1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Guitar Hero i problemy techniczne.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Iguana, Luty 4, 2015.

  1. Iguana

    Iguana Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Łdz
    Witam,
    pare dni temu odkupiłam od nijakiego Yarkez'a zestawik do guitar hero (perkusja i gitara) okazało się jednak że 100% sprawny sprzęt taki nie jest.
    Talerz po kilku rozegranych rundkach przestał stykać, po podmiance talerzy okazało się że wadliwy jest (szczęście w nieszczęściu) element a nie okabowanie.
    Po rozkręceniu zastałam taki widok:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Dla porównania drugi talerz wygląda tak:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Czy jest sens go ratowa? czy lepiej kupić nowy?

    Problem jest też z gitarą, nie styka przełącznik (ten imitujący strune) jeśli chce się go kliknąć "w górę", "w dół" działa normalnie. Kolejnym jest zacinający się czerwony przycisk na gryfie, co dziwne, problem ten nie występuje podczas wyboru basu. Jakieś pomysły apropo tych problemów?

    Starałam się opisać wszystko jasno i wyraźnie, za wszelkie niejasności przepraszam :D
    Pomocy! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    Talerz uratujesz... Wystarczy kabel przylutowac i przykleić Buzer... A z ta gitara to wątpię żebyś coś zrobił...
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Przyciski w gitarze tez do zrobienia, sam to robiłem. Przeczyscic i psiknac contactem.
     
  5. Iguana

    Iguana Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Łdz
    Problem w tym panowie, że ja lutować nie umiem :)
    Gdzie mogę to zanieść do zlutowania? :)

    Gitarę rozkręcić ze wszystkich możliwych śrubek ? :)
     
  6. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    Do jakiegoś elektronika każdy ci to zrobi...
    A gitary nigdy nie rozkręcalem to nie wiem...
     
  7. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja to robiłem u siebie te "klikacze" od gitary lubią się psuć a z czasem to i nawet kabelki od płytki nie złapią . No szczerze to jest 5 min roboty no ale jak nie potrafisz wgl lutowac to nie wiem może jakiś znajomy się zna ;) A od razu Ci mówię ze jak bd chciał sam lutowac to uważaj z płytką żeby nie przypalić obwodów

    Wysłane z mojego HTC One max
     
  8. Iguana

    Iguana Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Łdz
    nie będę sama próbowała, bo nie chce niczego zepsuć ;)

    nollo, a mógłbyś mi podesłać zdjęcie jak to prawidłowo w gitarze wygląda? Pomoże mi to szybciej znaleźć problem ;)
     
  9. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Totalna prowizorka u Mnie ale działa . Przypalilem właśnie płytkę i zrobiłem kabElki ze idą od razu docelowo do punktu a nie po ścieżce

    [​IMG]

    Struna do góry

    [​IMG]

    Struna w dół
    [​IMG]
    Kabel C4 (oddziela górę od dołu chyba )
    [​IMG]
    .
    Tak to wygląda całościowo
    [​IMG]
    No i przepraszam za pomyłkę ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum