1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HDMI + xbox360 slim + TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XgameX, Marzec 20, 2011.

  1. XgameX

    XgameX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    164
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Witam

    jak podłącze konsole kablem HDMI Do tv to odrazu automatycznie się dostroi obraz czy musze coś w ustawieniach tv/konsoli zmienić??

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4670
    Polubienia:
    282
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Musisz zmienić w ustawieniach konsoli :)
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3149
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jak HDMi to sam ci ustawi.
     
  5. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2778
    Polubienia:
    186
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    dostroi się automatycznie. ale może nie optymalnie, więc i tak warto zajrzec w ustawienia
     
  6. XgameX

    XgameX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    164
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    a jakie są najlepsze ustawienia? są jakieś standradowe czy to zależy od TV ??
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4670
    Polubienia:
    282
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zależy od TV :)
    Jak masz HD Ready to ustaw na 720p, a jak masz FullHD to na 1080p.
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2778
    Polubienia:
    186
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    i tak gry nie chodzą na full hd, więc między 720p a fullhd nie będzie różnicy. mi na fullhd Fable 2 muliło strasznie, a na 720p było ok, a różnicy żadnej :)
     
  9. meelman

    meelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie ma gier na hd na xboxa? Wydaje mi się że widziałem gdzieś liste i były.

    Co do HDMI to normalnie podłączasz do tv, samo Ci znajduję. W moim przypadku ustawiłem sobie na HDMI 3 + zawsze zmieniam ekran do gier wtedy jest różnica w grafice, minimalna ale jest.
     
  10. rudy1994r

    rudy1994r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole/Byczyna
    NBA: Homecourt jest na 100% robiona w full hd. W tej grze mozna zobaczyc roznice miedzy 720p, a 1080p, oczywiscie na telewizorze wiekszym niz 42" :)
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4670
    Polubienia:
    282
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Te najnowsze są robione na FullHD (1080p) np. Assassin's Creed Brotherhood :) a różnicę widać na ekranie powyżej 37"
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    rozczaruje cie .AC:B to niestety tylko 720p
     
  13. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    A co jeśli ja mam 32'' ? To nie zobaczę różnicy między 720 a 1080??? Mi automatycznie ustawiło na 1080. Czy lepiej będzie zmienić na 720 bo faktycznie trochę mi cięło fable 3
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Zostaw 1080p - co Ci zależy - gry i tak są skalowane do 720p...

    Co do ustawień - to możesz pobawić się z kontrastem itp.
     
Wczytywanie...

Poleć forum