1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Help! sieć jest internetu nie?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez oscar19856, Luty 15, 2013.

  1. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Problem jest taki, że: Kupiłem przed wczoraj Golda, pograłem sobie wieczorek a na następny dzień odpalam konsole i **** nie ma LIVE :( Przetestowałem połączenie w konsoli i jest napisane, że sieć jest a gdy łączy z internetem to wyskakuje problem. Wszedłem na xbox.com (network help) tak jak było napisane na konsoli i wyłączałem router czekałem 30 sek i ustawiałem bramkę Dns ręcznie i ustawienia fabryczne robiłem i dalej ****...****....**** blada ;( Posiadam połączenie kablowe, przełączam kable między konsolą a xboxem i w kompie wszystko net normalnie chodzi. i o co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Help! sieć jest internetu nie?

    Szukaj przyczyny w konfiguracji routera. Porty odblokuj adrws ip przypisz brame maske, dns

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  4. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    ale czy to możliwe że coś się poprzestawiało? cały czas miałem live ale jak wrzuciłem sobie Golda to coś się narobiło :(
     
  5. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    a tak ogólnie to możesz powiedzieć gdzie są ustawienia tego routera? mam linksysa
     
  6. bartosz666

    bartosz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2013
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Podaj dokładny model routera.
     
  7. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    tak ogólnie nie wiem co to jest :) czy to router czy modem a nazwa LINKSYS PAP2T "http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.microtech.net.pk/inter/product_images/v/555/PAP2T__95540_zoom.jpg&imgrefurl=http://www.microtech.net.pk/inter/products/PAP2T-Linksys-by-Cisco-Internet-Phone-Adapter-with-2-VoIP-Ports.html&h=581&w=700&sz=99&tbnid=PNg1osgI1NUUpM:&tbnh=90&tbnw=108&zoom=1&usg=__bxk34CvDvgzunrdkqtXAxllMfUE=&docid=4obWDcqjY46cpM&hl=pl&sa=X&ei=OOQfUc31Kcf2sgbgnYHgDw&ved=0CFcQ9QEwBg&dur=246" (zdjęcie) jestem w czarnej d... Panowie :( instalowałem też internet explorer w xboxie mogły mi jakieś wirusy się wpierdzielić do konsoli? czy jest to możliwe? :O
     
  8. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    80072ee2 - czy taki błąd masz??? Mi dziś co pół godziny xbox wywala takim błędem. Ale może to być coś od serwerów M$.
     
  9. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    nie akurat to to nie ;) Normalnie czyta tak jak by miał się połączyć z live i nagle wyskakuje błąd i dup.. :(
     
  10. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    dzwoniłem do swojej kablówki i dowiedziałem się, że to co mam to jakiś modem telefoniczny czy coś takiego :p a internet idzie prosto z klatki, a później przełączam sobie kabel internetowy przez taką przejściówkę z jednego na dwa ale i tak z tego wyjmuje jeden kabel a wkładam ten co idzie do xboxa. Nawet przez ten kabel co jest podłączony xbox, czasami jest podłączony laptop w którym jest normalnie internet (mam zarejestrowane 3 urządzenia do internetu w kablówce) no i o co chodzi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum