1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hdmi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Domson, Grudzień 9, 2008.

  1. Domson

    Domson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pytanie dotyczace podlaczenia xboxa przez hdmi.
    Jak to ma wygladac?
    Poniewaz gdy podlaczam normalnie od xboxa kabel hdmi do TV biore na pilocie lub (source HDMI) to pisze (niedostepny)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Musisz wybrać na tv źródło sygnału.
     
  4. Domson

    Domson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak mowie ze wybieralem... source(zrodlo) i mam ustawione na 1080i a jak ustawiam na 1080p(HDMI) to pisze ze brak sygnalu(ale to na componencie(HDTV) a jak hdmi podlaczam to w ogole mi sie obraz nie pokazuje.
     
  5. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    jaki tv? jak samsung to musisz wybrac np. HDM1 i poczekac chwile bedzie czarno i nagle dash
     
  6. Domson

    Domson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie mam samsunga 42' jest ciemno i w ogole nic. pisze sygnal niedostepny i tak a pro po to nie ma w ogole dzwieku przy wlaczeniu konsoli jak podepne hdmi
     
  7. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem podobny problem na swoim samsungu 22'' ale okazało się że po prostu niedokładnie wcisnąłem końcówke do złącza:) spróbuj może podłączyć się pod drugie złącze hdmi bo pewnie takowe posiadasz.
     
  8. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    ja odpalam konsole, potem TV, wybieram hdmi. autoamtycznie wchodzi na hdmi2 gdzie mam podpieta konsole. moze faktycznie masz cos nie dokonca wszadzone
     
  9. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak już jesteśmy przy temacie to od razu zapytam, mam połączenie konsoli z moim samsungiem za pomocą hdmi i w momencie gdy konsola jest włączona a zmienie przyciskiem source źródło sygnału np. na tv albo pc i wrócę znowu na hdmi to konsola automatycznie się resetuje, na standardowym kablu do xboxa tak się nie działo, tylko na hdmi. Jakieś pomysły?
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawdź czy uradzenia podłączone pod instalacje sieciową są wszystkie prawidłowo podłaczone pod przewód uziemiający w gniazdku.
     
  11. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    dziwnie, ja czasem zrzucam gierke na dysk przeskakuje na tv i nic sie nie wiesza
     
  12. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciekawa ta teoria z uziemieniem ale pewnie wiecie jak wygląda instalacja elektryczna w typowym starszym bloku, a przełączenie do innego gniazda pewnie nic nie da bo w jednym pokoju gniazdka są na jednej linii. Tylko jeśli faktycznie problem byłby w uziemieniu to nie powinno się to samo dziać na componencie?
     
  13. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Hm, może złej jakości kabel HDMI?
     
  14. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie z prostego względu że W HDMI na pin 17 jest uziemienie a na pin 18 5V i przepięcie które może powstać chociażby z momentu przełączenia źródeł obrazu w TV spowoduje reset konsoli. Każde wejście wyjście posiada taki rezystor.

    Component to przesył analogowy gdzie do transmisji nie potrzeba stabilnego połączenia kilkunastu pinów zsynchronizowanych i na rygorystycznych napięciach.

    To jest teoria jedna z wielu, ale zawsze dobrze wiedzieć :)
     
  15. Domson

    Domson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ja juz nie wiem naprawde. podpinam wszystko dobrze bo gdy nie wepne hdmi to nie moge wybrac opcji hdmi(source)probowalem nawet ze biore 1080p pokazuje sie czarny obraz przelaczam wtedy z componenta na hdmi ale i to nie pomaga... slyszalem ze mozna jeszcze zdemontowac wtyke od komponenta (zmniejszyc ja) i wtedy wchodzi i hdmi i component i mozna se ustawic... ale dygam sie rozmontowac ta wtyke :S
     
  16. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm bez bicia przyznaje, że kupiłem kabelek hdmi najtańszym kosztem, więc teoria z przepięciem jest możliwa, niestety nie mam dostępu do lepszej jakości przewodu żeby sprawdzić czy faktycznie w tym tkwi problem.
    Co do rozbierania wtyczki nie ma co się bać, sam rozbierałem niedawno bo potrzebowałem hdmi i optyka jednocześnie:)
    Od siebie powiem tylko, że warto podważać płaskim śrubokrętem na przemian z jednej i drugiej strony po trochu lub z obu stron jednocześnie dzięki temu nie połamiesz plastikowych ząbków, które trzymają ze sobą obie połówki wtyczki i zawsze będziesz mógł wtyczkę złożyć bez klejenia, niestety w sposobie, który był na necie nie było o tym słowa i moja ząbki poszły się kochać.
     
  17. niesamowitek

    niesamowitek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    warszawa
    w niektórych TV jest cos takiego jak "simplink" chodzi mniej wiecej o to ze sterujac telewizorem sterujemy jednoczesnie urzadzeniami polaczonymi przez HDMI wiec moze dlatego resetuje konsole ale glowy nie dam
     
  18. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    warto się zastanowić czy kabel jest w porządku.. też mam samsunga 24' i hdmi ale smiga bez zazutów.. gdy x jest off to nie moge wybrac opcji hdmi, lecz gdy włacze jest jak powinno być może tv nie dostaje sygnału...
    co do resetu x'sa .. pierwsze słysze troche to dziwne
     
Wczytywanie...

Poleć forum