1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hard drive transfer cable

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez slimocb, Wrzesień 20, 2013.

  1. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Zakupilem na allegro kabel HDD TRANSFER CABLE. Podlaczam dysk od Xa i do USB w PC i moj komputer dysk widzi, ale nie czyta... tzn nie widac go na moim komputerze, ani w panelu sterowania nie moge dodac urzadzenia. pierwszy raz jak podlaczylem wyskoczylo ze urzadzenie gotowe do urzycia a na pasku kolo zegarka pojawila sie ikona ze jest ok, ale tam tez nic nie moge zrobic zeby wejsc w zawartosc dysku. wie ktos w czym problem? moj system win7 32b
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Musisz użyć odpowiedniego programu bo windows nie rozpoznaje tego systemu plików. Niestety nie pamiętam jakim programem to ogarniesz.
     
  4. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Użyj programu Xport 360. Ja jak kupiłem Transer Kit dostałem go od razu na płycie.
     
  6. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzploki pobralem program zainstalowalem czyta mi dysk moge wejsc w zawartosc dysku ale nie wiem jak kopiowac z PC na XHDD. metoda kopiuj folder odpada. probowalem przez zakladke HDD/MC ale tam tez ciezko.
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Uruchamiasz program. Gdy dysk z konsoli masz już podłączony do PC zostanie wykryty i ukażą się trzy partycje: Partition 1, Partition 2, Partition 3. Nas interesuje tylko ta trzecia partycja. Wchodzisz w nią a potem normalnie z poziomu eksplorer windowsa kopiujesz co Cie interesuje metodą przeciągnij-upuść. Czyli wchodzisz w "Mój komputer" , wciskasz ikonę z napędem, na której masz zawarte materiały do skopiowania,ewentualnie otwierasz foldery w których masz materiały do kopiowania i przeciągasz je do okna programu Xport tam gdzie masz otwarte Partition 3. Przeważnie materiały kopiujemy do katalogu Content/0000000000000000 czyli gry,dema itp.
     
  8. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    robie tak jak piszesz i gdy przeciagam z eksplorera folder to na poziomie programu jest czarne kolko ktore blokuje "upuszczenie" folderu
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    W takim razie spróbuj z innym programem np. Xplorer360 Extreme 2.
     
  10. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    skad bym nie pobral brogram to po zainstalowaniu jest jakis YourFile Downloader jest opcja szukania i tam nie wyszukuje mi xplorera 360 extreme. posiada ktos aktualny link do programu?
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tutaj: Xplorer 360 Extreme2 - 20gb and 120gig Download

    Wciśnij " Download " pod obrazkiem.
     
  12. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ehh instaluje program i wyskakuje mi komunikat [​IMG]
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Widzę,że to Win 7. Ja w tej chwili pracuję na XP-ku. Wiem, że na Win 7 można uruchamiać programy w trybie zgodności z poprzednimi systemami. Poszukaj tej opcji. Oczywiście wszystkie programy masz zainstalowane w systemie takie jak np. Microsoft .Net Framework. Spróbuj też uruchomić ten program w trybie Administratora.
     
  14. slimocb

    slimocb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nic nie daje rady moze jeszcze inny program? djploki dzieki za cierpliwosc :)
    p.s. dodam ze korzystajac z programu xport moge kopiowac pliki z dysku XHDD na PC a odwrotnie z PC na XHDD tak jak pisalem mam czarne kolko przekreslone...
     
  15. Marcin Lewy

    Marcin Lewy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżę stary temat ale ja sam siedziałem cztery godziny by to rozgryść.
    Przenoszenie gier za pomocą Transfer Cable oraz programu xport 360 win7
    Problem polegał na czarnym przekreślonym kółku i braku możliwości przeniesienia gry.
    Wchodzimy w Start-Panel Sterowania-System i zabezpieczenia-Zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika. Pasek który jest po lewej stronie przesuwamy na dół (nigdy mnie nie powiadamiaj). Wciskamy ok i uruchamiamy ponownie komputer. Po uruchomieniu otwieramy program xport 360 otwieramy dysk i cieszymy się swobodnym kopiowaniem plików :)
    Link do filmu instruktażowego : https://www.youtube.com/watch?v=mK1pBZiHgew
     
Wczytywanie...

Poleć forum