1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI/DVI Pilna pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Virus883, Maj 17, 2010.

  1. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Zakupilem sobie Xboxa , podlaczylem go do monitorka 22' HDMI/DVI. W monitorze sa dwa wejscia D-Sub i DVI do D-sub mam podlaczonego kompa a do DVI Xboxa. No i teraz tak, mam odpalonego kompa i mam ochote zagrac w X-a wlaczam go i nic sie nie dzieje, po odlaczeniu kabla D-sub wlacza sie dopiero Xbox. I teraz moje pytanko , czy da rade zrobic tak ze bede mial podlaczone normalnie dwa kable znaczy sie od kompa i xboxa i bede sobie siedzial przed tym komputerem odpale xboxa i wszystko sie wlaczy , pozniej go wylacze i znow bede mial naszego kochanego windowsa :) I mam jeszcze jedno pytanko , Xbox Live , gdzie wpisac ten caly smieszny kod , zakladam konto xbox live wszystko ladnie a pozniej mi cos pisze ze nie moge zalozyc .... Polaczenie z siecia mam , przetestowane ... Z Gory dziekuje :)))))))
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    musiał byś mieć rozgałęźnik z "pstryczkiem" przełączającym między dwoma kablami inaczej chyba nie da rady ;/

    a co do kodu to nie wiem bo nigdy nie miałem niezbanowanej konsoli ;D (to się zmieni :D:D:D)
     
  4. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Da radę. Kabel Composite (rozwal obudowę) żeby na raz weszły HDMI > DVI i Composite. Czerwona i Biała końcówka jest od dźwięku.

    Podłączasz Je do wierzy itp. Lub przejściówkę kupujesz 2x Chinch na RCA i podpinasz głośniki od kompa.
     
  5. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A moze to byc przejscie z Jednego DVI na dwa , wtedy podlaczyl bym to tak , Monitor + rozgalezienie z 1 dvi na dwa wtedy komp i xbox pod to hmmm ? chyba ze mi pokazesz jak to mniej wiecej wyglada:)
     
  6. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tieu , juz mam to zrobione chodzi mi o to zeby nie odlaczac kabla od monitora d-sub ktory jest podlaczony do kompa zebym mogl zagrac w x-a bo mam jeden monitor w ktorym sa dwa wejscia d-sub i dvi d-sub komp dvi xbox chodzi o to ze jest komp odpalony chce zagrac w x-a i musze odlaczyc kabel od kompa bo jak wlaczam x-a to nie odpala sie na monitorze ...... :(
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Sorry, to może kup jakiś rozgałęźnik?

    Mój monitor posiada funkcję przełączania obrazu pomiędzy wejściem VGA, a DVI.
     
  8. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No moj niestety nie :(
     
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Na twoje pierwsze pytanie odpowie ci instrukcja obslugi monitora.

    Nie mozesz zapewne zalozyc konta na XBL bo masz ustawienia regionalne wlaczone na POLSKE, a w POLSCE niema XBL - przelacza na WIELKA BRYTANIE i sie zarejestruj normalnie.
     
  10. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Virus - podaj jaki masz monitor. Może coś pomoże ;) (firma i model)
     
  11. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wiec to jest Samsung 22' SyncMaster 223BW ,jesli pomozesz bede bardzo wdzieczny :)
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  13. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I mam jeszcze jeden problem ..... ;/ ... Chce podlaczyc neta pod xboxa i nie moge ;/ mam router itd , internet multimedia , wiecjest tak : modem ma ogolnie 5 podlaczen ktore wykorzystujemy zasilanie telefon antena wejscie sieciowe i usb , jest to modem motorola , ogolnie powinienem podlaczyc modem do komputera pod usb i powinno chodzic pozniej pod wejscie sieciowe router z routera kabelek do xboxa tyle ze mi sie to nie udaje poniewaz chce to podlaczyc u dziewczyny i ona zamiast miec sterownik z motoroli to ma z karty sieciowej nividia ;/ wiec ma podlaczony sieciowy i usb , nie ma mozliwosci podlaczenia do routera;/ probowalem odinstalowac ta sieciowa i zainstalowac normalny modem pod usb ale nie dalo rady bo odrazu przełaczalo na karte sieciowa :( jesli ktos mi pomoze to bede bardzo bardzo wdzieczny i co z tym monitorem :(
     
  14. Virus883

    Virus883 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Ci wielkie :) wszystko dziala , nie mialem instrukcji bo jestem aktualnie to dziewuszki :) jeszcze jak mi pomozecie z netem to bedzie bosko :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum