1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hdd pc --> x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kondziu33, Marzec 2, 2013.

  1. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Mam pytanie odnośnie przerobienia przenośnego HDD Western Digital My Passport 500 GB a mianowicie czy da się go przerobić żeby Xbox 360 Slim wykrywał go jako 250 GB a ja żebym miał pozostałe miejsce przeznaczone do przechowywania różnych plików na PC (np. filmów etc.) ? Myślałem żeby przepinać dysk z PC do X360 i na odwrót. Na forum znalazłem coś do przerobienia HDD WD 250/320 GB program HDDHackr http://xboxforum.pl/hdd-tools-157/hddhackr-v1-22-build-20091022-a-59301/ ale czy zadziała na 500 GB ? Czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  4. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Z tego co widzę to 500GB możesz przerobić pod xboxa.
    Zobacz tutaj czy programik obsługuję twój dysk:
    Connection Problems

    Nie wiem dokładnie, lecz wydaje mi się że jak go przerobisz to będzie działał tylko na konsolce.
    Raczej nie da się tak podzielić partycji aby wykorzystywać go na zmianę pc/x360

    Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi ;)

    Pozdro !
     
  5. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok, wielkie dzięki za informacje.
    A mam dodatkowe pytanie czy może da się potem przywrócić normalnego softa na dysku ? Bo żeby działał na x360 trzeba wgrać Hitachi.
    Rozmyślam też kupno wewnętrznego dysku WD xxx BEVT tylko rozmyślam nad 250/320 GB. Wiem że w podobnych cenach są dyski do x360 ale w przyszłości gdyby coś stało się z x360 można wykorzystać do PC.
     
  6. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Myślę nad 320 GB bardziej bo mam slot ostatni Sata na płycie głównej więc jakby co to zawsze parę giga więcej :D
     
  7. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    W tym programie co wgrywasz flasha [HDDHACKR] musisz najpierw zrobić backup oryginalnego softu.
    Program stworzy plik undo.bin, który trzeba zachować i z niego w późniejszym czasie będziesz mógł przywrócić dysk do poprzedniego stanu :)

    Pozdrawiam !
     
  8. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rozumiem, dobrze że powiedziałeś ;D
    A jak myślisz lepiej kupić nowy czy używany ? z tym że na używanym mogą być bad sectory, nigdy nie wiadomo ;/
     
  9. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Jak używany to najważniejsze aby sprzedawca dał logi z jakiegoś skanu tego dysku.
    Nowy to wiadomo że drożej, lecz bezpieczniej [gwarancja itp]

    Kwestia twojego budżetu ;)

    Pozdro !
     
  10. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dziękuje za informacje.
    Z używanych to na allegro jest coś takiego (link poniżej), bad sectorów z tego co widać na drugim obrazku to nie ma. Tylko czy to jest prawdziwy obrazek ;P
    http://allegro.pl/dysk-do-laptopa-sata-2-5-wd-250-gb-i3069289862.html

    Parę dodatkowych pytań :
    1) Jak zrobić backup oryginalnego softu, oczywiście WD2500BEVT ? :D
    2) Nie mając kieszeni od M$ czy mogę normalnie wpiąć dysk ? (x360 slim) Na filmikach widziałem że rozkręcają dysk z tych bodajże 4 śrubek i normalnie wkładają.
    3) Zauważyłem temat odnośnie przerabiania HDD pod x360

    Piszę coś takiego :
    czyli do dysku 250GB spokojnie podejdzie od 120GB ?
    http://xboxforum.pl/artykuly-27/jak-podpiac-hdd-z-pc-do-xboxa360-bevs-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor-14421/


    Zawsze wolę się upewnić, "obadać teren" przed zakupem dysku oraz wgraniem softa Hitachi. Lubię przemyślane decyzje :D
    Czekam na odpowiedzi.
     
  11. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 hddhacker
    2 tak
    3 tak może być mniejszy ,większy nie
     
  13. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za info :D
    Czyli jak zbootuje hddhackr to muszę wpisać komendę hddhackr -u (Restore original FW from undo.bin) i wtedy mi przywróci oryginalny firmware od WD ?
    Czyli kopia zapasowa jest w tym pliku undo.bin, który jest w paczce z hddhackr i nie muszę własnoręcznie robić kopii zapasowej ?
     
  14. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  16. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  17. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    ad1. nie nie.... potrzebny pliczek undo.bin tworzy program hddhackr [ patrz filmik; czas 5.52]
    tam wybierasz plik hddss.bin i wybierasz nazwę dla backup-a np. undo.bin

    ad2.będzie git :)


    pozdro
     
  18. kondziu33

    kondziu33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok wielkie dzięki, rozwiałeś moje wątpliwości.
    Teraz tylko zamawiać dysk :chuncky:
    Jak na razie nie mam żadnych pytań ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum