Hideo Kojima wydał oświadczenie dotyczące wczorajszych wydarzeń

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Marzec 20, 2015.

1. -=SETH=-

-=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

Wrzesień 11, 2010
    Płeć:
    Mężczyzna
    مصر
    [​IMG]

Od wczoraj wiemy, że w Konami nie dzieje się dobrze. Prawdopodobnie Hideo Kojima – ojciec serii Metal Gear Solid – opuści firmę po zakończeniu prac na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Znany deweloper postanowił uspokoić fanów i wydał oficjalne oświadczenie.

Wczorajsze wydarzenia były naprawdę szokujące. Na początku pojawiła się mała plotka dotycząca odejścia Kojimy z Konami, a dosłownie kilka minut później zostaliśmy przytłoczeni natłokiem informacji związanych z tą wiadomością.

Ze stron związanych z pozycją zaczęło znikać logo Kojima Productions, zresztą identycznie jak imię i nazwisko dewelopera.

W związku z tą sytuacją Hideo Kojima wydał oświadczenie:

Czujecie się choć trochę uspokojeni? Od kilku godzin wiemy, że Konami zbiera nową ekipę i zapewne kolejna odsłona Metal Gear Solid powstanie, jednak już bez Hideo.

Firma potwierdziła rozwój marki po zakończeniu prac nad Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

2. Lotnik421 Xbox One

3. Onicniepytaj

Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

Październik 4, 2010
    Śląsk!
    Chociaż będzie neverending story bez Kojimy :). MGS też niezłym tasiemcem jest.. No ale widocznie ludzie lecą na to jak się dobrze sprzedaje :).

Ja tam żadnym mega fanem MGS nie jestem. Ale jestem ciekaw nowego MGS:V - dla mnie końcowego.

4. NikoBellic91

NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

Grudzień 22, 2009
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tokyo
    Ale przecież... miał pracować przy Silent Hills ;( A co do MGS'a, to niestety będzie ostatnia część warta zagrania.

5. arial_adriano

arial_adriano Użytkownik Użytkownik

Styczeń 31, 2012
    Bełchatów
    MGS doczekał się już faktycznie kilku odsłon, ale tasiemcem bym go nie nazwał. Zauważ: wielowątkowa historia, opowiedziana w dużym przedziale czasowym, zmieniająca po drodze bohaterów, w dodatku wydawana w sporych odstępach czasowych, bodajże zapoczątkowana w 1984 roku, dla porównania Assassin's Creed zapoczątkowany w 2007 doczekał się już ok 15 odsłon z czego ok 10 jest głównym kanonem, a pozostałe kilka to odsłony mniej ważne na urządzenia mobilne. Seria MGS ma więcej odsłon, ale gdyby odliczyć części poboczne i reedycje jakimi są Substance dla MGS2 i Subsistance dla MGS3SE to głównych części jest dosłownie kilka, co jak na trzydzieści lat istnienia serii to nie jest wiele.

psilon lubi to.
Wczytywanie...