1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Guitar Hero 5 - gitara problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lazy17, Październik 2, 2010.

  1. lazy17

    lazy17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem dziś nowy komplet GH5+Gitara ( ta z dotykowym panelem )
    Włączyłem, zsynchronizowałem wsadziłem płytkę. Gra sie odpala ładnie i gdy chce włączyć szybką rozgrywkę/karierę lub inny typ gry wyskakuje mi komunikat bym podłączył mikrofon > zrób test mic > mic nie znaleziony
    Kolo mojej nazwy jest narysowany mikrofon, lider zespołu tez ma u góry znaczek mikrofonu niepodłączonego.
    Próbowałem to zmienić i szukałem na internecie odpowiedzi lecz nie znalazłem. Liczę na waszą pomoc.
    Dodam jeszcze, że klawisze w gitarze mi działają normalnie bo w interfejsie głównym mogę za ich pomocą nawigować.
    A gdy w grze daje " synchronizuj audio/video/lag " klawisze gitary są zmienione > naciskam zielony wyskakuje mi pomarańcz, niebieski > żółty itd.
    Mam konsole xbox 360 slim w wersji arcade 4GB, grę GH5 oraz gitarę z tego zestawu.
    Może slim nie przyjmuje tej gitary ?
    Za pomoc klikam "dziękuje"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mike_88

    mike_88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. rqzor

    rqzor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    Aleś ty zabawna, no koń by się uśmiał. Głupie posty na poziomie 12 latka zatrzymaj dla siebie bo nic nie wnosisz do tematu.

    Mam ten sam problem... też wyskakuje mi komunikat " podłącz mikrofon lub zestaw słuchawkowy " lecz do mojego slima nie dostałem takiego zestawu... a moja gitara była wcześniej używana i myślałem, że to może być wina uszkodzonej gitary lecz skoro lazy17 ma taki sam problem to moja teoria sie sypnęła. Pada mam wyłączonego.
     
  6. lazy17

    lazy17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a moze potrzebny jest headset do gry w GH5?
    Co powiedza na to ludzie ktorzy juz maja GH na swoim xboxie?
     
  7. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    headset robi za mikrofon, podpina sie go do gitary. w slimach nie dodaja headsetow?
     
  8. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    wiem o tym, a wie ktos co zrobic by konsola widziala gitare? synchronizuje normalnie, klawisze dzilaja lecz non stop sie wyswietla komunikat by podlaczyc mic i nie wiem jak zmienic by lider zespolu nie mial ikony mikrofonu tylko gitare bo moze to jest problemem.
    Co do headset to do arcade nie dodawali ich, niestety. Jedynie wersja elite slim ma w zestawie headset.
     
  9. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    coz, do glowy przyszedl mi tylko wlaczony pad, ale sam piszesz, ze to nie to. moze rzeczywiscie cos z gitara jest nie tak przez co gra rozpoznaje ja jako pada, a zatem uparcie kaze podlaczyc mikrofon (headset)? to jakis nietypowy problem, bo nawet na google nic nie moge znalezc.
     
  10. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    powiem tak:
    1. włączam xboxa
    2. Wlączam gitare
    3. synchronizuje ( po synchro dziwnie mi ekran skacze jak porusze gitara )
    4. włączam GH5
    5. Klikam zielony panel na gitarce
    6. Quick play
    7. Wybieram poziom oraz napisy w wokalu ( ? )
    8. Wybieram kapele ( pierwszy ludzik pod nazwą mojego profilu xbox ma u góry znaczek mikrofonu )
    9. Start game
    10. " Player 1, please connect a microphone or xbox 360 headset or proceed to Mic Check to console
    - Mic check
    - Return to lobby "
    Gdy wciskam Mic Check wyświetla się:
    " Mic check - checking player 1. "
    " - Chose your controller type: - mic ( swieci sie)
    - xbox 360 headset ( zgaszone )"
    Wciskam zielony - Step 2
    " Sing to your mic to connect it "
    Wciskam zielony DONE
    " Your mic setup is vaild. Do you Want to retry ? "
    - Retry
    - Continue

    Dodam, że poruszam się po menu normalnie gitarą lecz nie widzi jej jako gitara tylko mikrofon ( ? ) ktory jest jednocześnie kontrolerem (?)
    Nie rozumiem nic a nic z tego... w Opcjach tez szukalem lecz nie ma chyba nic...

    jakies pomysły?


    // Edit.
    Aha i dodam jeszcze, że nie mam znajomego który ma xboxa 360 lub 360S by sprawdzic gitare... A sklepy w mojej okolicy nieoferują testu sprzetu zakupionego w innym sklepie.
     
  11. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Pewnie problem z sama gra jaka taka, albo jakimis ustawieniami w niej.
    Ja testowalem tylko wersje demo, tez na poczatku krzyczala zeby podlaczyc mikrofon. Wystarczylo zapiac headset do pada i po klopocie. Tyle ze w wersji demo z tego co pamietam chyba byla tylko opcja "spiewania".
    Jak chcesz sprawdzic gitare to wejdz na XBL, sciagnij sobie GH3 i tam przetestuj. Pewnie bedzie dzialac bez problemu.

    A poza tym polecam telefon do dystrybutora gry. Skoro biora tak hotendalne sumy za gry na konsole (w porownaniu w wersjami PCtowymi) to niech helpdesk staje na wyskosci zadania i wyjasnia takie problemy. Ja tam nigdy nie mam oporow zeby kontaktowa sie z wydawca. W koncu po to masz orginal zeby miec pomoc techniczna i moc z niej korzystac.
     
  12. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    No co do dystrybutora to masz racje i jutro postaram się z nim skontaktować lecz nie jestem pewien czy to rozwiąże mój problem.
    A może po prostu GH "gryzie się " z konsola 360 slim ?
     
  13. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Raczej malo prawdopodobne. Moze po prostu trzeba podpiac mikrofon i go skalibrowac przed rozpoczeciem gry, a dopiero potem mozesz wybrac odpowiedni instrument.
    Jak mowilem, zainstaluj demo GH3 z XBL i sprawdz kontroler. Bedziesz wiedzial odrazu czy jest OK.
     
  14. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    tylko mam problem z XBL bo mam net radiowy i nie mogę podzielić sygnału przez ruter by podłączyć się do XBL...
    Co do mic - porażka... Trzeba kupić mic i czekać kolejne kilka dni aż dojdzie żeby sprawdzić czy będzie działał... a jak nie to kasa w błoto bo na słuchawkach grać nie będę
     
  15. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Ale dlaczego porazka? Nie mozesz zrobic testow na mikrofonie z headsetu? Skalibrowac co trzeba, a potem przelaczyc sie na gitare? Po kiego czorta ci orginalny mikrofon?
     
  16. tomaszek007

    tomaszek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    jedyne co mi przychodzilo do glowy to podlaczony pad - a jesli nie to to sciagnij jakas inna serie gier z GH i sprawdz
     
  17. bartskull

    bartskull Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    udało się może komuś już rozwiązać ten problem ? Ja mam taki sam, co prawda na PS3, ale sytuacja wygląda dokładnie tak samo, co mocno wpływa na moją irytacje :/ POMOCY!
     
  18. Vabur00

    Vabur00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dębno
    Dzisiaj mialem z ten sam problem tyle ze z Guitar Hero Warriors of Rock, ale to nie ma roznicy. Moj problem potrwal okolo 15min, trwalo to az tyle z tego powodu ze 10 min sie irytowalem a jedyne co nalezalo zrobic to przeczytac instrukcje:). A mianowicie opisze co zrobilem krok po kroku:

    1. Zlozylem gitare
    2. Wlozylem baterie do gitary
    3. Uruchomilem pada oraz Xboxa
    4. Zalogowalem sie na profil gracza
    5. Uruchomilem gre " Guitar Hero Warriors of Rock "
    6. Nacisnalem guzik laczenia ( dla tych ktorzy nie wiedza ktory to, to ta mala kropka obok miejsca na karte pamieci w konsoli)
    7. Poczekalem okolo 10 sek az gitara polaczy sie z konsola
    8. A po tych wszystkich czynnosciach dobrze sie bawilem :) no i oczywiscie odlaczylem podstawowego pada do Xboxa

    Nie wiem czy te informacje sie komukolwiek przydadza ale z uwagi ze temat nie zostal do konca opisany to pomyslalem ze podziele sie moimi dzisiejszymi wiadomosciami na ten temat.
     
Wczytywanie...

Poleć forum