1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Halo Reach - problem z AP25

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Guma, Styczeń 8, 2012.

  1. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    kilka dni temu kupiłem xbox 360 slim 250 GB z lt+2.0 i chcę nagrać Halo Reach.
    Zanim jednak spróbuje wole Was zapytać czy gra będzie działać.

    Przepuściłem ISO gry przez abgx360 1.0.5 (1.0.5 bo słyszałem ze 1.0.6 jest tylko do lt+3.0) i wyskoczyło mi: "there is no ap25 replay halo reach".
    Zrobilem tak jak napisali w tym temacie http://xboxforum.pl/gry-f12/jak-nagrac-halo-reach-96558-2.html, czyli wgralem patcha używając winhex'a.

    Przepuściłem po raz kolejny przez abgx'a i tym razem wyskoczyło
    "There is no AP25 replay sector for this game in the online database yet
    Unable to verify AP25 replay data for this Media ID"
    Poza tym w abgx'ie wszystko inne wyskoczyło na zielono

    Mogę nagrywać, czy może jeszcze coś wcześniej powinienem zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Jeżeli ściągnąłeś wersje do lt2 to nic nie robisz tylko nagrywasz IHS-em
     
  4. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. nolimit123

    nolimit123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ihas to jest taka fajna nagrywarka dzieki ktorej mozna grac w gry z dysku
     
  6. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie znalazło danego tytułu w bazie danych. nie "naprawiło ap25, czyli tak naprawdę nie jest to bezpieczna kopia, najlepiej zedrzyj z innego źródła. mimo wszystko jakby co to normalnie nagrywasz jak wszystkie gry do tej pory, nic nie kombinujesz. i to nieprawda że 1.0.6 jest tyko do lt 3.0, jest tylko do lt 3.0 jeśli nagrywasz gry w formacie XGD3 a halo reach to xgd2.
     
  7. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, ściągnę z innego źródła. Dzięki za pomoc.
     
  8. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słuchajcie, ściągnąłem inne iso, które przepuscilem przez agbx 1.0.6 i wszystko przeleciało na zielono. Nagrałem na płytę verbatim używając img burn ustawiając predkosc na 2.4x i gra nie chce się uruchomić. Xbox informuje ze płyta nie jest obsługiwana.

    Zainstalowałem więc abgx 1.0.5 przepuscilem przez to iso i wyskakuje to co przy poprzednim iso czyli unable to verify AP25...

    Pomóżcie proszę, co mam zrobić aby zadziałało.

    Sent from my X8 using Tapatalk
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Chwila. Na pewno masz lt 3.0? Pokaz log z abgx 1.0.6

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  10. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam LT 2.0, teraz jestem w robocie więc logu teraz nie wrzucę. Użyłem agbx 1.0.6 bo w poście wyżej napisano mi ze on też się nadaje do LT 2.0.

    Sent from my X8 using Tapatalk
     
  11. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale nie nadaje się do lt 2.0

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No gra nie bedzie ci dzialac bo nie masz lt 3.0

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  13. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, to teraz powiedzie mi czy na LT 2.0 w ogóle nie można uruchomić Halo Reach? Bo wyczytałem gdzieś na forum ze w tym momencie na LT 2.0 można uruchomić wszystkie gry.

    Sent from my X8 using Tapatalk
     
  14. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A jaki masz dash?

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  15. Guma

    Guma Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem jaki nam dash, jak wrócę z pracy to sprawdzę, tylko podpowiedzcie mi jak to sprawdzić, bo nie wiem. Szukałem info na necie ale nie znalazłem.

    Sent from my X8 using Tapatalk


    Edytowano 20:07, 10/01/2012

    Ok, rozwiązałem problem :D
    Wyczytałem gdzieś na ruskim forum, że po wrzuceniu patcha do iso przez winhex'a nie można przepuszczać później przez agbx'a bo on tego patcha kasuje.
    Sprawdziłem i okazało się to prawdą. Najpierw przerzuciłem przez agbx 1.0.5, potem wgrałem patcha i wypaliłem (tym razem na tanią płytę platinium) i gra działa aż miło.

    Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim problemem.
    Pozdr.


    Ps. mój dash to 13604.
     
Wczytywanie...

Poleć forum