1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi 78 - Gears of war 3 - dość Poważny problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez MrCybucH, Marzec 9, 2012.

  1. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie!

    mam problem z grą Gears of war 3


    problem polega na tym, ze gra zostaje odpalona, ale stoi na czarnym ekranie...


    wygląda to tak:
    - xbox z napędem Hitachi model 78 z IXTREME lt 2.0
    - "specjalna" nagrywarka Lite-On oraz nagrywarka sflasowana "iXtreme Burner MAX" jak dobrze wiem


    historia:
    chciałem sprawdzić ten Lt 2.0, ponieważ miałem ixtreme 1.51, to nagrałem grę Forza 4 i ok działa ta gra. Postanowiłem tez nagrać grę Gears of war 3" i jest problem. Po nagraniu u kolegi oraz u kolegi gra chodzi normalnie, odpala się (U KOLEGI XBOX z napędem Liteon [nie pamiętam jaki LT... chyba tez 2.0]). Gdy przychodzę do domu i wsadzam grę do mojego xbox z napędem hitachi oraz tez z LT 2.0, to pojawia sie okienko "zagraj w Gears of war 3" wiec Ok, uruchamiam - i co? pojawia sie czarno tło, jakby gra sie lądowała, ale po 5 sec, napęd próbujczyta gre, ale nie mógł jakby i przestaje po jakieś próbie, a obraz nadal jest czarny! nawet nie ma żadnego komunikatu, ze płyta porysowana itp. zostaje tylko wyłączenie xbox-a i znów uruchomienie. Uruchamiam ponownie i niby pokazane jest, ze grałem w GOW3. Pomyślałem, ze może gra sie porysowała.. wiec znów nagrałem i nadal to samo! nie wiem co sie dzieje! pożyczyłem tez od kolegi innego GOW3, nagrany sposobem "98%" i pojawia się, ze nie można odpalić gry u mnie, ale u kolegi działa.


    Wiec teraz nie wiem co sie dzieje! możecie pomoc? żadnych pomysłów nie mam juz :(


    @Edit@
    Cały czas szukam w internecie informacji i znalazłem cos takiego
    co to znaczy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    według mnie złe skonfigurowany imgburn
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli jest wypalona pod 3.0 to nie będzie działać. Musisz mieć wersję pod 2.0 albo czekać na 3.0 dla Hitachi.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  5. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Jeśli nagrywałeś ihasem zgodnie z poradnikiem z forum to nagrałeś grę pod LT 3.0. Na 2.0 nie będzie działać i tyle.
     
  6. FNR

    FNR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    HITACHI NIE OBSŁUGUJE GIER NAGRANYCH "TRUNCATE" CZYLI 98%, MUSISZ MIEĆ 100% GRY I NAGRAĆ NAGRYWARKĄ IHAS Z FW IXTREME BURNER MAX NA PŁYCIE VERBATIM

    Nie możesz zgrać gry "Truncate 98%" na dysk i nagrać ją na iHAS +VERB, musisz pobrać CAŁĄ grę

    Hitachi 78/79 rządzą się troche innymi prawami niż pozostałe napędy, mam 79 +2.0b i działają wszystkie gry,
    niezależnie czy patchowane pod ABGX czy też nie, ten napęd nie wymaga patchowania/ABGX'owania gier - gram w Xbox live, wszystko śmiga
    , jakie zmiany wprowadzi LT3 dla tego napędu nie mam pojęcia.

    Dante nie w temacie jesteś, Hitachi i Samsungi mają w d*p*e zabezpieczenia AP/XGD3 i całego ABGX :)

    nie zgodzę się, bo jak wyżej - sprawdzone
     
  7. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wiem o tym, ze hitachi omija ap2.5, bo kiedyś miałem 1.51 i wszystkie gry działają



    ale pisałem, ze nagrywałem gry nagrywarka ta "specjalna" Lite-on oraz z IHAS Z FW IXTREME BURNER MAX (czyli 100% nagrane) i nie działa u mnie :(


    ciekawostka jest taka, ze nagrałem 2 razy Forze 4

    1 nagrana forza 4 niechcącą została przepuszczona przez nowego abgx-a, ktory patchował gre na 3.0 = u kolegi z napędem lite-on nie działa, a u mnie działa o_O

    2 nagrana forza 4 nie została przepuszczona przez agbx-a w ogole = u kolegi działa i u mnie tez


    ale z GOW3 właśnie jest inaczej... sugerowałem sie poradnikiem oczywiście, i pisali, zeby nie przepuszczać przez nowego agbx-a - ok ale nie działa


    A MOZE POBRANA GRA JEST COŚ NIE TEGO? .. muszę sprawdzić
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na jakich płytach nagrywałeś GoW 3? Modyfikowałeś FW pod te nośniki? Przy Hitachi jest bez znaczenia czy przepuścisz obraz gry XGD3 przez abgx'a, czy też nie.
     
  9. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Verbatim DVD oczywiście a modyfikowany fm? czyli nagrywarki? tak "IXTREME BURNER MAX "
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź obraz abgx'em czy nie ma jakichś błędów.
     
  11. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    skanowane pierwszy raz abgx 1,06

    [​IMG]
    [​IMG]

    a tu jest log pliku
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustaw ImgBurn'a:
    Jakiego Dash'a ma kolega?
     
  13. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kolega ma 2.0.14699.0
    ja mam 2.0.1399.0

    co to znaczy?



    skanowałem teraz 1.0.5 abgx-em, i co?
    [​IMG]dziwne ...
     
  14. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Nie wiem tylko jak to się ma do hitachi mam nagrane gerasy truncate i nie działają na hitachi 78. Natomiast nagrane na ihasie gry chodzą bez problemu ale sprawdzałem tylko na dashu 13604 oraz lt 2.0.

    U twojego kolegi gra nie powinna działać bo masz nie dograną topologię. A dasha ma najnowszego prawie więc dziwne to bo on ma już cichą aktualizację.
    Zapytam jeszcze jak nagrywałeś płytkę to pytało się czy nagrać do końca medium lub inne komunikaty? Bo było już kilka osób co kupili nagrywarki z niby wgranym flashem od c4 a okazało się że jednak nie był wgrany.

    W poście z logiem abgx piszesz że skanowany pierwszy raz. Więc tak najpierw przeskanowałeś obraz potem nagrałeś go na płytę.
    Do przeskanowanego obrazu dograło topologię więc u ciebie ta płyta nie pójdzie na tym dashu co masz a u kolegi chodzi.
    Twój kumpel najprawdopodobniej ma lt 3.0 bo obraz z dograną topologią nie chodzi na lt 2.0.
    Tobie pozostaje tylko usunąć topologie z obrazu i nagrać grę ponownie na ihasie. Wtedy powinna chodzić bezproblemowo na lt 2.0 hitachi 78 i dashu 13599.

    Wrzuć płytę do napędu i przeskanuj ją abgxem 1.06 nie obraz to będziemy wszystko wiedzieć.
     
  15. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    GOW3 nagrywałem 2 razy BEZ SKANOWANIA JAKIMKOLWIEK ABGX-em, czyli wypakowany obraz z rar odrazu nagrywany


    jak nagrywaliśmy, to żadnych błędów nie bylo... chyba.... prędkość 2,4 i na samym końcu nagrywania melodyjka i niby sie nagrało
    oto skan juz nagranej gry GOW3
    [​IMG]



    btw@ Forza 4 po skanowaniu i patchowaniu abgx 1.06 (na lt 3.0? ) działa na moim hitachi 78 LT 2.0 oraz 2 płyta dvd nagrana forzą 4 bez skanowania jakimkolwiek abgx tez działa

    WSZYSTKIE GRY SA NAGRANE NA NAGRYWARCE LITE-ON ORAZ "Flashowaną" nagrywarka właśnie tą na img burner MAX
     
  16. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Przeskanuj gearsy na ihasie a nie na LG. Mi to wygląda na źle nagraną grę, zrób weryfikację w imgburn.
     
  17. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha, to muszę iść do kolegi, bo on ma ta nagrywarkę oraz ustawiona ma tak, aby działały gry na jego lite-onie, ale na hitachi? sa jakieś inne ustawienia imgburna dla hitachi lt 2.0?
     
  18. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Nie ma innych ustawień ale jeżeli płyta nie przejdzie weryfikacji na ihasie to znaczy że jest źle nagrana.
    Twoja nagrywarka nie odczyta poprawnie płyty xgd3.
     
  19. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok to jest "skan" nagranego obrazu na liteonie
    [​IMG]
     
  21. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki za pomoc, której nie otrzymałem

    ALE MAM xenon z 2006 roku, wiec zal kupować gry dla konsoli, która może w każdej chwil ... odmówić posłuszeństwa 0102
     
Wczytywanie...

Poleć forum