1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi LT 3.0 , problem z grami xgd3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Majkelsc, Styczeń 10, 2014.

  1. Majkelsc

    Majkelsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, dzisiaj odebrałem swoją konsolę z wgranym LT 3.0 pod napęd Hitachi.
    Moja konsola to Xbox 360 Arcade z 2008r.
    Gry jakie próbowałem nagrać to Fifa 14 i NBA 2k14. Gry nagrywane iHasem 124-19B, płyty Verbatim DVD+R DL. Obraz gry przepuszczałem przez abgx`a i wszystko na zielono. Po włożeniu do konsoli płytka się wczytuje i wczytuje, a następnie wyskakuje ' Nierozpznany dysk ' , kod stanu : 03-57-00.
    Wersja Dasha - 2.0.15574.0
    Oczywiście dodam, że płyty nagrywane w przystosowanym imgburn`ie z prędkością 2.4

    Proszę, powiedzcie mi co robię źle.
    Wiem, że sporo jest już takich tematów, ale nie każdy ma dokładnie takiego samego xboxa ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ten naped nie pochodzi z tej konsoli. Wiec nie bedzie dzialac

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Majkelsc

    Majkelsc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, wymieniałem kiedyś napęd w konsoli. Czy to jest jedyna przyczyna, czy może być to też wina lasera? Jeśli nie to co mam zrobić, żeby te gry działały?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    tak, przyczyną jest tylko wymiana napędu.
    Możesz tylko wymień napęd na taki jaki był oryginalne
     
  6. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jeśli Hitachi 78/79 z wgranym lt 3.0 powinno iść nawet w konsoli gdzie fabrycznie był np liteon 74xxx , inna sprawa to laser w napędach hitachi i grach xgd3 są strasznie czułe w porównaniu do np liteon/benq , często właśnie wyrzuca błąd o brudnej płycie żeby przetrzeć ścierką itp LASER winny powtarzam jeśli LT 3.0 jest wgrane prawidłowo, jeszcze inaczej są różne modele hitachi tu jest rozpiska
    c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks

    "iXtreme LT+ v3.0 for Hitachi 78/79 does not support the use of truncated backups, and requires full XGD3 burns made with a compatible Lite-On iHAS drive flashed with the iXtreme Burner MAX fw"
    żeby było jasne może być to także nagrywarka liteon ihas z rewizji B ,C ,D ,E z burner max payload lub inna podatna na crossflash

    i zobacz tu #19
    http://xboxforum.pl/lt-205/ixtreme-ixtreme-lite-touch-3-0-dla-hitachi-78-79-a-155032/index2.html to samo laser

    Hitachi 78 LT3 disc unreadable

    tips z mojej strony na wszystkich napędach hitachi z wgranym lt 2.0/3.0 najlepiej jest sprawdzić jakieś orginalne xgd3 nawet jak laser jest słabszy takiej gry może nie odczytać a na innym napędzie odczyta bez problemu np liteon/benq lub hitachi z nowym laserkiem ,mi się to potwierdziło choć nie zawsze , dodatkowo jeśli była zrobiona podmianka zamiast fabrycznie liteon/benq na hitachi z lt 2.0/3.0 przy aktualizacji systemowej dasha wywali błąd trzeba mieć wtedy orginalny napęd lub liteon/benq z lt 3.0 żeby poszło dalej...
    chyba pomogło teraz w problemie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum