1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI> DVI i "problem" z obrazem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Toczygroszek, Czerwiec 27, 2010.

  1. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześc wszystkim.

    Właśnie kilka dni temu zakupiłem monitor full hd 1080p (BenQ G2220HD)
    i kabel HDMI> DVI.

    Tyle tylko, że bez dławików, filtrów, takich walców na kablu przeciw zakłóceniom.

    Chodzi mi o to, że mam tylko możliwośc zmiany rozdzielczości, tak, jak na zwykłym kablu VGA, którym wcześniej miałem podłączoną konsolę, nie mogę wybierac spośród np. 1080p, 1080i, 720p.

    I co najdziwniejsze, w ustawieniach wyświetla mi, że xbox jest podłączony kablem DVI+ A- czyli kablem analogowym, nie cyfrowym, a moj kabel to DVI-D 19 pinowy (single link).

    Problem w tym, że wydawałoby się, że obraz był wiele ostrzejszy ostrzejszy właśnie na kablu VGA Microsoftu, na monitorze 19 calowym, o rozdzielczości 1400x900

    Moglibyście mi coś doradzic? A może ktoś ma taki monitor?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może spróbuj na innym kablu? Między 1080p, 720p itd. nie będziesz mógł wybierać, ponieważ Xbox podpięty kablem DVI wykrywa, że jest podpięty do monitora. Takie rzeczy to tylko na TV. I w Erze też.
     
  4. vagner

    vagner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2008
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dokładnie, u mnie to samo. To dziadostwo wykrywa że jest podpięte pod monitor, a wyboru spośród np. 1080p, 1080i, 720p nie ma.
     
  5. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tam wolał bym mieć do wyboru dużo rozdziałek (1280x720, 1440x900, 1680x1050 itp.), niż de facto tylko dwie (720p i 1080i/p). Co za różnica, czy ustawię 1080p czy 1920x1080, skoro to to samo? Chyba, że różnią się przeplotem, tego nie wiem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum