1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GTA5 po raz kolejny i mało fps

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez przemek_sbs2k, Marzec 17, 2014.

  1. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie,
    Po raz kolejny zwracam sie do Was z pytaniem co jest nie tak ... Nie da się sensownie grać, duże spatki fps. Zmieniałem już dysk twardy na nowy -oryginalny. Nic to nie dało. Próbowałem chyba każdej kombinacji z instalacją tej gry... za każdym razem to samo. Na chwilę obecną mam DVD1 zainstalowaną na dysku a DVD2 ciągne z płyty lub pendriva. Chodzi to fatalnie. Po wywaleniu gry i instalacji na nowo (po raz nasty) pominołem aktualizację i niby troszę lepiej teraz chodzi ale dalej za słabo. U znajomego chodzi to dobrze. Co prawda sią ścięcia ale nie takie jak u mnie...

    Doradzcie coś bo już nie mam normalnie sily.
    Konsola SLIM, nieprzerobiona.

    Dopisek: Gram na kablu AV-->>VGA, ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. Roździelczość ekranu to 1280x1024. Próbowałem zmienić roździelczość na 640x480 ale bez zmian.

    Przemek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر

    Alert Jesteś użytkownikiem nie zakładaj tematów w dziale dla świeżaków, następnym razem będą pkt.

     
  4. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Jak masz możliwości to spróbuj na innej kopi gry u siebie może jak ja nagrywali w tłoczni to coś zwalili
     
  5. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moje płytki bez problemu działały na innej konsoli :(
     
  6. Sokar

    Sokar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Instalowałeś może DVD2 na HDD?

    Ja również mam Kabel A/V OUT -> D-SUB i wszystko OK (1920x1080).
     
  7. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Instalowałem DVD2 na HDD również nic to nie pomogło.
     
  8. KrySpeQ

    KrySpeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Elblag, Poland
    Inne gry działają normalnie? Konsola się nie grzeje? Stoi w "przewiewnym" miejscu? A co do rozdzielczości, to tyczy się ona Dash'u, większość gier i tak działa w 720p. Nawet nie wiem czy kiedykolwiek wyszły gry 1080p na "klocka". A jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi.
     
  9. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam za dużo pełnych wersji gier. FarCry 3 również się troszke ciął, ale był dużo bardziej płynniejszy niż w GTA. Reszte gier jakie testowałem to dema. Assassin liberation chodził płynnie, CoD MW3 czy GRIND2 też. Cieło sie jedynie w ZooTycoon3.

    Konsola chyba się nie przegrzewa. Podczas grania jest ciepła, ale nie jakoś strasznie. Jedynie co zauważyłem że jak konsola jest postawiona pionowo to mam wrażenie że jest chłodniejsza niż leżąco.

    Dopisek: Testowałem równiez na tych oryginalnych grach co dostałem z konsolą: Fifa13 chodzi bez problemów równiez jakieś boxy i MMA. Znowu SleepingDogs w miejście odczuwałem spadek.
     
  10. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    To takich zgłoszeń przydałby się film zrobiony nawet telefonem. Teraz prawie kazdy posiada smarta wiec jakość nie jest taka tragiczna a z chęcią zobaczyłbym jak takie spadki wyglądają. Problemów może być multum. Jeżeli u kolegi GTA z tej samej płyty chodzi dobrze to problem w samej konsoli.
     
  11. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oglądałem różne porównainia gier na YT między x-em a np. PS3 no i u mnie chodzi to napewno gorzej... wczoraj w nocy kupiłem AC3 odpalam i jest to samo co z GTA. Wchodzę do miata i wszystko klatkuje. Napewno nie mam 30fps jak na porównaniach z YT
     
  12. DoctorNo

    DoctorNo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Witam nie wiem czy dobry dział wybrałem jesli nie to prosze o przeniesienie

    a do rzeczy:

    wyszedł patch do GTA V o nazwie GTA V ONLINE 1.11

    czy ktoś wie skąd go ściągnąć i jak go zainstalować ?

    pozdrawiam
     
  13. Sokar

    Sokar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    przemek_sbs2k wrzuć nagranie na jołtuba, tak jak napisał Lera1n. Pamietaj tylko o VVS syndorme... (Vertical Video Syndrome - A PSA - YouTube) :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum