1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gwarancja przez Internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SworskiArtur, Październik 31, 2010.

  1. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam takie pytanko. Czy możliwe jest zgłoszenie konsoli na gwarancję poprzez Internet, zamiast dzwonienia? W co ją zapakować? I jak będzie wyglądało zgłoszenie jeśli na raz mam zepsuty zasilacz i konsolę? Będzie to w jednym zgłoszeniu, czy w dwóch różnych?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, mozesz na xbox.com i pakujesz ja w jakiekolwiek pudelko, najlepiej po butach. i zglaszasz raz, masz miejsce do opisania problemu.
     
  4. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    wg mnie lepiej spakowac w oryginalne opakowanie.
     
  5. Milosz9022

    Milosz9022 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    Nie można pakować w oryginalne pudełko!.
     
  6. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Nie wiem, może teraz się coś zmieniło, na 99 % sytuacja z przekazaniem konsoli do gwarancji wygladą w sposob nastepujący, bo sam to przeżylem 1.5 roku temu. Ja też zadzwonilem na infolinie, ale oni od razu odesłali mnie na xbox.pl. Musisz się zalogować podając dane na jakie masz stworzonego TAGA czyli mail, haslo moze być inne. Zalogujesz się. Wybierasz z listy kraj na jaki masz utworzone konto np. United States, u góry Support, nastepnie, register your konsole, wpisujesz nr seryjny konsoli. Przyporzadkowales konsole do swojego TAGA. Dalej wybierasz REPAIR YOUR KONSOLE tam opisujesz co sie dzieje z konsola i mozesz zmienic dane kontaktowe czyli musisz podac prawdziwe, bez znaczenia ze TAGA masz na inny kraj, pod wskazany adres przyjedzie kurier po konsole i ją Ci dostarczy po naprawie.

    Pzdr

    Ahaaa żadne orginalne pudełka, nie wysyłasz nic oprócz konsoli i innych rzeczy do gwarancji, zero kabli, dyskow itd, zresztą Oni w mailu Ci to wszystko opiszą, konsola trafi albo do Czech, albo do Frankfurtu w Polsce chyba nie naprawiaja.
     
  7. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie. Jak wygląda sprawa z tym tagiem? Na xbox.com loguję się obojętnie jakim tag'iem, który zostanie przypisany do konsoli? Czy muszę zalogować się tym tagiem jaki utworzyłem w tamtym tygodniu na konsoli wykorzystując przy tym jedno konto trial golda? No i oczywiście to konto ma podaną złą datę urodzenia, bo mam 15, a nie 18 lat.
    Może zrobić jeszcze jedno konto (tylko przez PC, żeby golda następnego nie stracić) na któregoś z rodziców co?
     
  8. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Logujesz się na swoje dane z TAGA, a wpisz ze masz 18 lat, co to za problem.
     
  9. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc.
    Jeszcze tylko jedno pytanie.
    Na polskiej stronie xbox wszedłem w napraw konsolę, stworzyłem nowe konto na mamę z prawdziwymi danymi i zarejestrowałem swoją konsolę. Już miałem zgłosić ją do naprawy, ale dostrzegłem chyba błąd w danych adresowych. Otóż mieszkam w bloku i prawidłowo adres powinien wyglądać tak:
    A na stronie xbox.com wyświetlany jest tak:
    Czy to w czymś przeszkadza?
    Do tego, podczas podawania województwa, nie było normalnych województw tylko np. Warszawa, L=dz. Mieszkam w wojewódzkim, więc wybrałem L=dz i też nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem. ;D
    I jeszcze co do paczki. Zapakować w zwykłe pudełko? Nie poobija się? Jakiejś pianki nie włożyć?
     
  10. p3rry

    p3rry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lublin/dundee (SCO)
    A nie możesz tego zrobić na Polskiej wersji strony, to nic nie przeszkadza. Z adresem lepiej uważać, jeszcze paczka poleci do kogoś innego :)).
    A konsolę w miarę możliwości zabezpiecz, owiń jakąś folią bąbelkową, naładuj w wolne miejsce jakiś gazet. Z doświadczenia wiem, że niektórzy nie przejmują się czyimiś rzeczami. za przesyłkę nie płacisz, więc jak będzie ważyła trochę więcej :b Nie zapomnij wyjąć płyty ze środka :) . Zwrotne opakowanie będzie lepsze i z piankami zabezpieczającymi, przydatne jak będziesz chciał wysłać znowu.
     
  11. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    A spróbuj wypełniać wszystko na polskich ustawieniach regionalnych.

    A co do zapakowania konsoli to podejrzewam ze MS ubezpiecza swoje przesylki i mozna na nich spokojnie napisać OSTROŻNIE, ale dla swietego spokoju solidnie ja zapakuj ale nie w pudleko orginalne. Na maila dostaniesz list przewozowy do wydrukowania i chyba bedziesz musial zadzwonic do UPS po kuriera.
    Zreszta zadzwon na infolinie to bedziesz wiedzial wszystko na 100 % bo moze teraz cos sie zmienilo.

    Pzdr
     
  12. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na polskich ustawieniach? Zrobiłem to wszystko właśnie na polskiej stronie xbox.com/pl-PL, a dokładnie na https://myservice.xbox.com/pl-PL/pages/welcome.aspx
    Przy pierwszej rejestracji podałem normalnie kraj i region na Polski/Polska. Teraz wszedłem w edycję danych adresowych, znów wybrałem Polski/Polska zmieniłem na poprawne, dałem akceptuj, a to znów się zmieniło na takie jakie było. Może tak ma być? Spróbuję wysłać, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Do tego imię i nazwisko ma w sobie polskie znaki i one zapisują się normalnie. Tylko te w polu Adres, Miasto i Kod Pocztowy się zmieniają.
     
  13. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Powinno być ok. Zreszta jak zglosisz konsole do gwarancji dostaniesz list przewozowy jak dane beda sie roznić, odpiszesz na maila i podasz poprawne i oni sami zmienia Ci dane.

    Pzdr
     
  14. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze taka sprawa. Już miałem ją zgłosić, ale zauważyłem, że przy zgłaszaniu konsoli do naprawy województwo normalnie się wyświetlało (łódzkie). Jedynie / w adresie zostało zamienione na ADD #47 czy coś takiego. Tak więc zamiast Łódzka 25/21 wyświetlało LODZKA 25 ADD #47; 21 I tak sobie pomyślałem. Może zamiast / wstawić m? Czy taki adres jest poprawny: Łódzka 25 m 21 ?
     
  15. seski

    seski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja wstawiłem 'm', bo inaczej adres jest nieczytelny/poprawny.
     
  16. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i kurde następny problem.
    Zarejestrowałem swoją konsolę w supporcie PL i po uzupełnieniu wszystkiego dostaję komunikat, że strona nie istnieje :/
    A jak wejdę w support UK to nie ma zarejestrowanej konsoli. Jak próbuję zarejestrować to komunikat, że konsola już zarejestrowana :/
    Co robić?!
     
  17. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Przypożadkowales konsole do TAGA ktory załozyles na jaki kraj ?? Na tym kraju musisz sie logowac na xbox.com.

    Masz ją od nowości ?? moze ktos juz ja rejestrował wczesniej ??
     
  18. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już jest wszystko dobrze tylko jest taka sprawa.
    Zgłaszam konsolę do gwarancji na xbox support UK i w okienku, w którym mam opisać problem po jakiemu napisać? Angielsku czy polsku?
     
  19. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Przejdz na PL i pisz po polskiemu normalnie :)
     
  20. SworskiArtur

    SworskiArtur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie jak przejdę na PL i wpiszę wszystko to pod koniec, gdy już zaznaczam, że mają mi wysłać na maila te dokumenty i daję Kontynuuj to wywala błąd, że strona tymczasowo niedostępna i mam spróbować później ;D Bo microsoft zmienił swoją stronę i jeszcze nie wszystko dodał. Np. jak się wejdzie w kontakt to też wywala, że strona nie istnieje :/ Zwalili sprawę.
     
  21. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    TAGA masz zalozonego na UK a dane jak przypozadkowywales konole wpisales na PL, sprobuj jeszcze na UK wypisac normalnie po Polsku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum