1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

hdmi do xboxa 3630

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez chomik24, Wrzesień 3, 2009.

  1. chomik24

    chomik24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Elo więc tak
    od zakupu używałem kabla composite + ta przejsciowke co sie wsadza 3 kable

    i tak nie zadowala mnie jakos wyswietlanego obrazu

    mam falcona

    i tak telewizor to 32 calowy samsung full hd 1080

    poradzcie jaki kabel kupić do tego w gre wchodzi kabel 2 i 3 metrowy
    jakość ma być zaj****** kabla jak i obrazu

    pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    hmmm jeżeli chodzi o jakość obrazu to na kablu za 30zł i kabel za 300zł będzie taka sama

    co do jakości wykonania to ja mam taki za 30zł, nie ruszam go i wszystko działa... w salonie mam taki za 300zł (był w zestawie do kina) i hmm jakość wykonania lepsza, ale LUDZIE nikt przecież tymi kablami nie rzuca ;)

    P.S. na 32" nie zauważysz prawie żadnej różnicy między componentem a HDMI ;)
     
  4. malyr

    malyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trójmiasto
    właśnie przepiąłem z composite na hdmi (32") i widzę dużą różnice w jakości obrazu. czcionka mniej rozmazana, inne oddanie kolorów i krawędzie bardziej wygładzone
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    może miałeś coś z compositem albo nie wiem czym ;) Ja tam nie widzę dużej jakoś różnicy... Ale i tak gram na HDMI
     
  6. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak zwykle temat standard gdzie kable za 30 zł mają tą samą jakość co za 300zł płyty za 2 zł mają tą samą co za 20 zł i tak dalej
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko że akurat w płytach jest różnica w jakości wykonania tworzywa, trwałości itp a ta wiadomo jest narażona po włożeniu do napędu

    Kabel HDMI przesyła dźwięk cyfrowo, więc nie ma czegoś takiego jak "gorsza/lepsza" jakość... Ale widać nie wiesz dokładnie jak to działa... Jest różnica w jakości wykonania takiego kabla, jednak nie wpływa ona na jakość przesyłanego sygnału
     
  8. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak pablo pewnie tylko wiele testów pokazuje co innego
     
  9. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Na kablu do 3m nie widać różnicy. Być może na kablu 20m widać... Widziałeś na własne oczy jakąś różnicę czy tylko podpierasz się testami, gdzie wiadomo, że chodzi o sprzedaż tego co niby lepsze i droższe...

    Ja na swoim TV jak i w salonie nie mam żadnych pasów, kolory mam tak samo nasycone... Uwierz mi, że bardzo łatwo można manipulować takimi testami i tak naprawdę nie ma to jak przekonać się na własne oczy....

    P.S. pisz mój nick pełny a nie skrócony. trochę szacunku
     
  11. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolego nie mówie o kupowaniu kabla za 1000 zł ale uważam że skoro go stać na kilka stów na konsole to powinno go stać wydać 100 zł na kabel. Co do jakości to widziałem ją jak testowaliśmy kable renomowanego chłamu HAMA po drugie np ProCab daje dożywotnią gwarancje na swoje przewody a allegro chyba nie
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jest jak Pablooo88 pisze. Mam kabel HDMI Prolnik (1m) za 40 zł oraz kabel HDMI Microsoft i róznicy w obrazie nie ma :)
     
  13. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mówimy o pożądnych kablach a nie Microsoft :p
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja powiem inaczej. Jak ktoś ma TV 32" czy nawet 37" to wystarczy i taki kabel do 100zł ;) Jednak jak ktoś ma TV powiedzmy 52" to powinien faktycznie zainwestować w lepszy kabel, bo tam już może być widać różnicę :) Ale nie oszukujmy się, na tym forum mało kto ma takie TV ;) Większość ma TV do 1500/2000zł :) A tam takiej różnicy nie będzie widać

    Autor wątku ma Samsunga 32" i wg mnie dla niego kupować kabel za 300zł to głupota, bo czuję, że to 20% ceny jego TV ;)
     
  15. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    ja mam kabelek firmy watson (czyli jak dla mnie no name:) 1,5m za 20zł i obraz na nim jest wyśmienity. a w tym teście to nie wiem jakie oni kable testowali skoro tamten no name po podłączeniu nie działał
     
  16. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Kolego ucisz się już i doczytaj na temat przesyłania obrazu cyfrowo. Przestać robić ludziom wodę z mózgów, że jak kogoś stać na konsolę za 1000 zł to powinien kabel za 100 kupić - a **** blada. Jak ktoś kupuje konsole to powinien myśleć i nie dać się naciągać pseudo sprzedawczykom w sklepach lub manipulowanym testom.

    Po HDMI sygnał idzie cyfrowo, żadne zakłócenia zewnętrzne, średnica kabla, oplot lub jego brak, czy też cokolwiek innego nie będą miały wpływu na jakość obrazu... Wszystko zależy od samej konsoli, no i oczywiście telewizora/monitora do którego jest to podłączone.

    To tak jak byś usiłował ludziom wmówić, że mając antenę satelitarną będą mieli kaszę przy gorszym obrazie ;) lol...

    Dziwi mnie tylko, że jak JA testowałem obraz u siebie w sklepie, na 3 TV Full HD, puszczając sygnał z mojej Toshiby, na kablach NoName i VoiceKrafta (czyli też noname, ale z doklejonym napisem .), to jakimś dziwnym trafem nie występowały takie problemy jak stwierdziła ekipa testująca z podanych przez ciebie linków ;) No cóż, stary jestem i ślepy może, ale wraz ze mną jeszcze 2 osoby w sklepie pracują, które potwierdziły, że obraz jest wyśmienity :)
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    I co widziałeś różnicę pomiędzy ProCab'e, a HAMA?
     
  18. prEDOator

    prEDOator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak krótki kabel to możesz kupić noname, ja osobiście polecam bandridge jak dłuższe kable. Trochę kosztują ale warto, tak samo z kupnem przejściówek tej firmy.
     
  19. Jaworrr

    Jaworrr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam takie pytanie, czy możliwe żeby zakłócenia ze zmaczaniacza czy też głośnika stojącego blisko konsoli mogły zakłucać 'obraz'??
    Mam xboxa podłączonego przez hdmi, czteroktornie obraz nagle nabrał seledynowego zafarbu i tak pozostał do czasu wyjęcia i ponownego podpięcia kabla hdmi.

    Może to być wina kabla? Kabel mam z oryginalnego pudełka.

    I czy to wina kabla czy konsoli? Na kablach rgb tego problemu nie ma.
     
  20. pelermo

    pelermo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2007
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam plazme 42" i do niej podłączoną konsole oryginalnym kabelkiem który dostałem wraz z konsolą czy jest sens kupna kabla HDMI???
     
  21. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    ale jakim? hdmi, composite czy component? bo jak hdmi to nie ma sensu kupowac nowego. pzdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum