1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDD w 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez konoo, Marzec 10, 2008.

  1. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam krótkie pytanko
    Czy hdd w X360 jedt konieczny do gry przez X Live, bo właśnie takie info czytam
    i troszkę się martwię bo zamówiłem Arcade
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: HDD w 360

    To zależy od gry, ale w burnout paradise online na pewno nie pograsz
     
  4. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    To BE a myślałem że memorka sama starczy ehhh, no cóż morze da rade jeszcze odkręcić
    i tera jeszce jedno pytanko

    Jak wiesz a może nie ;)
    X będe miał z USA i na oczy go nie zobaczę, a osoba która go kupuję nie zbyt ma pojęcie o takich zabawkach
    Zdecydowałem się na Arcade bo w nich mam 100% pewności że zamontowane jest nowe chłodzenie bo w każdym Arcade jest na Heatpipe

    A jak sprawa ma się w przypadku Premium HDMI w nich jest tylko nowe chłodzenie czy różnie z tym bywa ??
     
  5. Lolindir

    Lolindir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    yy z tego co wiem to i Arcade były ze starszym chłodzeniem no i jak konsola ma HDMI to nie oznacza to zaraz, że ma nowe chłodzenie.
    te starsze technologie były na 90nm te nowe za to są 65nm Falcon
     
  6. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    Cholera po zdjęciach ze sklepu Bestbuy ciężko dowiedzieć się co w niej siedzi
    moze zaryzykować i Premium z HDMI bo z tego co czytalem to jednak w Arcade jest wieksza szansa na trafienie Falcona
     
  7. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: HDD w 360

    w Arcade są SAME Falcony... nie pie..cie głupot. Ale ja bym wziął premium z HDMI. HDD sie przyda !!! Gry sie szybciej wczytują itp
     
  8. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    oj bzdura HDD nie ma nic do wczytywania gier

    No ale z tym że w Arcade są same Falcony to jednak fakt

    Z tym że Premium to mam 50 na 50 że trafie Falcona, niby nic a jednak lepiej mieć coś nowszego
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: HDD w 360

    HDD do wczytywania i szybkości ma akurat bardzo dużo. Gra zrzuca cache na dysk, przez co loadingi są szybsze. Bez dysku konsola musi cały czas odczytywać od nowa dane z płyty, a jak wiesz z płyty dane są wczytywane dużo wolniej niż z dysku.
     
  10. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    Pierwszy słyszę masz może jakieś linki potwierdzające to co mówicie
    bo na razie z tego co wyczytałem na różnych forach,to wynika że na razie hdd w żaden sposób nie jest wykorzystywany w grach

    ps:
    na razie tylko Obivalion korzysta z dysku przy graniu
     
  11. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: HDD w 360

    Po pierwsze to nie Obivalion tylko Oblivion . Po drugie konsola korzysta z dysku do zrzucania cache na dysk i do patche . Coraz czesciej gry sa zabugowane i trzeba sciagac latki . A na memorke to one chyba nie wchodza .
     
  12. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    Podaj mi jakieś wiarygodne info na ten temat, jaką kolwiek wzmainke na jaimś wiarygodnym serwisie....cokolwiek
    na forum xx mają odmienne zdanie xx

    Bardzo lubię to forum ale tamto jest pewnego rodzaju guru w sprawach X
     
  13. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: HDD w 360

    1.Przeczytaj regulamin
    2.Są to posty z roku 2006 mamy 2008 i bill już zapowiedział że dyski będą raczej niezbędne. Coraz więcej gier to wykorzystuje. I jak wspomniał piri ściąganie patchów też odpada przy memorce.

    edit// co do obliviona to możesz przeczytać o formatowaniu jego cache zrzuconego a dysk. Gdziekolwiek na google w każdym miejscu jest ta informacja. Więc pomyśl po co by to formatowano jeśli tego gra wcale nie zrzucała?
     
  14. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: HDD w 360

    Robie sie malo mily jak ktos wspomina o konkurencji a jak tam nie ma downloadu to przychodzi tutaj . Przeczytaj na wp.pl , gry-online.pl i reszcie serwisow ze bill mowi ze dysk teraz bedzie niezbedny , zeby sie wstrzymac z kupnem . Wczesniej zadko kiedy gry to wykorzystywalu ( wspomniany oblivion , crackdown o ile dobrze pamietam , call of duty 4 ) . Teraz to ma byc normalne . Chcesz to sie kłóć ! :mad:
     
  15. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    Nie chcę się kłócić a co do linka do tamtego forum to przepraszam

    Raczej siedzę na forach na których bez problemu można linkować konkurencje, co jest dobre dla ogółu
    ale jak nie można to wybaczcie te karygodne przewinienie idę się wychłostać :)
     
  16. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: HDD w 360

    nie kłóć się bo Cie zgnieciemy 8) a tak poza tym wszystkim to jak myślisz gdzie sie podziewa nasze 7gb z 20 gb dysku ?? właśnie na cache i inne "pierdoły"
     
  17. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: HDD w 360

    Nie wiem czy korzystasz z xbox live, ale są gry na których bez dysku nie pograsz. Nie tylko ze względu na update. Oblivion zrzuca swoje cache, myślę że nawet znajdziesz o tym info na stronie www tej gry. No i mogę cię zapewnić w 100% że gta 4 będzie robić to samo co oblivion.
     
  18. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: HDD w 360

    Cyba mnie przekonaliście...... przecież ten dysk musi być w jakiś logiczny sposób wykorzystywany a nie tylko do dem i filmów
    Może uda mi się i trafie na Premium HDMI z Falconem
     
  19. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: HDD w 360

    Zwycięstwo 8)

    łiiii ar de czepmionz maj freeeeeeeeend

    Dysk jest wykorzystywany i będzie jeszce bardziej ;]
     
  20. Dzwer

    Dzwer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: HDD w 360

    Siemka wszystkim (tak na dobry poczatek) ja mam pytanko zwiazane z hdd do X360.Czy jest ,czy bedzie mozliwosc zrzucania i odpalania gier wlasnie z hdd.Ta opcaj bardzo mi pasowala w pierwszym xboksie 120Gb na pokladzie i jazda bez meczenia lasera.
    Ps.jak zle trafilem z dzialem to sorrki jestem tu nowy tzw"Gesie jajko"
    Ps2. mam wkurwa 2 tyg temu kupilem iksa a tu dzis obnizka cen
     
  21. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: HDD w 360

    niemozna zgrywac gier na xa a czy bedzie to nikt niewie chyba
     

Poleć forum