1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hdmi pixele

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez banannba12, Lipiec 24, 2012.

  1. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, otoz zauwazylem problem kosmetyczny. Mam kabel hdmi taki zwykly za 19 zl, podlaczony do monitorka lg 22 cale (obsluguje 1080p) no i zauwazylem ze czesto migaja mi takie kreseczki na teksturach jak by pixele, i ogolnie np grajac w battlefielda w tle widze tekstuy jak by lekko migotaly takie niewyrazne, jak ogladam filmiki na youtubie jak ludzie graja maja idealnie gladka grafike... w czym problem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam coś podobnego i dołączam się do pytania.
     
  4. matj

    matj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    166
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. Eric.

    Eric. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Kup nowy kabel, pozlacany. Koszt 30 zl, a powinno ustapic jak dla mnie. Przynajmniej mi pomoglo.

    Zatapalkowane z Neo V
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    i co uwazasz ze bedzie różnica miedzy kablem za 19 zł a kablem za 30 zł na monitorze 22 cale?? bardzo grubo sie mylisz i nie wciskaj takich rzeczy
     
  7. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam na 720p i nadal nie ma obrazu takiego jak na pc, ponadto kiedy ustawie rozdzielczosc optymaln a 1680 na 1050 wyskakuje komunikat ze monitor nie obsluguje czestotliwosci 50 mhz i mam czarne pasy do gory i na dole i nic nie moge z tym zrobic, kiedy siedze na kompie tez mam taka rozdzielczosc ekranu i wszystko smiga...
     
  8. byqu

    byqu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bytom
    Częstotliwość 50Hz jak już, poza tym to, że monitor nie obsługuje tej częstotliwości nie skutkuje pasami. Uzyskujesz je wybierając właśnie rozdzielczość optymalną. Jest to spowodowane tym, że monitor jaki posiadasz ma format 16:10 (rozdzielczość 1680x1050). Aby obraz o rozmiarze 16:9 (taki wyświetla zawsze konsola, chyba że chcesz inny) nie był zniekształcony (w tym przypadku rozciągnięty) trzeba dodać pasy. To chyba logiczne. Jeżeli chodzi o jakość kabla, to z moich doświadczeń ten za 100zł i ten za 8zł z Tesco nie różnią się niczym. Płacisz tylko za markę i pseudo złoto na końcówkach (często ludzie myślą, że to prawdziwe złoto, a tak naprawde jest to przemysłowy kruszec mający na celu teoretycznie zwiększenie przewodności, a tak naprawdę jest wykorzytywane do celów wizualnych). W Twoim przypadku szukałbym problemu gdzie indziej, jednak nie mam pomysłu gdzie.
     
  9. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ustawiajac rozdzielczosc optymalna jest wlasnie wsyzstko super, tylko pasy, takze juz wszystko wiem po prostu m am rozciagniety obraz gdy mam usstawione na 720p, no coz pomecze sie, dzieki za pomoc
     
  10. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kabel HDMI jest cyfrowy, więc kabel odpada. Na innym monitorze/TV też tak masz?
     
  11. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na 60, 32 i 40 calach tak nie mam bo to inna odleglosc tez, takze to przez monitor rozciaga sie wszystko i tak jest beznadziejnie ; p
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  13. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na 1080p i 720 pasow nie ma, na optymalnej sa, ale jednak wole grac bez pasow przeboleje zmniejszenie jakosci
     
Wczytywanie...

Poleć forum