1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI vs COMPONENT Jakość

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez bololabich, Luty 23, 2013.

  1. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zastanawiam się jakim kablem można uzyskać lepszą jakość component czy hdmi z moich obserwacji wynika ,że component jest nie zawodny ,a hdmi jak kabel ma słabą jakość albo tv nie firmowy to obraz jest OKROPNY ale gdy by hdmi było dobrej jakości to jak by to wyglądało? Czy to ,że np w forzie krawędzie aut są na hdmi pikselowate ,a na componęcie pozaokrąglane (czyli lepsze) to też może być przez słabo zrobiony kabel? No i component ma jeszcze 1 mini przewagę gry xbox 1 go wymagają.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak ktos tv na hdmi pod konsolę ustawić nie potrafi to może i ma gorszy obraz (jakość kabla hdmi nie ma znaczenia przy długości kabla do 3m) ... gry xbox 1 wymagają componenta co za bzdury wypisujesz?!
     
  4. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wszystkie ale wiele gier xbox 1 wymaga componenta ,a przynajmniej na starym ekranie wyświetlał się error ,że mam na component podpiąć. Co do "jakość kabla hdmi nie ma znaczenia przy długości kabla do 3m" no nie wiem nie wiem kabel 1m za 10zł jak do pc podłączyłem jakość była paskudna więc za 30 kupiłem i było już OK.
     
  5. kaktusr1

    kaktusr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Powiem tak z mojego doświadczenia, możliwe że jest to zależne od tv u mnie LED Samsung Seria 6 42"
    1. Component najgorszy obraz z możliwych HD
    2. HDMI już lepiej nie zależnie od jakości kabla - testowaem 3 najlepszy obraz uzyskuje na rozdzielczości 1440x900 jednak są paski na dole i górze ekranu
    3. Najepszą jakośc uzyskałem kablem VGA w rozdzielczościach 1280x720 i 1980x1080

    Dodać należy że z podłączeniem PC mam podobnie najlepszy obraz uzyskuje po VGA na hdmi jest średnio, tak więc jak ktoś ma Szajsunga polecam sprawdzić opcje po VGA bo nawet na kablu z allegro za 10zł obraz jest brzytwa (mam też BigBena za 100zł :D)
     
  6. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    To pierwsze słyszę full hd na kablu vga jeszcze nie widziałem nigdy tv/monitora który by to obsługiwał. U mnie na vga jest max o ile dobrze pamiętam 1600x900 albo 1440x900 i na tv mojego brata (samsung) to samo oczywiście nie twierdze ,że to nie możliwe ale to rzadkość.
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28

    jesli masz Samsunga to do konsoli polecam tryb-nazwa PC na hdmi 1 ...a obraz w trybie zabawa! ...no dobra niektóre kable za 10 moga okazać się gówni*** ale wiekszość jest ok, co do wymaganego component do gier z xbox1 pierwszy slyszę ...no ale grałem u siebie tylko w doom'a 3 który dziala normalnie na hdmi więc sorry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum