1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hdmi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dynia470, Styczeń 20, 2010.

  1. Dynia470

    Dynia470 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie. Szukałem, na forum, ale nic nie znalazłem na ten temat. Jestem zainteresowany kupnem konsolki, wszystko jest ok, tylko nie ma ona wyjścia HDMI (stara data produkcji)... Telewizor mam Full HD Samsung 42 cale, no i mam pytanie ... Czy da radę podłączyć jakoś tą konsolkę tak, żeby obraz był taki jak płynący z kabla hdmi ? Jeżeli się nie da, to czy różnica jest duża i warto dozbierać trochę kasy na xbox'a, z wyjściem HDMI, czy nie ma zbytniej różnicy ?


    Z góry dzięki za pomoc :)


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Zobacz, czy Twój TV ma wejście DVI - w ten sposób też można osiągnąć rozdziałkę Full HD
    2. Ja jednak mimo wszystko zainwestowałbym w konsolę z HDMI - dlatego, że są mniej awaryjne. Lepiej kup nowego Arcade za 650zł niż masz wydać 500zł i potem żałowac...
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale jak masz dvi to musisz i tak jakoś inaczej podpiac dźwięk.
    Zbieraj na nowsza konsole. Te staruszki są bardzo nie pewne zwłaszcza uzywki.
     
  5. Dynia470

    Dynia470 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, dzięki za pomoc ;). Również, doszedłem do wniosku, że kupowanie tak starej konsolki, w dodatku zbanowanej, a w dodatku bez HDMi - to nie opłacalne ;). Zaczekam, jak będe miał więcej kasy to kupie. Tylko jeszcze takie pytanko, poza tematem. Co sądzicie o kupnie używanych konsolek ? Opłaca się, czy później są tylko problemy i wydawanie podwójnej kasy :) ?
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Najlepiej kup nieprzerobioną na gwarancji jak już używana i wtedy przerób jak coś - zawsze większa pewność itp

    Ja jednak preferowałbym uzbieranie do nówki
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak nie masz hdmi uzyj kabla component, tez obsluguje FullHD
     
  8. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Obojętnie jaki kupisz kabel HDMI. Sygnał jest wysyłany cyfrowo, więc jedyne co się może różnić to jakość wykonania a nie przesyłu... Przy większych odległość warto zainwestować trochę więcej ale to ze względu na pewność dobrze wykonanych końcówek. Przy 2m jak Ty chcesz to jakiś tańszy, ale też żeby był jakoś tam wykonany...

    Ja kupiłem do siebie jeden za ok 10zł i działa póki co bardzo dobrze :)
     
  10. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Aha, już wszystko wiem, dzięki bardzo ;). Chyba po prostu pójdę gdzieś do sklepu u mnie i kupię na miejscu.;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum