1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hard unlock

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Net5kY, Grudzień 17, 2013.

  1. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam pytanie co do Hard unlocka Liteona d4s posiadam Lizarda i w tutorialu (http://www.360lizard.com/website/downloads/Kamikaze_unlock_v1.0.pdf) jest aby lutować rezystor na zasilaniu. Rozumiem że jest to konieczne tak? Należy do niego przylutować kabel a jego przymocować do wiertła? Przynajmniej tak zrozumiałem z manuala
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zgadza się wszystko co napisałeś.
     
  4. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A czy można by go przylutować do kabla (aby nie lutować do każdej PCB) czy musi być na PCB?

    @Edit
    A i jeszcze takie pytanie, musi to być 100ohm (czyli brązowy-czarny-brązowy) tak? Pytam bo zauważyłem w manualu że jest przylutowany czerwony-czarny-czerwony czyli 2kohm
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Można do kabla, ważne żeby było 3.3V.
    Rezystor zasadniczo może być 100 ohm do nawet i 10k, jednak im mniejszy tym lepszy. Kupno/odzysk rezystora to nie problem :)
     
  6. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No wiadomo, koszt rezystora to grosze, ale pytałem bo akurat mam u siebie 2.5 kohm. Tak mi się wydaje że przylutowany do kabla będzie wygodniejszy, nie trzeba będzie lutować każdej płytki, a ze nie posiadam stacji lutowniczej tylko transformatorową, to też bym musiał od kolegi pożyczyć żeby nie uwalić czegoś przez przypadek.
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Po co lutowac, wystarczy przyłożyć.

    Wysyłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    Pożycz lutownicę będzie ci wygodniej, musisz panować nad sytuacją przy drillu bo to bardzo delikatna operacja. Broń cie panie boże z trafo do PCB napędu podchodzić.
    A co do rezystora są osoby które wiercą bez reza bez 3,3v....ja spróbowałem 2 razy i lizard360 strzelał focha, hard lock i unlock z rezem pozwalały poprawnie odczytać ofw


    ale wiadomo co fachowiec to inna szkoła..
     
  9. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam jeszcze takie pytanie, razem z Lizardem dostałem templatkę Kamikaze Kit, ale mam jedną wątpliwość.
    Zrobiłem sobie lekki mark na czipie, i ma się trochę nijak do tego co jest narysowane na obrazkach opisujących zaznaczenie miejsca drilla.
    Na obrazkach punkt ten jest po prawej stronie od litery K, a z kamikaze kit'em jest pod środkiem K

    @Edit, sprawdziłem mniej więcej linijką po pinach i zgadza się na szerokość (5 pin z dołu 5 z góry) ale chyba trochę inaczej jest z wysokością, bo z linijki wyszło mi że ma nie być pod K a raczej w 1/4 jego wysokosci od dołu
     
  10. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie patrz na nadruk na chipie bo zginiesz...
    Piny odliczasz góra - dół 5 / lewo - prawo 8 (tak jak na foto poniżej)
    I jeśli się zgadza to tak powinno być, a czy jest względem literki K przesunięte w lewo czy w prawo lub górę czy dół to nieistotne

    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  11. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za opdowiedź, ale i tak wcześniej już zaryzykowałem i wiertłem 1mm zrobiłem drilla tak że był minimalnie ponad to co podał kamikaze i zahaczał o to co mi wyszło z linijki. Władować fw się udało, zablokować ponownie też. Teraz jeszcze tylko muszę coś zrobić z laserem, spróbuję go podkręcić a jak nie pójdzie to trzeba będzie go wymienić..
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A laser przed drillem czytal normalnie ?? Bo to ze udalo sie zgrac i wgrac soft wcale nie oznacza ze drill udany...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z laserem wcześniej też były problemy, właściwie to czytał (i czyta aktualnie) tylko płytki z filmami - czyli jednowarstwowe, raz mi odpalił tylko pro streeta ale wywaliło że zły region (konsola jest ntsc). Zakładam że laser jest tak słaby że nie potrafi odczytać drugiej warstwy.
     
  14. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam takie pytanie, bo teraz nie wiem od czego to może być. A mianowicie nawet po wymianie lasera nie chce nic za bardzo czytać (oprócz zwykłych dvd), odpalił jedynie nfs pro street i na dvd1 z gta v napisał że konsola wymaga aktualizacji, reszty nie czytał prawie w ogóle (prawie bo raz wyświetlił ikonę z "lego cośtam").
    Tylko że te wszystkie gry (za wyjątkiem gta v - dvd1 i dvd2 na TDK) były nagrywane na tanich płytach omega jakoś we wrześniu, wtedy wszystko działało ale od tego czasu nie były używane w ogóle do teraz. I moje pytanie jest takie czy takie coś może być bardziej przez coś zwalonego z sprzętem (bad drill/znów zły laser) czy to bardziej prawdopodobnie wina płytek.
    Wiem że tu już można wróżyć, ale pytam żeby wiedzieć czy wydawać 4 dychy na verbatimy i testować na nich czy to bardziej elektronika zwalona i nowe płytki nie pomogą.
     
  15. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj nagrać na czymś lepszym.
    Poza tym, nie musisz kupować od razu całego cake'a Verbów tylko 2szt, nagrać GTA V i sprawdzisz czy wszystko trybi.

    W najgorszym wypadku drill mógł pójść nie tak jak powinien.
     
Wczytywanie...

Poleć forum