1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Halo 3 i długie loadingi

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez mcbialy1, Luty 27, 2009.

  1. mcbialy1

    mcbialy1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    witam.mam taki problem

    jak wlaczam gre PIERWSZY raz od wylaczenia konsoli (wiecie o co chodzi) i chce grac dalej kampanie (robie RESUME SOLO GAME) to ten loading jest bardzo ale to bardzo dlugi.jeszcze nigdy sie z tak dlugim nie spotkalem.natomiast nastepne wczytywania trwaja normalnie

    jak skoncze gre wylacze konsole i nastepnym razem znowu zaczne gre to znowu PIERWSZY loadin jest baaardzo dlugi

    tez tak macie?:) o co chodzi :) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    zgrałeś grę na dysk? Czytałem na necie jak wypowiadał się twórca Halo3 że po zgraniu na dysk wystpuje problem długiego ładowania. Dzieje się tak dlatego że sama gra, zanim jeszcze pojawiły się opcje zgrania na dysk, i tak z niego korzystała podczas grania. Teraz po instalacji na dysk jest on obciążany podwójnie i wydłuża czas ładowania. Problem powinien zniknąć jak zaczniesz grać nie z dysku, a z płyty.
     
  4. mcbialy1

    mcbialy1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    no wlasnie gram z plyty.nie zrzucam na dysk.i wlasnie nie wiem dlaczego tak jest...

    i zawsze TYLKO PIERWSZY loading sie tak dlugo wczytuje...


    tez tak macie?
     
  5. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam dziwna sprawe przy checpointach i loadingach podczas gry - gra gubi mocno framerate i jest okolo 1-2 sekundowa zawieszka, strasznie to przeszkadza - moze to kopia zle nagrana jest bo ma tzw smuge i troche rys...
     
  6. mcbialy1

    mcbialy1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    a z loadingami masz wszystko w porzadku?ten pierwszy jest bardzo dlugi czy normalny?

    prosze o odpowiedzi osoby ktore graly w kampanie halo 3 :)

    bo nie wiem w czym tkwi blad:)
     
  7. nimnul

    nimnul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam oryginalne Halo 3 i raz tak się trafiło, że etap długo się ładował. Odkąd gra zainstalowana jest na dysku, problem się nie powtórzył. Płyta nie ma rys, jest w stanie idealnym więc widocznie ta gra tak poprostu ma. Może path do wersji 1.2 pomoże?
     
  8. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dziwna sprawa bo np taki F.E.A.R był o wiele wczesniej niz Halo 3(a gra działa idealnie z dysku jezeli chodzi o loadingi) wiec nie wiem co ma tu stweirszenie ,,Dzieje się tak dlatego że sama gra, zanim jeszcze pojawiły się opcje zgrania na dysk, i tak z niego korzystała podczas grania''
     
  9. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Spróbuj sformatować dysk. Wchodzisz w ustawienia konsoli, pamięć najeżdżasz na dysk i dajesz kombinacje YXXLBRBXX. Naciskasz tak. Może pomoże.
     
  10. lumpek933

    lumpek933 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mialem oryginalne teraz mam kopie i tez tak jest ;] jest to po prostu wina gierki w halo 2 tez tak jest
     
  11. AizeNSL

    AizeNSL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SzczeciN
    Chyba nie ma na to rady ta gra po prostu tak ma ;) Ja mam to samo, szczerze mówiąc nie odczułem też różnicy z zainstalowaną na dysku grą.
     
  12. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam ponownie. jest jeszcze jedna sprawa, która mnie zastanawia :)
    Mianowicie podczas pierwszej misji jest moment kiedy Master ma jakieś wspomnienia.. Pokazuje mu sie obraz na niebiesko itp. Przed tym motywem gra zwolnila dosc ostro(moment spadania ze skały..), podobnie jak przy tych checkpointach.. To normalne? Bo nie wiem czy kopia jest dobra.. a nie mam plyt czystych, by przegrac. Wiecie jestem graczem co lubi grac spokojnie wiedząc, że wszystko śmiga poprawnie, a nie chce zajechać napędu ;) z góry dzięki za pomoc. No i btw czy takich momentów w grze będzie więcej?

    pozdrawiam
     
  13. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    1. Gra zawsze się wczytuje dość długo gdy włącza się 1 raz kampanię (gdy konsola była restartowana itp. a nie od początku całą :p )

    2. Podczas wspomnień gra ma spowolnione tempo, a przy checkpointach nic się nie dzieje.
     
  14. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ixQ-TEei_VI&feature=related[/YOUTUBE]

    6:21 dokładnie. No u mnie troche bardziej przycieło.. aczkolwiek to znaczy, że to normalne. Może to przez mój napęd. Np czasami po śmierci ekran zamarza na 2-4 sekundy. Trzeba bedzie przegrac.

    pozdrawiam
     
  15. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
  16. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wlacz HQ i przyjzyj sie. Gra mocno zwalnia na 3-4 sekundy. W prawdzie ja mam pierd*** na tym punkcie, bo ponoc niektorzy ludzie sa bardziej na to wyczuleni ;)
     
  17. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Ja tych spowolnień w ogóle nie mam. Nawet na oryginalnym Halo mi normalnie chodziło.
     
  18. Marian186

    Marian186 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też tak miałem.Gra nie może być zgrana na twardym dysku konsoli,to problem zniknie. :) :) :)
     
  19. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie posiadam dysku twardego ^^
    Obawiam sie ze to kopia, bo w niektorych levelach po smierci obraz zamarzal na 3 sekundy. W innych zas w ogole. Wiec nie wiem.. No ale gra dobra to przejde nawet na takiej kopii .
     
  20. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ja mam dokładnie tak jak twórca tematu.
     
  21. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    #Angoleiro jakbyś miał dysk twardy to byś chyba miał problem z głowy, bo w GTA jest podobnie tylko, że bez HDD tekstury znikają.
     
Wczytywanie...

Poleć forum