1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDD 4TB

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Polluks, Luty 29, 2016.

  1. Polluks

    Polluks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    143
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Toruń
    Czy do naszego klocka można po usb podłączyć dysk 4TB? To znaczy, że można to się domyślam, ale czy bez problemów bedzie można go sformatować i używać jak każdego inngo? Czy oże są jakieś ograniczenia jak w przypadku rgh dla x360?
    Jeśli tak, to jaki polecice? Mam na myśli tylko 2,5". Chcę umieścić go w dodatkowej obudowie.

    Wysłane z mojego SM-P905 przy użyciu Tapatalka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Wymagania to minimum 256GB pojemności oraz interfejs USB 3.0


    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
     
  4. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli to Cie jeszcze interesuje, to mogę to sprawdzić na 100%, bo mam akurat dysk 4TB w kieszeni i mogę go podpiąć do konsoli.
     
  5. Polluks

    Polluks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    143
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Toruń
    Tak, jak najbardziej. Jeśli możesz podpiąć i sformatować pod XO i podać jaką wielkość widzi konsola, będę zbowiązany.
    Z góry dziekuję.
     
  6. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Spoko, postaram się w takim razie gdzieś przed 20.00 dać odpowiedź.
     
  7. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Do 16TB powinno działać.
     
  8. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Na chwilę obecną widzi go jako 3,6TB, ale nie wiem czy nie namieszałem trochę na nim na kompie, bo mam starą płytę która ma problem z takimi dużymi dyskami. Wezmę go w poniedziałek do roboty, sprawdzę i jeszcze raz podopnę.
     
  9. Polluks

    Polluks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    143
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Toruń
    Super! Dziękuję za informację. Najważniejsze że konsola radzi sobie z 4TB. Mogę spokojnie kupować.

    Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
     
  10. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Wątpię, że coś jest namieszane, nigdy nie ujrzysz pełnej pojemności dysku twardego po podłączeniu. Ja przy 2TB mam 1,8TB wolnego. Więc pewnie przy 4TB te 3,6TB jest w porządku :)
     
  11. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    4TB = 4 000GB = 4 000 000MB = 4 000 000 000KB = 4 000 000 000 000B

    4 000 000 000 000B : 1024 = 3 906 250 000KB : 1024 =3 814 697MB : 1024 = 3 725,29GB : 1024 = 3,64TB
     
    MarioOL lubi to.
  12. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
  13. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Jak by nie patrzeć to robią nas w konia! :)
     
  14. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    I tak i nie. Podają wartość po ludzku. Komputer używa tego po swojemu.
    Zależnie od użytego systemu plików uzyskasz różne wartości dla użytkownika.
    To się marketing nazywa, ale w tym zakresie jest przynajmniej akceptowalny.
     
  15. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Mnie, tradycjonalisty i tak nie przekonasz ;-)
     
    sp7foy lubi to.
  16. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co nie znaczy że trzeba się z tym godzić już dawno ktoś powinien to zunifikować do jednaj wartości.
     
    sp7foy lubi to.

Poleć forum