1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI-Tryb niedostępny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Churo, Czerwiec 17, 2010.

  1. Churo

    Churo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam mały problem. Kupiłem kabel HDMI za 50 zł i gdy podłączam go do telewizora i xboxa to wyskakuje komunikat "tryb niedostepny":mad: od razu powiem, że w telewizorze zmieniam tryb na HDMI i dalej wyskakuje ten komunikat. Telewizor jest HD READY.Co muszę zrobic ? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Przestaw w konsoli rozdzielczość na 720p, bo na pewno masz ustawione 1080p a HD Ready nie obsługuje tej rozdziałki :) Podłącz do TV FULLHD i przestaw.
     
  4. Churo

    Churo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha, a jak zmienic tą rozdzielczosc w xboxie ?? bo szukalem wszędzie w ustawieniach i nic nie znalazlem. Znalazłem jedynie zmiane z 60 MHz na 50 MHz ...
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłącz konsolę po componencie i przestaw, lub hdmi do tv full hd. Jeszcze inan metoda to trzymać synch przy włączeniu aż do restartu konsoli lecz to rzadko pomaga)
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Aby zmienić rozdzielczość np. z 1080p na 720p, musisz mieć konsolę podpiętą do TV kablem HDMI i wtedy będziesz miał możliwość zmiany rozdziałki, na kablu Composite (dodawany do zestawu) tego nie zrobisz.
    Ważne!!!
    dla Componentu i HDMI ustawienia są osobne :)
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmniejszając po component uruchomi się hdmi sprawdzałem to już
     
  8. Churo

    Churo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha ok, dzieki. Będe probowac, jak cos sie nie uda to jeszcze napisze :D
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    akir19
    Miałem ten sam problem co autor tematu i podłączając Component-em miałem ustawienie 720p a gdy podłączyłem kablem HDMI wyświetliło komunikat "brak sygnału" więc ustawione było na 1080p, przestawiałem na Componencie na inne rozdziałki a na HDMI było dalej ustawione na 1080p wnioskując po tym ustawienia są oddzielne dal HDMI i Component. Musiałem konsole podłączyć do TV FullHD kablem HDMI żeby zmienić na 720p i obraz się pojawił :)
     
  10. Churo

    Churo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok juz wszystko dziala :D zrobilem tak jak napisal novy66. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Pozdro
     
  11. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    wystarczy wystartować konsolę z pada (przytrzymać przycisk XBOX Guide) następnie przytrzymać przycisk Y i LT aż konsolą uruchomi się ponownie z przywróconymi ustawieniami fabrycznymi graficznymi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum