1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi LG aktualizacja do LT+

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez DusiekPL, Grudzień 26, 2010.

  1. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Witajcie. chciałbym zaktualizować swój napęd do najnowszego LT. Aktualna wersja przeróbki to ixtream 1.41. Potrzebuje pomocy w związku z aktualizacją gdyż nie posiadam klucza napędu. Po prostu go nie dostałem przy zakupie. Bo rozumiem że gdybym tlyko miał klucz to dalej poszło by już bardzo łatwo. Poprosze o jakiś tutek lub coś ;). Za każdą przydatną pomoc "dziękuje' się należy ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
  4. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Flash an tych modelach co podałeś potrzebny nie jest gdyż nie obsługują one Ap 2.5. tak więc chodzi mi tu o flash hitachi 79 tylko ze bez DvD Keya . Więc czekam dalej
     
  5. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    A jaka jest data produkcji konsoli ??
     
  6. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    A po jakiego gniota Ci data produkcji konsoli skoro dysponuje dokładnym modelem napędu? proszę jeśli nie znasz się - nie wypowiadaj się. Porady psudo-fachowców nei są mi potrzebne.
     
  7. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Chodzi o to ze jeżeli nie jest to oryginalny napęd z twojej konsoli to ci nie pomoże przeróbka, wiec jest potrzebna data produkcji konsoli żeby można było z twierdzić jaki był oryginalny napęd w innym razie gry z AP25 nie będą działały.
     
  8. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Ok zapewniam cie ze jest to oryginalny napęd i spoof nie był robiony ;). Proszę o kontakt z jakąś osobą która zajmuje się przeróbką. Potrzebuje porady co do JungleFlashera i innych rzeczy.
     
  9. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
  10. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Myśle że nie powinno być z tym problemów. Potrzebuje dokładnego opisania rozwiązania mojego problemu.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Do 0079 potrzebujesz dodatkowo unlock cd, odpowiedni odnosnik znajdziesz w jungle flasher. Wprowadzasz naped w mode b, otwierasz i wkladasz unlock cd, klikasz play. Potem juz normalnie. Przypomnij jutro to wkleje tutka.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zgodnie z obietnica:

    1. Przywracanie oryginalnego fw (jesli masz nieprzerobiony przechodzisz od razu do punktu 2):
    a) podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    b) wlaczasz konsole, uruchamiasz jungle flasher, przechodzisz do zakladki Hitachi GDR3120
    c) wybierasz port sata do ktorego masz podlaczony naped, wybierasz Use WinApi oraz wersje napedu w Drive Version
    d) klikasz na send mode b
    d1) jesli masz 0079 klikasz na open, wkladasz UnlockCD, klikasz close i 79 unlock (jak inny to pomijasz ten punkt)
    e) teraz we flashing options wybierasz restore firmware a potem klikasz Restore to Stock (w razie wyskakujacych powiadomien dajesz
    yes)
    g) po przywroceniu fw uruchom ponownie konsole

    Jesli masz juz oryginalne fw mozesz przystapic do flashowania

    2. Flashowanie hitachi:
    a) podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    b) wlaczasz konsole, uruchamiasz jungle flasher, przechodzisz do zakladki Hitachi GDR3120
    c) wybierasz port sata do ktorego masz podlaczony naped, wybierasz Use WinApi oraz wersje napedu w Drive Version
    d) klikasz na send mode b
    d1) jesli masz 0079 klikasz na open, wkladasz UnlockCD, klikasz close i 79 unlock (jak inny to pomijasz ten punkt)
    e) teraz we flashing options wybierasz Flash iXtreme i klikasz Flash Hacked f/w (program zapyta gdzie zapisac odczytane fw, zrobi
    firmware i wgra je do napedu. W razie wyskakujacych okienek dajesz yes)
    f) po zapisie uruchom ponownie konsole
     
  13. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Ok dzięki wielkie. Myśle że przyda się każdemu kto tu zajrzy. Wersje napędu Hitachi można rozpoznać po nadruku na napędzie.?


    Edit:
    Dexter pojawił się nowy problem. Jest jakiś inny sposób na rozpoznanie wersji napędu oprócz nadruku ? Wersje starsze hitachi Lg w tym v47 nie obsługują AP 2.5. Według nadruku ja taki napęd posiadam a gry z AP 2.5 nie działają. Konsola była kiedyś w naprawie i zauwazyłem że napęd nie jest skręcony i stąd moje podejrzenie o tym że obudowa może być od innego napędu. Jeżeli amsz jakiś pomysł to daj znać .
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  15. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    No tak ale z tego wynika żę mój napęd powinien obsługiwać Ap 2.5 a niestety nie obsługuje.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  17. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Według nadruku jest to wersja v47.
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no to 1.51 musi ci wszytsko dzialac
     
  19. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    no 1.41 też powinien a tak nie jest.

    Editt
    W oknie komunikatów wyświetliło mi się coś takiego
    No Hitachi drives were found!
    Restoring Stock f/w to Hitachi 0046/0047 by Ram Upload Method via WIN32 API
    Stopping the Disk - No disk is required, remove next time...
    UnLocked!
    Dumping Flash:................................Loading firmware from buffer
    Parse Failed !


    Drive rev undetermined, Aborting!
     
  20. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
  21. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Hasełko może podasz ? ;]

    Edit:
    Jeszcze dla jasności moze mi ktoś powiedzieć co to jest ten UnlockCD? Niby wiem ale wole się upewnić. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum