1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA V resetuje się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez manusek19, Listopad 18, 2013.

  1. manusek19

    manusek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem jak w temacie. Wgrane raczej dobrze skoro się uruchamia. Content wgrany na pendrive`a 16 gb przy pomocy Horizon`a 2.7.6, dvd2 w GOD i xex, w uby przypadkach następuje reset. Sprawdzałem 2 wersje: COMPLEX i QUACK i to samo w obu przypadkach, content nawet odblokowywałem xm360. dvd2 odpalane z dysku zewnętrznego, oczywiście z FSD.
    Jakieś sugestie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cichy341

    cichy341 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Zaktualizuj dash'a i najlepiej kup dysk twardy i na nim stwórz content.

    Wysłane z mojego LIVE za pomocą Tapatalk 2
     
  4. manusek19

    manusek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zamierzam zainwestować w wewnętrzny dysk. Dash wystarczający dla gta v - 16537 ;)
     
  5. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ehhh..ja też myślałem że kupno dysku HDD coś da...Kupiłem dysk 20gb i nadal wywala reset ;( może ktoś pomóc bo czytałem już wiele postów ale żaden mi jeszcze nie pomógł ;( proszę o pomoc :)
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD1 przerób do XEX - Z folderu content wrzuć wszystko do content\0000000000000000 (Przez FTP)
    DVD2 przerób do GOD - Wrzuć sobie do katalogu z grami.
    Następnie w XM360 przeskanuj wszystko, potem opcja Show DLC, następnie Unlock DLC i Exit to dash.
    Musi działać.
     
    1 osoba to lubi.
  7. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ...JA mam lt 3.0..a mógłbyś mi to jaśniej napisać i jak przerobić dvd1 do xex??
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  9. manusek19

    manusek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma ktoś może jakiś pomysł?
     
  10. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czy tym sposobem działąją takie gry z dodatkowymi zawartościami jak hd tekstury ale z USB mając rgh z najnowszym dashem/freebotem i innymi zaktualizowanymi aplikacjami , bo z wewnętrznego mi idzie cacy a z pena(2 różne szybkie sprawdzałem ) tymi sposobami żadna nie poszła
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie wszystkie gry zadziałają poprawnie jeżeli content jest na dysku zewnętrznym, dlatego najlepiej jest wgrywać na wew. no ale są ludzie, którzy mają x'y 4GB :)
     
  12. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz mi napisać jak wgrywać sposobem WEW??Twoja porada co pisałeś wcześniej niestety nie pomogła...Znasz jeszcze jakiś sposób aby nie było resetu gry??Proszę o pomoc :)
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  14. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    content zgrany,DVD2 wypalone bez żadnych błędów,pendrive 16 gb a dysk 20 gb

    Może byc to wina konsoli czy dysku ??
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli masz dysk wewnętrzny to zrzuć na niego content.
    PS. Podaj dokładny model pendriva.
     
  16. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Model pendrive ''PNY 16GB''Zrzucam content na dysk ale przy uruchomieniu gdy skończą się te obrazki wywala mi błąd i reset.....Co jest??
    Faktycznie z pendrvem może być kłopot bo ma tylko Szybkość zapisu danych 8 MB/s..ale czemu gdy zgrywam wszystko na dysk to również wywala błąd?
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A jaką posiada prędkość odczytu ? Jeżeli niższa niż 15mb/s to może być to jego wina.
    Gdy zgrywasz na dysk to jaki wywala błąd? Chyba, że mówisz o tych resetach gry.
     
  18. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dane pendrive _
    Prędkość odczytu - 25 MB/s
    Prędkość zapisu - 8 MB/s
    tak chodzi mi o reset gry pojawia się on gdy wrzucę pliki content na dysk...
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyczyść pamięć cache urządzenia na którym masz zainstalowany content. Pendrive wydaje się być w porządku, więc nie wiem czemu te resety. Jeżeli wyczyszczenie tej pamięci nie pomoże to naprawdę nie wiem co może być problemem, szukałem rozwiązania w google ale nie znalazłem. Jedynym rozwiązaniem będzie poszukanie czegoś na angielskich forach. Ewentualnie możesz spróbować jeszcze raz zrzucić content na pendrive.
     
  20. haker789

    haker789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz mi Jeszce napisać co daje wyczyszczenie pamięci cache??Gdzieś czytałem aby zrobić tak 3 razy i nic to nie dało...czyli to wina samego Xboxa??
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W pamięci podręcznej są przechowywane title update gier, pakiety instalacyjne oraz obrazki graczy.
    Po przez usunięcie tej pamięci, możesz rozwiązać niektóre problemy z konsolą.
    Nie wiem czy to jest wina Xboxa, pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją, najlepiej jak się ktoś inny wypowie, może ktoś miał taki problem i udało mu się go zlikwidować.
     
Wczytywanie...

Poleć forum