1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI vs COMP.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tijs18, Luty 12, 2009.

  1. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam serdecznie. Moje pytanie brzmi czy na kabelku, który jest standardowo dołączony do X'a Premium zobaczę taką samą jakość obrazu jak na tradycyjnym HDMI? Comp. jest oczywiście ustawiony na HDTV 1080i. Początkowo podłączyłem X'a pod normalny TV w celach porównawczych i z całą pewnością obraz który teraz mam jest dużooo lepszyn:) Pytanie jest takie czy może być jeszcze lepszy? Dodam jeszcze, że mój TV to Sony Bravia 37V4000 HD Ready
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Po pierwsze nie zalecam rozdzielczości 1080i ponieważ w większości sytuacjach jest ona gorsza niż 720p.
    Po drugie HDMI oferuje lepszą ostrość i czystość obrazu niż zwykły analog jakim jest kabel Component. HDMI kosztuje grosze więc 20zł to nic, a dźwięk i obraz są przesyłane cyfrowo.
     
  4. senor

    senor Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    TL
    Offtopic, czemu rozdzielczosc 1080i jest w wiekszosci sytuacjach gorzej wyswietlana niz 720p?
    edit: sam juz znalazlem odp.
     
  5. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będzie ok :]
     
  7. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam jeszcze jedno malutkie pytanie. Czy po przeróbce LiteOn'a IXtreme 1.5 połączenie HDMI będzie działać? Pytam ponieważ ktoś postował podobny wątek i nie dostał odp.
     
  8. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów

    A ja powiem ci tak : a co ma piernik do wiatraka ?
    odp. to samo co IXtreme 1.5 do HDMI.
     
  9. XBoY

    XBoY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Również polecam Hdmi mam też comp i nie dawno zakupiłem Hdmi. Tv mam 32' ale i tak widać różnice przede wszystkim, obraz jest bardziej ostry i czysty. W Hdmi możesz wyższe rozdzielczości ustawić niż w comp, oraz więcej funkcji do wyboru z kolorami masz.
     
  10. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a to drogi jarku, że pewien użytkownik naszego forum zapostował taki problem. Po przeróbce HDMI nie działa. Stąd moje pytanie. NIe mam pojęcia co ma konkretnie ten piernik do tego wiatraka ale jak widać ma i to całkiem sporo jeśli zawierzymy userowi rzecz jasna
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To zepsuł mu się port, flash nie ma nic wspólnego z flashem. Dokładnie co ma piernik do wiatraka NIC. To ten pewien użytkownik nie wie co to jest flash
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    hdmi moglo nie działac po updacie NXE
    flash 1.5 nie ma nic z tym wspolnego
     
  13. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    ale niedawno wyszła łatka teraz powinno być już ok(dotyczyła błędów z dźwiękiem przez hdmi)
     
  14. TaZz639

    TaZz639 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grodzisk Wielkopolski
    Czy jak podłącze kabel hdmi do mojego Xboxa arcade tobędzie normalnie wszystko działać i będzie dźwięk?
    Czy będę potrzebował coś jeszcze??

    Na paru innych forach pisali, że kabel hdmi ma problemy z dźwiękiem. Więc jak??
     
  15. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    no to mi dałeś do myślenia :DD

    co do tematu HDMI lepszy, nie bez powodu nie był dołanczany do satrszych modeli, dopiero wprowadzili go później

    @up
    powinno być dobrze, spróbuj
     
  16. karol12222

    karol12222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisz (warm-maz)
    Jeszcze ja mam takie pytanie.Posiadam tv samsunga 26 cali HD ready i mam do niego podłączoną konsole kablem hdmi. Obraz wyświetlany jest poprawnie na 720p i 1080p,1080i.Ja osobiście nie widzę różnicy pomiędzy tymi rozdzielczościami, jednak wy na jakiej radzili byście mi grać?Na której rozdziałce według was będzie najlepiej? występują jakieś utraty na jakości obrazu w przypadku nastawienia 1080p na TV HD ready?
     
  17. wiecach

    wiecach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    karol12222 byc moze nie mam racji ale jesli masz TV HD ready to obraz 1080p jest 'downscalowany' do rozdzialki HD ready... wiec wg mnie najlepiej grac na 720p. Tryb 1080p jest przeznaczony dla telewizorow full HD. Chociaz tak na zdrowy chlopski rozum to 1080p i 720p w Twoim przypadku to to samo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum