1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi GDR-3120L - Jungle Flasher nie wykrywa napędu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sony156, Luty 7, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Chciałem wgrać LT2.0 do napędu Hitachi GDR-3120L ROM VER. :0059DJ, ale JungleFlasher w ogóle mi nie wykrywa tego napędu.
    Do przeróbki używam USB Probe.
    Moja płyta główna to Asus Maximus III Extreme - może mam niekompatybilny kontroler sata?

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Załatwiłem kartę na pci Silicon Image SIL-3512 (znajduje się na liście kompatybilnych) lecz nadal nie wykrywa mi w jungleflasher napędu.
    W biosie widzi napęd.
    Any ideas?
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na intelu dośc dobrze leciały hitachi, na usbpro też nie idzie zrobić hitachi.
     
  5. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tez? Czyli na tym usb probe nie zrobie tego hitachi?
    Mam jeszcze liteona VAD6038, rowniez nie wykrywa..

    Wystarczyło wyłączyć AHCI i od razu ruszyło..
     
  6. marian19901

    marian19901 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    musisz kolego zrobic tak samo jak ja , gdzies na necie znalazlem poradnik chyba nawet tutaj ze musisz nagrac na plyte jakis program i go odpalic w biosie i wtedy ci bedzie wykrywalo .
     
  7. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska

    Info Widzisz datę ostatniego postu ?

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum