1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI -> DVI lubi jak podłączyć XBOXa do monitora z DVI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez superbart, Lipiec 21, 2011.

  1. superbart

    superbart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,

    czy takie kabel będzie działał? Chodzi mi o dźwięk:
    KABEL HDMI-DVI(18+1) +AUDIO 2M (84455) (1714647345) - Aukcje internetowe Allegro


    Ew. jak podłączyć xbox360 do monitora z wejściem DVI ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    no taki kabel teoretycznie bedzie dzialac. fajny paten. nie potrzeba tego gowna od MS za 40zl!
    kablem dhmi-dvi. takim jak ten bedzie najprosciej.
     
  4. superbart

    superbart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obawiam się tylko czy na tym kablu dostanę dźwięk, bo HDMI-DVI idzie cyfrowo, a na jacka potrzebuje analogowo przeciez.
     
  5. superbart

    superbart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, dzwoniłem do sprzedawcy. Ten kabel nie zadziała, bo tak jak myślałem, nie ma przetwornika cyfrowo/analogowego.



    W takim razie jakiś inny sposób? Aby podłączyć XBOXa do DVI + tunera (RCA)
     
  6. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
  7. superbart

    superbart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Doskonale. Pytam o DVI, dostaję odpowiedź z D-SUB. Dzięki :)
     
  8. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    A nie widzisz przejściówki z D-Sub na DVI ? :)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    przejsciowa d-sub - dvi nic nie da nadal to bedzie analog, jedyne wyjscie to podlaczenie konsoli kablem hdmi-dvi i dodatkowo pod wyjscie av konsoli kabel vga moze byc najtanszy, nastepnie rozebrac wtyczke av i miec podłączone jednocześnie to i to, ale vga tylko podłączasz dzwiek, a obraz idzie z kabla dvi-hdmi
     
  10. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupujesz najtanszy kabel do xboxa vga (tam masz chinche z dzwiekiem), KX1A. Kupujesz hdmi dvi, podlaczasz hdmi, podlaczasz do xboxa (TAK, HDMI LEKKO SIE PRZEKRZYWIA ALE NIE o 20 stopni tylko 2-3!!) i przejsciowka do jacka od suba i gra ta lala. Pisz do mnie na pm bo 3 lata temu sam przerabialem ten temat ;]
     
  12. Bazagazeal

    Bazagazeal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    !Brudsien, niby czemu przejściówka z D-Sub na DVI nic nie da ? Do tego służą takie przejściówki...
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo przejsciowka to nie konwerter sygnalu, DVI nie koniecznie musi byc cyfrowe i w tym przypadku nie bedzie
     
  14. misiek1899

    misiek1899 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem do konsoli kabel HDMI-VGA i pod podłączeniu konsoli na ekranie mam komunikat : Kabel sygnałowy nie podlączony.Jakieś pomysły?
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. misiek1899

    misiek1899 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    HDMI jest kablem cyfrowym, VGA analogowym bez konwertera sygnalu nic nie zdziałasz, ten kabel od strony technicznej nie ma prawa dzialac, nawet o tym byla nie jedna dyskusja na forum elektrody
     
  18. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    można zrobic tak, kupujesz przejściówkę z HDMI na DVI, a audio podpinasz przez jakibądź analogowy kabel, nawet ten z zestawu z konsoli tylko musisz rozwalić wtyczkę bo się wzajemnie zasłaniają, słyszałem że ktoś tak zrobił.
     
Wczytywanie...

Poleć forum