1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

HELP! JAK PODŁĄCZYĆ LIVEBOXA KTÓRY JEST RUTEREM I MODEMEM JEDNOCZEŚNIE?! Zdjęcia !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ziutken, Listopad 27, 2010.

  1. Ziutken

    Ziutken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Witam, mam problem z połączeniem neostrady livebox do xboxa. Co prawda wykrywa on neostradę ale dalej sprawa się komplikuje! Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zdjec nie widze ogolnie jesli podlaczasz go do zoltego portu to musisz wejsc na strone routera domyslnie 192.168.1.1 i w zakladce livebox tv wylaczyc ta usluge ktora domyslnie jest wlaczona wtedy ten port sie odblokuje jako normalny internetowy
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wciśnij przed synchronizacją przycisk REG na Liveboxie
     
  5. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    reg jest tylko do sieci wifi z tego co wiem
     
  6. Ziutken

    Ziutken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Ok, panowie, lecz jak wchodzę na tą stronkę to pytają mnie o hasło i login. WTF?! Nie mam pojęcia o które im loginy i hasłą chodzi.
     
  7. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    standardowo w routerach
    Login: admin
    Hasło: 1234

    Choć nie wiem jak to jest w Liveboxach
     
  8. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Hasło: admin
    Login: admin
     
  9. Ziutken

    Ziutken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Sprawdziłem, działa ;) Mam do wyboru

    Połączenie internetowe Włączona Modyfikuj
    Telefon przez ADSL Wyłączona Modyfikuj
    TV przez ADSL Włączona Modyfikuj
    Wideofonia przez ADSL Wyłączona Modyfikuj


    Co zrobić, zaznaczając że chcę też z kompa i internetu korzystać?
     
  10. Ziutken

    Ziutken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Jest jeszcze coś takiego - nic nie zmieniałem

    Usługa sieci bezprzewodowej (802.11g)

    Usługa sieci bezprzewodowej jest obecnie: Włączona

    Wyłączanie usługi sieci bezprzewodowej
     
  11. Ziutken

    Ziutken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Pomoże ktoś? Proszę ;/
     
  12. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ustaw tak:
    Wideofonia przez ADSL - Wyłączona
    TV przez ADSL- Wyłączona

    Pod spodem miałeś instrukcje. Wystarczyło przeczytać:
    Po włączeniu usługi TV przez ADSL nie można użyć żółtego portu Ethernet do podłączenia komputera do Internetu.

    Po włączeniu usługi Wideofonia przez ADSL nie można użyć czerwonego portu Ethernet do podłączenia komputera do Internetu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum