagają najnowszego dasha (chyba ale nie jestem pewien) zaczekaj na wypowiedz innych.
     
  16. masiek

    masiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja na początku się męczyłem z przegraniem na płytkę gta ale mi to nie poszło, więc się wkurzyłem i pożyczyłem od kumpla gta oryginalne ale mi nie chodzi.. to znaczy pierwsza płytka super śmiga(zainstalowałem ją na dysk) natomiast disc 2 albo po włączeniu uruchom grę od razu wyskakuje
    'nierozpoznana płyta" albo trochę się załaduję i znów ten sam komunikat. Próbowałem ją na dysk przegrać ale wyskoczyło mi przy 45% ;/

    U kumpla chodzi normalnie.
    Czy to jest wina lasera? (tylko że inne gry mi normalnie chodzą) czy to jakieś fatum żebym nie pograł gta
     
Wczytywanie...

Poleć forum