1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI Philips 42' (Full HD) problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zero740, Październik 27, 2010.

  1. Zero740

    Zero740 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Sprawa wygląda tak.
    Xboxa mam od ok. roku i cały czas grałem ,gdy był podłączony do mojego Tv(Philips 42 FUll HD) kablem HDMI. Ostatnio gdy włączyłem konsolę na telewizorze wyświetla się komunikat: "Niewspomagany format wizji". Sprawdzałem to na wszystkich wejściach Hdmi jednak nic to nie daje. Cyfrowy Polsat podłączony kablem Hdmi działa bez zarzutów.
    Gdy podłączyłem konsolę do innego Tv z wejściem Hdmi to wszystko jest ok. Zmieniłem też rozdzielczość Hd na mniejszą, ale niestety też nie pomogło. Słyszałem, że niektóre Tv nie łącza z Hdmi, ale ten działał rok. Jak mogę to naprawić? Na chinch'ach wszystko działa tylko problem z Hdmi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może ustawiłeś przez przypadek jakąś blokadę lub coś.Posprawdzaj jeszcze.
     
  4. Zero740

    Zero740 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzałem, ale w menu telewizora, żadnych blokad, pozmieniałem coś, ale też nic ; (
     
  5. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Sprawdź jeszcze kabel Hdmi, najlepiej tej z tego cyfrowego polsatu. Mój brat miał obecnie podobną sytuacje kabel hdmi używany z xboxem i jego lg działał bez zarzutów jak podpiął przez niego dekoder multimedia lipa błąd hdcp. Po zakupie nowego kabla dekoder multimedia śmiga aż miło a stary kabel wrócił do obsługi xboxa.
     
  6. Zero740

    Zero740 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aktualnie posiadam 2 kable i żaden nie pomaga ; (
     
  7. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Może jakaś aktualizacja softu w tv, ale to już taka naciągana teoria z mojej strony. Niestety podejrzewam że w domowych warunkach ciężko to będzie sprawdzić. Pozdrawiam i mam nadzieje że twój problem uda się rozwiązać.
     
  8. wilk621

    wilk621 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w TV moze masz ustawienia kanałow (złacze 1, złacze 2, HDMI itp) ja przynajmniej cos takiego mam ,a jak to nie pomoże spróbuj pobawic sie w OPCJACH TV
     
  9. Zero740

    Zero740 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bawiłem się w opcjach ale nic niestety nie pomogło ;(
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    weź xboxa i idź do sklepu z telewizorami i powiedz że chcesz kupić TV ale nie wiesz
    czy będzie działał z xboxem i żeby ci go podłaczyli i sprawdzili
    jeżeli obraz na TV w sklepie będzie tzn. że masz zepsute wejście HDMI w twoim
    domowym telewizorze ,jeżeli obrazu nie będzie tzn. że masz uszkodzone wyjście HDMI w xboxie
     
  11. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    spróbuj ustawic konsolę na najniższą rozdzielczość , jeśli to nie pomoże to chyba wszystkie możliwości już sam sprawdziłeś.... jak nie wpadniesz na lepszy pomysł kup za 3 paki kabel vga zawsze to lepsze niż czincz.

    ewentualnie:
    NIE DZIAŁA wiec nie ważne


    edit

    bardzo prawdopodobne że to coś z rozdzielczością jest nie tak, ewentualnie podmień gniazda w tv może to ono poszło...
     
  12. Centek

    Centek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wyjście HDMI w TV na pewno się nie zjarało bo przecież pisał, że podłączał cyfrowy polsat.
    Spróbuj konsole podłączyć kablem HDMI pod inny TV i zobacz czy działa. Jak nie będzie działać to wyjście w konsoli spalone albo coś naderwane.
    Jak to nie pomoże to kup przejściówkę HDMI -> DVI i podłącz a jak nie masz DVI w TV to przejściówka z component -> VGA bo o ile mi wiadomo HDMI ->VGA nie istnieje..
     
Wczytywanie...

Poleć forum