1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

hdd do xboxa360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez chomik24, Grudzień 26, 2008.

  1. chomik24

    chomik24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    elo

    czy moge se kupic obudowe do dysku twardego jakis dysk podlaczyc przez usb do konsoli i moge tam zainstalować gry na xboxa360 i grac z dysku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jaką obudowę chcesz kopić ?? Jeśli zwykłą 3,5" to lipa, potrzebny jest odpowiednio zmodyfikowany dysk i kieszeń/ złącze kompatybilne z x360. Więcej na temat dysku tu >> http://www.x360iso.org/showthread.php?t=484
     
  4. addamus

    addamus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A dlaczego 3,5" to lipa? nie działa czy coś? bo również też chce kupić xboxa i zastanawiam się nad wersją arcade
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli chcesz kupić zwykłą kieszeń pod USB to lipa :). Musisz mieć oryginalną kieszeń MS lub oryginalny przewód łączący dysk sata z konsolą Xbox 360(dostępne na allegro).
     
  6. addamus

    addamus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi chodzi o cały dysk 3,5" na USB lub 2,5"
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To w takim razie lipa.
     
  8. addamus

    addamus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie będzie działało za wolny zapis/odczyt czy co?
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tu nie chodzi o szybkość dysku tylko o zabezpieczenie konsoli :)
     
  10. chomik24

    chomik24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak kupie wersje premium z dyskiem to co

    bede mogl zainstalować gry na hdd i trzeba wkladac plyte przed uruchomieniem gry? a potem mozna juz wyjać >?

    p.s
    jesli mam przerobiona i naped mi padnie to ile kosztuje nowy i czy moge sobie wsadzic inny niz liteon?
     
  11. addamus

    addamus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam pytanie czy również zabezpieczenia tyczą się karty sieciowej bezprzewodowej na USB?
     
  12. Draxo

    Draxo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak , tylko oryginalny wireles adapter do x360 zadziała poprawnie
     
  13. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Najtańszą alternatywą wifif w xboxie to kupić router i podłączyć go z x kablem ftp router ok 60zł
     
  14. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To będziesz miał premium z dyskiem :)

    Tak

    Tak

    Nie.
    Podczas gry płyta musi się znajdować w napędzie mimo to że napęd bezie zatrzymany a odczyt odbywał się bezie z dysku.
    Wyciągnięcie płyty spowoduje wyjście do NXE.

    W granicach 140-250zł

    Tak po uprzednim przełożeniu klucza i spuufowaniu napędu na LiteOn'a
     
  15. chomik24

    chomik24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale jeśli podłacze taki dysk w obudowie przez usb bede mogl na nim zapisac save?
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie będziesz mógł.
     
  17. chomik24

    chomik24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dlaczego?

    a np cos z niego odtworzyc film lub cokolwiek albo zainstalowac patcha do gry?
     
  18. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Mam ten kabelek i chcę kupić dysk 2,5" SATA. I mam pytanie - czy odtworzy mi dysk powyżej 120GB, np. 250GB?
     
  19. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz kupić dysk 250GB, jednak xbox będzie go widział jako 120GB (nie ma HDDSS na więcej niż 120GB) :)

    Pamiętaj, że dysk musi być WD z serii BEVS.
     
  20. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    W tym temacie był gdzieś link do poradnika montowania dysku gdzie było napisane:
    Koniecznie musi być ten dysk? Nie może być to dysk, np. firmy SAMSUNG?
     
  21. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tu masz ten poradnik.

    Musi być WD z serii BEVS :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum