1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi 59 wciąż "Otwórz napęd"

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Surgee, Kwiecień 16, 2009.

  1. Surgee

    Surgee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Z góry chciałbym podziękować wszystkim, którzy udzielają swojej bezcennej pomocy na tym wspaniałym forum ;).

    Po długiej letkurze na tym forum oraz paru innych zagranicznych, zdecydowałem się na flashowanie mojego Hitachi 59. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami, uzyskałem MODE-B dzięki sLaxowi, czytnik pomyślnie zflashowałem firmwarem iXtreme 1.51 za pomocą JungleFlasher. Według tutorialów i tego co JungleFlasher miał napisane w logu wszystko bylo ok, flash 100%. Zadowolony poskładałem xboxa do kupy. Dla pewności wypaliłem grę cztery razy (2 verbatim i 2 emtec) z prędkością 2.4x programem imgBurn według tutorialu z tego forum (wcześniej sprawdziłem obraz ISO czy wszystko jest ok, programem również poleconym na forum). Gry się wypaliły OK, żadnych problemów podczas nagrywania.

    W końcu przyszedł czas przetestować kopię zapasową. Wkładam płytkę do czytnika, słychać jakby chciała się rozkręcić , po chwili zwalnia, robi tak ze trzy razy. Następnie słychać jakieś kliknięcia, laser sie przesuwa, znowu coś klika i zamiast opcji odpalenia gry pojawia mi się napis "Otwórz napęd" czyli jakby nic tam nie było. Oryginalne gry i filmy wciąż działają bez zarzutów, lecz przy kopiach jest "Open Tray". Szukałem w internecie odpowiedzi na mój problem i dowiedziałem się, że w takim wypadku muszę przykleić mały kawałek plastiku (1mm lub 2mm grubości) do mojego lasera aby ten wciskał przycisk wcześniej. Wszystko zrobiłem oczywiście zgodnie z tutorialami , próbowałem różne grubości plastiku i dalej bez zmian. HDTV/HDD trick też nie zadziałał. Co może być nie tak? Da się to jeszcze jakoś wykombinować :( ?
    Oczywiście dokładnie przeszukałem całe forum i nie tylko, odpowiedzi nie mogłem znaleźć.

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A z oryginałami też masz problem ??
     
  4. Surgee

    Surgee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Nie, jak napisałem powyżej oryginały odpalają się bez zarzutów, filmy również. Jedynie "Otwórz napęd" przy kopiach zapasowych gier. Z tego co wyczytałem flash jest ok bo inaczej miałbym komunikat aby włożyć płytę do xbox360 (krótki filmik). Pomocy ! :p
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    A nagrane gry sprawdzałeś u kogoś czy działają? Jeśli działają to trzeba zmienić napęd ew. laser w napędzie.
    Pozdrawiam KamileQ
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    @UP

    Niekoniecznie musi byc jak mowisz , ja kiedys rowniez myslalem ze mam zwalony laser , gry nie dzialaly na mojej konsoli (liteon) a dzialaly na innej z napedem samsunga , pozniej nagralem plyte u kumpla na innej nagrywarce - gra nie dzialala na samsungu , a na mojej konsoli smigala jak trzeba. Wiec moim zdaniem najprawdopodobniej problem tkwi w nagrywarce , ewentualnie w plycie.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    No to niech pożyczy od kolegi jakiegoś dobrze wypaloną gre i niech sprawdzi takie jest moje skromne zdanie.
     
  8. Surgee

    Surgee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzałem moje kopie u kumpla i wszystko u niego śmiga za pierwszą próbą. A więc trzeba wymienić laser?
     
  9. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Możliwe że źle zrobiony flash, zrób go jeszcze raz na ixtreme 1.5 ? Może to coś da.
     
  10. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A od kumpla nie wzieles jakiejs gry do sprawdzenia? jaka masz nagrywarke? konsola nowa czy uzywana?
     
  11. Surgee

    Surgee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wziąłem grę od kumpla I dalej nic. Konsolkę już mam od roku, do tej pory działa bez najmniejszych zarzutów. Nagrywarka LITE-ON SHM-165H6S Lightscribe. Wątpie, że to wina nagrywarki. Wypaliłem grę na Verbatimach i EMTEC cztery razy, wszystkie kopie działają u kumpla bez problemów.

    Mam taką nagrywarkę : http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&back=&ID=6806&katid=11
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przeczyść laser, jak nie pomoże to czeka cię kupno nowego napędu do konsoli.
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przeczyść laser, jak nie pomoże to czeka cię kupno nowego napędu do konsoli.
     
  14. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    na 100% musisz gumkę recepturkę wsadzić do napędu. Gdzieś na forum jest jak to zrobić
     
  15. Surgee

    Surgee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy czytnikach Hitachi zamiast gumki używa się kawałka plastiku na głowicy. Już próbowałem ten patent i bez żadnych efektów :(

    Zapewne będę musiał kupić nowy laser. Trzeba wymienić cały napęd czy też mogę kupić jedynie nową głowicę?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kup inny napęd , a nie laser do takiego syfiastego napędu
     
Wczytywanie...

Poleć forum