1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Guitar Hero - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zapytajnik, Czerwiec 24, 2011.

  1. Zapytajnik

    Zapytajnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Ostatnio zakupiłem sobie Guitar Hero Warriors of Rock wraz z gitarą, mikrofonem i perkusją na konsole Xbox 360.


    Po złożeniu całego zestawu uruchomiłem konsole i postępowałem według instrukcji .... niestety konsola nie widzi ani gitary ani perkusji ... widzi tylko podłączony za pomocą USB mikrofon
    Próbowałem już wielu sposobów, ale dalej nie chce działać.
    Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać proszę o komentarz.



    Moja wersja konsoli to Slim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zecik

    Zecik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    a nie trzeba przypadkiem ,,konfigurować"gitary bądz perkusji tak jak pada ? Ze jest jakis guziczek ?
     
  4. Zapytajnik

    Zapytajnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie chodzi o to że jak uruchamiam gitare lub perkusje zaraz po włączeniu konsoli to nie wyskakuje ani żadna konfiguracja ani konsolka jej nie może znaleźć , nie mam pojęcia jak to rozwiązać
     
  5. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    GH nie mam, ale w DJ Hero żeby Ci wykryło mikser, to po włączeniu gry musisz wybrać profil mikserem, możliwe, że jest tak samo w Guitar Hero.
     
  6. Zapytajnik

    Zapytajnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem podłączyć i podczas gry, i w menu głównym ale problem jest w tym że w ogóle nie chce mi złapać ani perkusji ani gitary. A nie wierze w to żeby obydwie rzeczy były zepsute ... ponoć jakiś gościu z gitarką tak miał i przesiedział z 2 dni włączając i wyłączając gitarkę i mu w końcu załapało ... też tak mogę zrobić ale dałem ten temat na forum bo może miał ktoś podobną sytuacje i wie jak szybciej to rozwiązać
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    z tego co wiem to gitare i perkusje trzeba zsynchronizowac z konsola tak samo jak pada bo inaczej gitara nie wie z jakim xboxem ma wspolpracowac
     
  8. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No jak są bezprzewodowe to trzeba zsynchronizować tak jak pada... Poszukaj na obu instrumentach przycisku od synchronizacji.
    Zakładam oczywiście że jak włączysz gitarę to mrygają Ci na niej wszystkie cztery diody.
     
  9. Zapytajnik

    Zapytajnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za każdym razem włączam instrument ( w menu lub przy uruchomionej grze ) i włączam guzik który jest właśnie od synchronizacji , ale konsola nie chce mi złapać sygnału i mam tak z obydwoma instrumentami ...
     
  10. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A na konsoli naciskasz przycisk od synchro? Kliknij najpierw na konsoli, potem na gitarze, lub na odwrót. Rób to wszystko w menu głównym Xboxa (w dashboardzie).
     
  11. Zapytajnik

    Zapytajnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, sprawa rozwiązana. Zapomniałem o jednym przycisku i to dlatego :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum